Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΗ Ελλάδα 9η στις φθηνότερες ευρωπαϊκές χώρες για σκι
Χειμερινός τουρισμός

Η Ελλάδα 9η στις φθηνότερες ευρωπαϊκές χώρες για σκι

Η Βουλγαρία είναι βάσει έρευνας του LuxuryHotel.com η φθηνότερη ευρωπαϊκή χώρα για ταξίδι σκι. Η Ρουμανία και η Σερβία καταλαμβάνουν τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, με την Ελλάδα στην 9η.

Έρευνα που διεξήχθη από το LuxuryHotel.com μελέτησε το κόστος διαμονής και ταξιδιού για προορισμούς σκι σε όλη την Ευρώπη, ώστε να ανακαλύψει ποια χώρα ήταν η φθηνότερη κατά μέσο όρο.

Η Βουλγαρία καταλαμβάνει την πρώτη θέση, με το ημερήσιο κόστος διαμονής να ανέρχεται σε 39 ευρώ κατά μέσο όρο. Είναι μακράν η φθηνότερη χώρα στη λίστα για διαμονή, με κόστος 14 ευρώ λιγότερο την ημέρα από τη Ρουμανία, στη δεύτερη θέση. Το Borovets, κοντά στην πρωτεύουσα, Σόφια, είναι το παλαιότερο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας, που χρονολογείται από το 1896, το οποίο βρίσκεται στις περίχωρα των βουνών Rila.

 

Κατάταξη

Χώρα

Ημερήσια διαμονή σε ξενοδοχείο 3* (Μ.Ο.)

1

Βουλγαρία

€39

2

Ρουμανία

€53

3

Σερβία

€54

4

Ουγγαρία

€58

5

Ουκρανία

€59

6

Τσεχία

€60

7

Σλοβακία

€68

8

Ανδόρρα

€73

9

Ελλάδα

€75

10

Πολωνία

€76

Στη δεύτερη θέση έρχεται η Ρουμανία, με ένα χειμερινό ταξίδι να κοστίζει κατά μέσο όρο περίπου 53 ευρώ ανά άτομο. Αν και η κουλτούρα του σκι δεν είναι τόσο διαδεδομένη όσο σε ορισμένες άλλες χώρες της λίστας, η Ρουμανία εξακολουθεί να προσφέρει μια οικονομικά προσιτή εμπειρία χειμερινών σπορ με πολλά θέρετρα για επίσκεψη. Η Sinaia είναι μια από τις πιο δημοφιλείς περιοχές και διαθέτει περισσότερα από 20 χλμ. πίστες για σκι.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Σερβία, με τη χώρα να φιλοξενεί πολλά μεγάλα χιονοδρομικά κέντρα όπως το Kopaonik, το Tornik και το Stara Planina. Κατά μέσο όρο, ένα ξενοδοχείο σε ένα από τα πολλά θέρετρα κοστίζει 54 ευρώ την ημέρα. Το Kopaonik, ένα από τα μεγαλύτερα θέρετρα της χώρας προσφέρει εξαιρετικές εγκαταστάσεις για αρχάριους, σε μια ποικιλία χειμερινών σπορ.

Η Ουγγαρία, γνωστή για τις διακοπές της σε πόλεις όπως η Βουδαπέστη και το Debrecen, βρίσκεται στην 4η θέση. Ένα ταξίδι σε ένα από τα πολλά χειμερινά θέρετρά της κοστίζει κατά μέσο όρο 58 ευρώ για μια διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο τριών αστέρων – λιγότερο από το μισό κόστος μιας παρόμοιας εμπειρίας στις Άλπεις. Ένα από τα πιο δημοφιλή θέρετρα σκι της χώρας είναι το Eplény, το οποίο φιλοξενεί τη μεγαλύτερη πίστα σκι της Ουγγαρίας, με εγκαταστάσεις σκι πάνω από 4 χλμ.

Στην πρώτη δεκάδα εμφανίζεται και η Ελλάδα, η οποία είναι περισσότερο γνωστή ως ένας από τους πιο δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς της Ευρώπης. Ωστόσο, όπως αναφέρει η έρευνα, “το 80% της χώρας είναι ορεινό, επομένως τους χειμερινούς μήνες μετατρέπεται σε ένα από τα κορυφαία σημεία για σκι της Μεσογείου και ένα ταξίδι για σκι στη χώρα είναι μέσου κόστους. Η Αράχωβα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή θέρετρα και βρίσκεται κοντά στην Αθήνα”.
Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024