Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΗ διεθνής αεροπορική δυναμικότητα αυξήθηκε 40% την τελευταία δεκαετία
Μηνιαία έκθεση OAG Frequency and Capacity Trend Statistics (FACTS)

Η διεθνής αεροπορική δυναμικότητα αυξήθηκε 40% την τελευταία δεκαετία

Η παγκόσμια αεροπορική μεταφορική ικανότητα παρουσίασε θετικό πρόσημο και πάλι αυτόν το μήνα, με μια αύξηση 6% του συνολικού αριθμού αεροπορικών θέσεων. Όπως αναφέρει η OAG, σε όλο τον κόσμο, υπήρχαν 311,7 εκατ. προγραμματισμένες, διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις το Δεκέμβριο. Τα τελευταία 10 χρόνια ο αριθμός των διαθέσιμων…

Η παγκόσμια αεροπορική μεταφορική ικανότητα παρουσίασε θετικό πρόσημο και πάλι αυτόν το μήνα, με μια αύξηση 6% του συνολικού αριθμού αεροπορικών θέσεων. Όπως αναφέρει<...> η OAG, σε όλο τον κόσμο, υπήρχαν 311,7 εκατ. προγραμματισμένες, διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις το Δεκέμβριο. Τα τελευταία 10 χρόνια ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων διεθξνώς έχει αυξηθεί κατά 40%. Ο αριθμός των πτήσεων αυξήθηκε κατά 24% κατά την ίδια περίοδο. Τα στοιχεία αυτά εμπεριεχόνται στη μηνιαία έκθεση OAG Frequency and Capacity Trend Statistics (FACTS).

“Η εμπιστοσύνη του επιβάτη αυξάνεται, μαζί με την οικονομία, και ενώ ορισμένες περιοχές αναπτύσσονται, όπως η Αμερική και η Ευρώπη, αντικατοπτρίζοντας αξιόλογες βελτιώσεις στο οικονομικό περιβάλλον, πολλές άλλες αυξάνονται με εντυπωσιακούς ρυθμούς. Η Αφρική, Η Ασία-Ειρηνικός και η Μέση Ανατολή εξακολουθούν να παρουσιάζουν μεγάλη `όρεξη` για τα αεροπορικά ταξίδια”, δήλωσε ο Peter von Moltke, διευθύνων σύμβουλος της UBM Aviation.

Η αύξηση ανά περιοχές κατά την τελευταία δεκαετία περιλαμβάνει αύξηση κατά 130% της παραγωγικής ικανότητας και αύξηση κατά 140% στη συχνότητα των ταξιδιών προς και από την Αφρική. Επίσης, αύξηση 176% της παραγωγικής ικανότητας και αύξηση 188% σε συχνότητα στη Μέση Ανατολή. Τα αεροπορικά ταξίδια προς και από την Ασία και τον Ειρηνικό αυξήθηκαν κατά 88% σε παραγωγική ικανότητα και κατά 109% σε συχνότητα. Τέλος, τα ταξίδια από και προς την Ευρώπη παρουσίασαν αύξηση 72% της παραγωγικής ικανότητας και 82% της συχνότητας.

Παρόλο που η ανάπτυξη στην Ευρώπη κατά την τελευταία δεκαετία δεν είναι τόσο εντυπωσιακή όσο σε άλλες περιοχές του κόσμου, είναι ισχυρή. Η δυναμικότητα σε αεροπορικές θέσεις και η συχνότητα και προς την Ευρώπη ήταν ισχυρές το Δεκέμβριο. Και οι δύο αυξήθηκαν κατά 11% συγκριτικά με τον περυσινό Δεκέμβριο. Ο συνολικός αριθμός των διαθέσιμων θέσεων είναι 23,7 εκατ. (ή αλλιώς, αύξηση κατά 2,3 εκατ. από πέρυσι και 104.894 πτήσεις (ή επιπλέον 10.285 πτήσεις από πέρυσι).

Η πρόσφατη σταδιακή βελτίωση της παγκόσμιας οικονομίας έχει αισθητό αντίκτυπο στην επιβατική ζήτηση για ταξίδια με θετικό ρυθμό ανάπτυξης σε όλες τις περιοχές του κόσμου -με εξαίρεση τα ταξίδια από και προς την Αμερική. Επίσης, αύξηση της επιβατικής δυναμικότητας με διψήφιο πρόσημο είχαν τα αεροπορικά ταξίδια από και από την Αφρική (11%), την Ασία (12%) και τη Μέση Ανατολή (13%). Όλες οι προαναφερόμενες περιοχές έχουν, στην πραγματικότητα, παρουσιάσει αύξηση του αριθμού των προγραμματισμένων αερορποικών θέσεων επί δέκα συναπτά έτη.

Ανάλυση των αεροδρομίων που αποτελούν διαμετακομιστικούς κόμβους, δείχνει ότι τα περισσότερα ευρωπαϊκά αεροδρόμια έχουν επίσης εμφανίσει ανάπτυξη της δυναμικότητάς τους. Ανάμεσα σε αυτά είναι του Berlin Tegal (TXL) και της Κοπενγχάγης (CPH) και τα δύο εμφανίζοντας αύξηση 13%, της Βαρκελώνης (BCN) με 11% και του Aμστερνταμ (AMS) με 10%, ενώ ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ATH) έχασε 11% σε δυναμικότητα αεροπορικών θέσεων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024