Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΗ Ελλάδα βελτίωσε τη θέση της ως προορισμός για τους Βρετανούς
Οι 50 δημοφιλέστεροι αεροπορικοί προορισμοί στο Ην. Βασίλειο

Η Ελλάδα βελτίωσε τη θέση της ως προορισμός για τους Βρετανούς

Η εταιρεία Experian Hitwise αποκάλυψε πρόσφατα τους κορυφαίους 50 αεροπορικούς προορισμούς με βάση τις βρετανικές αναζητήσεις στο Internet για πτήσεις προς τόπους διακοπών και των πόλεις. Στο διάστημα μεταξύ Μαΐου και Ιουλίου 2010 ο πιο δημοφιλής προορισμός ήταν…

Η εταιρεία Experian Hitwise αποκάλυψε πρόσφατα τους κορυφαίους 50 αεροπορικούς προορισμούς με βάση τις βρετανικές αναζητήσεις στο Internet για πτήσεις προς τόπους<...> διακοπών και των πόλεις. Στο διάστημα μεταξύ Μαΐου και Ιουλίου 2010 ο πιο δημοφιλής προορισμός ήταν η Νέα Υόρκη, αντιπροσωπεύοντας το 3,89% του συνόλου των αναζητήσεων για πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Ισπανία ήταν η πιο δημοφιλής χώρα σε αναζητήσεις πτήσεων κατά τη διάρκεια αυτών των 12 εβδομάδων, ενώ τα ισπανικά θέρετρα Τενερίφη, Μάλαγα και Αλικάντε κατέλαβαν όλα εξέχουσα θέση στη λίστα. Οι αναζητήσεις για πτήσεις εντός της ευρωζώνης παρέμειναν δημοφιλείς, αντιπροσωπεύοντας το 43,32% των συνολικών αναζητήσεων πτήσεων κατά τη διάρκεια του τριμήνου.

Στη σχετική ανάλυση των κορυφαίων 1.000 πτήσεων που σχετίζονται με όρους αναζήτησης για το συγκεκριμένο τρίμηνο, η Νέα Υόρκη ήταν ο πιο περιζήτητος προορισμός. Οι όροι αναζήτησης «πτήσεις προς Νέα Υόρκη» και «φτηνές πτήσεις προς Νέα Υόρκη» ήταν ο δεύτερος και ο τρίτος πιο δημοφιλής. Ο πιο δημοφιλής όρος αναζήτησης για το τρίμηνο ήταν ο «πτήσεις προς την Αυστραλία», που αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 1% όλων των αναζητήσεων πτήσεων.

Κατά το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, η Νέα Υόρκη αντιπροσώπευε το 3,16% των αναζητήσεων πτήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Φέτος οι αναζητήσεις για πτήσεις προς το “Μεγάλο Μήλο” είχαν αυξηθεί κατά 3,89%, που αντιστοιχεί σε ετήσια βάση αύξηση 0,73%.

“Οι ΗΠΑ σαφώς αποτελούν ακόμα ένα μεγάλο πόλο έλξης για τους παραθεριστές του Ηνωμένου Βασιλείου με τη Νέα Υόρκη, τη Φλόριντα και το Ορλάντο να βρίσκονται στο top 10 της λίστας μας των κορυφαίων προορισμών ταξιδιού”, σχολίασε ο διευθυντής της έρευνας της Experian Hitwise, Robin Goad. “Το γεγονός ότι μόνο έξι προορισμοί στους 50 παρέμειναν στην ίδια θέση με αυτή που είχαν το προηγούμενο τρίμηνο δείχνει πόσο ευμετάβλητη είναι η συμπεριφορά αναζήτησης του χρήστη στον ταξιδιωτικό τομέα”.

Το Ην. Βασίλειο και η Ελλάδα βελτίωσαν τη θέση τους

Κατά τη διάρκεια του τριμήνου Μαι-Ιουλ. 2010, η Ισπανία βρέθηκε στην πρώτη θέση στον κατάλογο των προορισμών της Βρετανίας, αντιπροσωπεύοντας το 16,59% του συνόλου των αναζητήσεων. Το Ηνωμένο Βασίλειο, ην Τουρκία, ην Ελλάδα και ο Καναδάς ανέβηκαν στον πίνακα σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ η Αυστραλία και η Ιταλία έπεσαν κατά δύο θέσεις.

Το Ηνωμένο Βασίλειο βελτίωσε τη θέση του αυτό το τρίμηνο από την τέταρτη στην τρίτη θέση, αντιπροσωπεύοντας το 6,68% του συνόλου των αναζητήσεων. “Το αυξημένο ενδιαφέρον για το Ην. Βασίλειο δείχνει μια επαναλαμβανόμενη τάση για διακοπές στο εσωτερικό φέτος”, πρόσθεσε ο κ. Goad.

Η Ελλάδα ανέβηκε δύο θέσεις (στην έβδομη θέση), με τη βοήθεια τους αυξανόμενου ενδιαφέροντος για θέρετρα όπως η Ζάκυνθος, η Ρόδος, η Κρήτη και Κέρκυρα. Η ελκυστικότητα των φθηνότερων διακοπών και μείωση των τιμών στην Ελλάδα από το περασμένο έτος είναι οι βασικοί λόγοι για τις αυξημένη αναζητήσεις στο Διαδίκτυο.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024