Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Ελλάδα μέσα στις χώρες που θα απέφευγαν οι βρετανικές οικογένειες το 2017
Οικογενειακός τουρισμός

Η Ελλάδα μέσα στις χώρες που θα απέφευγαν οι βρετανικές οικογένειες το 2017

Σύμφωνα με έρευνα της FamilyBreakFinder, η πλειοψηφία των βρετανικών οικογενειών αναφέρει την τρομοκρατία, τα θέματα υγείας και τα πολιτικά ζητήματα ως αυτά που θα επηρεάσουν τις αποφάσεις τους για τους προορισμούς των επόμενων διακοπών τους. Μία στις δέκα οικογένειες σκοπεύει να νοικιάσει μέσω Airbnb το 2017. Η Ελλάδα με 32% βρίσκεται στο top10 των χωρών που θα απέφευγαν για διακοπές το 2017.

Έρευνα από τη βρετανική ιστοσελίδα οικογενειακών διακοπών FamilyBreakFinder, αποκάλυψε ότι οι ανησυχίες για την ασφάλεια, καθώς επίσης και οι επιφυλάξεις για τις προοπτικές στην οικονομία θα επιδράσουν στο πως θα επιλέξουν οι βρετανικές οικογένειες τον τόπο διακοπών τους,καθώς και στο πόσα χρήματα θα ξοδέψουν το 2017. Η ανησυχία λόγω Brexit και την επίδρασή του στα ταξίδια στην Ευρώπη αναφέρθηκε επίσης στην έρευνα.

Μερικά από τα συμπεράσματα της έρευνας ήταν:

  • Οι μισοί από αυτούς που επιθυμούν να παραμείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για τις διακοπές τους τον επόμενο χρόνο έχουν επηρεαστεί από κάποια συμβάντα στο εξωτερικό
  • Οι περισσότερες οικογένειες πρόκειται να ξοδέψουν λιγότερα ή τα ίδια χρήματα σε ταξίδια το 2017. Μόλις το 21% αναμένεται να αυξήσουν τον προϋπολογισμό τους για τις διακοπές τους
  • Το Ντουμπάι είναι μεταξύ των προορισμών που θα αποφύγουν οι περισσότεροι Βρετανοί, μαζί με την Τουρκία, την Αίγυπτο και την Τυνησία (όλοι οι προορισμοί -πλην Ντουμπάι- έχει πληγεί επανειλλημένα από τρομοκρατικές επιθέσεις)
  • Οι μισοί Βρετανοί έχουν ανησυχίες για το αεροπορικό ταξίδι και τη χρήση του τούνελ της Μάγχης
  • Οι μισές από τις βρετανικές οικογένειες θα διαμείνουν σε κάμπινγκ ή πάρκο διακοπών το 2017 και το 31% θέλουν να δοκιμάσουν το ‘glamping’ (κάμπινγκ με ανέσεις και πολυτέλεια)
  • Με την αύξηση των low cost διακοπών, η ασφάλεια ATOL έχει γίνει πιο σημαντική για το 61% των οικογενειών
  • Με την έλευση του Brexit, οι μεγαλύτερες ανησυχίες των ερωτηθέντων είναι τα υψηλά αεροπορικά κόστη (68%) και η απώλεια της Ευρωπαϊκής Κάρτας Υγείας (63%). Οι περιορισμοί στα duty free (23%) και η εχθρότητα από άλλες εθνικότητες στο εξωτερικό (36%) είναι οι λιγότερο ανησυχητικές πτυχές της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για τους Βρετανούς οικογενειάρχες.
  • Μία στις δέκα οικογένειες σκοπεύει να νοικιάσει μέσω Airbnb το 2017
  • Ο Donald Trump είναι ο πολιτικός που οι περισσότεροι Βρετανοί δε θα ήθελαν να καθίσουν δίπλα του στο αεροπλάνο.

Προορισμοί που θα απέφευγαν οι βρετανικές οικογένειες για το 2017
1. Αίγυπτος 83%
2. Τυνησία 81%
3. Τουρκία 81%
4. Βρυξέλλες 55%
5. Ντουμπάι 52%
6. Παρίσι 42%
7. Γερμανία 38%
8. Ελλάδα 32%
9. Φλόριντα 19%
10. Λονδίνο 13%

Σημειώνεται ότι η έρευνα διεξήχθη από τις 11 μέχρι τις 14 Αυγούστου 2016 και πήραν μέρος 1.336 μέλη σε ένα διαδικτυακό ερωτηματολόγιο που διανεμήθηκε με mail από την FamilyBreakFinder.

Ο Dominic Sawyer, ιδρυτής και γενικός διευθυντής της FamilyBreakFinder, σχολιάζει: “Έχουμε παρατηρήσει μια απότομη αύξηση του ενδιαφέροντος για εγχώριες διακοπές και σύντομες αποδράσεις. Επίσης, τα μέλη μας ενδιαφέρονται πολύ για κάμπινγκ πολυτελείας αυτήν τη στιγμή, με τις προσφορές μας για διαμονή σε κατάλυμα τύπου ‘yurt’ και ‘tipi’ να προτιμούνται από τις προσφορές μας για διακοπές στη Μεσόγειο.

Για εκείνα τα μέλη που ψάχνουν για διακοπές στο εξωτερικό, η Ισπανία και η Πορτογαλία παραμένουν σταθερά στην κορυφή. Η Τουρκία και η Αίγυπτος είναι εντελώς αδύνατο να πουλήσουν, και επίσης ακόμα και μέρη, όπως η Ελλάδα και η Κροατία, έχουν χάσει τη δημοτικότητά τους. Αυτό που αποτελεί μια μικρή έκπληξη από αυτήν την έρευνα είναι ότι το Ντουμπάι, το οποίο παραδοσιακά ήταν ο Νο1 προορισμός για τους Βρετανούς, φαίνεται να έχει πραγματικά πέσει σε δημοτικότητα.

Από οικονομικής άποψης, πρόκειται για δύσκολους καιρούς για τις περισσότερες οικογένειες και το ‘value-for-money’ θα συνεχίσει να αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Φυσικά, σε ό,τι αφορά στο Brexit, είναι ο αντίκτυπος στις δαπάνες των ταξιδιών που ενδιαφέρει τις περισσότερες οικογένειες, με τα ακριβότερα αεροπορικά εισιτήρια και την απώλεια της δωρεάν υγειονομικής περίθαλψης να είναι οι μεγαλύτερες ανησυχίες. Λίγοι φαίνεται να ενδιαφέρονται για το τι σκέφτονται οι Ευρωπαίοι γείτονές μας για εμάς μετά το δημοψήφισμα”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024