Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΗ Ελλάδα κυρίαρχος στη λίστα με τους καλύτερους παραθαλάσσιους προορισμούς 2011 του TripAdvisor
Στη 2η θέση η Σαντορίνη, 3η και 4η Κέρκυρα και Κρήτη

Η Ελλάδα κυρίαρχος στη λίστα με τους καλύτερους παραθαλάσσιους προορισμούς 2011 του TripAdvisor

Μια σπουδαία διάκριση για τη βαριά βιομηχανία της χώρας, τον τουρισμό, αποτελεί η λίστα με τους καλύτερους παραθαλάσσιους προορισμούς για το 2011 που δημοσιοποίησε το tripadvisor.com. Η Σαντορίνη βρίσκεται στη 2η θέση και ακολουθεί…

Μια σπουδαία διάκριση για τη βαριά βιομηχανία της χώρας, τον τουρισμό, αποτελεί η λίστα με τους καλύτερους παραθαλάσσιους προορισμούς για το 2011 που δημοσιοποίησε<...> το tripadvisor.com. Η Σαντορίνη βρίσκεται στη 2η θέση και ακολουθεί η Κέρκυρα και η Κρήτη. Η δημοφιλής Μύκονος βρίσκεται στη 7η θέση και η Ρόδος στη 19η. Το TripAdvisor είναι ο παγκοσμίως μεγαλύτερος ταξιδιωτικός ιστότοπος με εκατομμύρια επισκέπτες καθημερινά. Οι χρήστες προσφεύγουν σε αυτόν, προκειμένου να επιλέξουν τον τόπο των διακοπών τους διαβάζοντας -αλλά και καταχωρώντας- κριτικές για παραθεριστικούς ανά την υφήλιο τόπους, ξενοδοχεία, επίπεδο υπηρεσιών, κατάσταση μνημείων, τοπικές αγορές, κουζίνα κτλ. Το TripAdvisor λειτουργεί “υπό τη σκέπη” του ταξιδιωτικού οργανισμού Expedia.

Όπως αναφέρεται στο site:
Σαντορίνη: “Το νησί διαθέτει μοναδικές στο κόσμο παραλίες χάρη στην έντονη πριν από χιλιάδες χρόνια ηφαιστειακή δραστηριότητα. Οι πιο γνωστές πλαζ είναι η Κόκκινη Παραλία, η Περίσσα και το Καμάρι. Η πρωτεύουσα του νησιού είναι ένας από τους πιο σαγηνευτικούς παραδοσιακούς οικισμούς του πλανήτη”.

Κέρκυρα: “Μεγαλοπρεπείς βυζαντινές εκκλησίες, επιβλητικά βενετσιάνικα κάστρα, σπουδαία αρχιτεκτονική, πλούσια βλάστηση, άριστες τουριστικές υποδομές, έντονη νυχτερινή ζωή και πεντακάθαρες αμμώδεις παραλίες (Παλαιοκαστρίτσα, Ερμιόνη κ.ά.) καθιστούν της διακοπές σε αυτό το νησί του Ιονίου πελάγους εμπειρία ζωής”.

Κρήτη: “Το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας κρύβει κάτι για τον καθένα. Η βόρεια πλευρά του είναι περισσότερο πολύβουη και κοσμική σε αντίθεση με τις ακτές που ΅βλέπουνΆ προς τη Λιβύη. Εκεί ο παραθεριστής θα ανακαλύψει παρθένες παραλίες και θα γνωρίσει τους φιλόξενους και εγκάρδιους κατοίκους”.

Μύκονος: “Νησί διάσημο εδώ και αρκετές δεκαετίες. Παραλίες με χρυσαφένιες αμμουδιές, καθημερινά πολύωρα πάρτι αλλά και πλαζ για όσους αναζητούν την επαφή με τη φύση και τη γαλήνη. Η Μύκονος είναι ιδανική επιλογή για ενασχόληση με οποιοδήποτε θαλάσσιο σπορ”.

Ρόδος: “Η Ρόδος είναι ευλογημένη από τον ήλιο, που τη λούζει με τις ζεστές ακτίνες του περισσότερες από 300 ημέρες τον χρόνο. Διαθέτει παραλίες μεγάλου αλλά και μικρού μήκους, με κοινά γνωρίσματα τα κρυστάλλινα νερά, την ψιλή άμμο και τις άριστες υποδομές. Όλα τα παραπάνω πλαισιώνονται από μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς”.

TripAdvisor – Ευρωπαϊκό Top20

 1. Νίκαια, Γαλλία
 2. Σαντορίνη, Ελλάδα
 3. Κέρκυρα, Ελλάδα
 4. Κρήτη, Ελλάδα
 5. Τενερίφη, Ισπανία
 6. Μαρμπέλα, Ισπανία
 7. Μύκονος, Ελλάδα
 8. Μαγιόρκα, Ισπανία
 9. Μάλαγα, Ισπανία
 10. Νέρτζα, Ισπανία
 11. Ίμπιζα, Ισπανία
 12. Κόστα Μπράβα, Ισπανία
 13. Κάνες, Γαλλία
 14. Μεντόν, Γαλλία
 15. Λάγος, Πορτογαλία
 16. 6αν Τροπέ, Γαλλία
 17. Αμάλφι, Ιταλία
 18. Ιταλική Ριβιέρα, Ιταλία
 19. Ρόδος, Ελλάδα
 20. Μπράιτον, Αγγλία
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/09/2023
28/09/2023
27/09/2023
26/09/2023
25/09/2023
22/09/2023