Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςEuropean Best Destinations: Πέντε ελληνικές παραλίες στις καλύτερες της Ευρώπης για το 2017
Προορισμοί

European Best Destinations: Πέντε ελληνικές παραλίες στις καλύτερες της Ευρώπης για το 2017

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα για την προώθηση των ευρωπαϊκών προορισμών, European Best Destinations, πέντε ελληνικές παραλίες κατέλαβαν από μία θέση στη λίστα με τις καλύτερες της Ευρώπης για το 2017: δύο στην Κέρκυρα και από μία σε Ικαρία, Ελαφόνησο και Κεφαλονιά.

Ο European Best Destination είναι ένας ευρωπαϊκός οργανισμός με έδρα στις Βρυξέλλες που αναπτύχθηκε με σκοπό την προώθηση του πολιτισμού και του τουρισμού στην Ευρώπη. Σε συνεργασία με τα συμμετέχοντα γραφεία τουρισμού και το Δίκτυο EDEN προωθεί την καλύτερη κατανόηση του πλούτου, της ποικιλίας και της ποιότητα των ευρωπαϊκών προορισμών, καλύπτοντας 260 ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Από το 2009 ο EBD συνεργάζεται με μεγάλα γραφεία τουρισμού στην Ευρώπη για να επιβραβεύει και να αναδείξει τους πιο δημοφιλείς προορισμούς μέσω της ιστοσελίδας του και των κοινωνικών δικτύων (+4 εκατ. επισκέπτες, χιλιάδες followers σε Facebook, Twitter, Google+ Pinterest και 60 εκατ. ευρώ σε κάλυψης των Μέσων Ενημέρωσης).

Οι πέντε ελληνικές παραλίες που διακρίθηκαν για φέτος από τον European Best Destination είναι:

Canal d’Amour, Σιδάρι – Κέρκυρα

Το Σιδάρι είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό με μια όμορφη παραλία που ονομάζεται “Canal d’amour”. Ίσως η διασημότερη και πιο ιδιαίτερη παραλία ολόκληρου του νησιού, μεταξύ των χωριών Σιδάρι και Περουλάδες, στα βόρεια του νησιού σε απόσταση περίπου 32 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας.

Porto Timoni Beach, Κέρκυρα

 
Το Porto Timoni βρίσκεται κοντά στην παραλία Άγιος Γεώργιος και στο χωριό Αφιώνας. Είναι μια στενή λωρίδα γης που χωρίζει δυο από τις ωραιότερες παραλίες τη Κέρκυρας. Τα νερά είναι καταγάλανα και οι παραλίες καλύπτονται από βοτσαλάκι. Μια ιδιαιτερότητα είναι ότι η κάθε παραλία έχει διαφορετική θερμοκρασία.

Παραλία Σεϋχέλλες, Ικαρία
 
Παραλία με καθαρά καταγάλανα νερά, εξ ου και η ονομασία της. Είναι προσβάσιμη με ΙΧ και δε διαθέτει καφετέριες ή καντίνα.

Παραλία Σίμου, Ελαφόνησος
 
Η Ελαφόνησος διαθέτει 20 τ.χλμ. και 1.000 κατοίκους. Υπάρχουν μόνο μια ντουζίνα ξενοδοχεία και κάποιοι B&B ξενώνες. Η παραλία του Σίμου, αποτελεί το σήμα κατατεθέν της Ελαφονήσου στην Πελοπόννησο κυρίως για την πανδαισία χρωμάτων της, τα πεντακάθαρα νερά της, τους φυσικούς αμμόλοφους που ξεπερνούν τα 10 μέτρα σε ύψος και τα απίστευτης ομορφιάς κρίνα της θάλασσας.

Xi Beach, Κεφαλονιά

Η παραλία Ξι βρίσκεται στην Κεφαλονιά. Η παραλία Ξι είναι βραβευμένη με γαλάζια σημαία παραλία. Βρίσκεται νότια του χωριού Μαντζαβινάτα, περίπου 8 χλμ. νότια από το Ληξούρι. Σημαντικό χαρακτηριστικό της παραλίας είναι το κόκκινο-κεραμιδί χρώμα της άμμου. Έχει ρηχά νερά και είναι οργανωμένη.

Οι 15 καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη για το 2017
1. Praia dos Galapinhos – Arrabida Natural Park, Σετούμπαλ- Πορτογαλία
2. Κανάλι της Αγάπης/ Canal d’Amour, Σιδάρι Κέρκυρα
3. Πόρτο Τιμόνι/ Αφιώνας, Κέρκυρα
4. Santa Giulia Beach, Κορσική
5. Moscenicka Draga Beach, Κροατία
6. Pregonda beach, Μινόρκα, Ισπανία
7. Monterosso al Mare, Cinque Terre, Ιταλία
8. Cala Agulla beach, Μαγιόρκα, Ισπανία
9. Mitjaneta beach, Μινορκα, Ισπανία
10. Palombaggia Beach, Πόρτο Βέκιο – Κορσική
11. Παραλία Σεϋχέλλες, Ικαρία, Ελλάδα
12. Ballota Beach, Αστούριες- Ισπανία
13. Σίμος, Ελαφόνησος
14. Ξι, Κεφαλονιά
15. Playa de las Teresitas, Τενερίφη, Ισπανία

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024