Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΗ παγκόσμια ξενοδοχειακή αγορά σε ύφεση καθώς συνεχίζεται η οικονομική κρίση
Το κλίμα αισιοδοξιας περιορίζεται στην αρχή κάθε έτους

Η παγκόσμια ξενοδοχειακή αγορά σε ύφεση καθώς συνεχίζεται η οικονομική κρίση

Η πρόσφατη έρευνα της εταιρείας Horwath HTL αποτυπώνει το αίσθημα απαισιοδοξίας που κυριαρχεί στον ξενοδοχειακό κλάδο ανά τον κόσμο.

Όπως φανερώνει η έρευνα ενώ στην αρχή του έτους οι προοπτικές έπαιρναν θετική χροιά τα συνεχιζόμενα εμπόδια λόγω της επικρατούσας παγκόσμιας οικονομικής αβεβαιότητας ανεστρεψαν το κλίμα.

Η έρευνα παρέχει στη ξενοδοχειακή βιομηχανία μια γρήγορη εκτίμηση των μελλοντικών προοπτικών της αγοράς. Οι τέσσερις ερωτήσεις της έρευνας εστιάζουν στις προοπτικές για την πληρότητα, τη μέση τιμή δωματίου και τα συνολικά έσοδα. Οι ξενοδόχοι έχουν επίσης κληθεί να διατυπώσουν τις προσδοκίες τους για το έτος σε σύγκριση με το 2011, να προσδιορίσουν τους βασικούς παράγοντες για την ανάπτυξη και την ύφεση και να αξιολογήσουν τις προοπτικές για τους τομεις-κλειδιά της βιομηχανίας.

Η απόδοση στους τρεις δείκτες (πληρότητα, μέση τιμή δωματίου και συνολικά έσοδα) κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012 απέτυχε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των ξενοδόχων, που εμφανίζουν απογοήτευση, κυρίως, σχετικά με τα επίπεδα πληρότητας.

Το αίσθημα αισιοδοξίας των ξενοδόχων σε όλες τις περιοχές του κόσμου, εκτός από την Αμερική, έχει μετριαστεί. Η Αφρική και η Μέση Ανατολή σημείωσαν το υψηλότερο σκορ θετικής αίσθησης, έστω και με το μέτριο σκορ 29. Αντίθετα η Ασία απο το 37 του Φεβρουαρίου έπεσε σε σκορ 10, ενώ στην Ευρώπη μειώθηκε σε αρνητικό 8. Η Ωκεανία κατέγραψε στο -12.

Ο Damien Little διευθυντής της Horwath HTL στην Ασία και ο εμπνευστής της έρευνας δήλωσε, «τα αποτελέσματα από την τελευταία έκδοση της Global Hotel Market Sentiment Survey δείχνουν και πάλι ότι η συνεχιζόμενη παγκόσμια οικονομική και γεωπολιτική αβεβαιότητα εξακολουθεί να πλήττει την απόδοτικότητα σε όλη την υδρόγειο και να χαμηλώνει τις προοπτικές παρά την αισιοδοξία που υπάρχει στην αρχή κάθε έτους τα τελευταία 2-3 χρόνια. Με την οικονομική αβεβαιότητα σε όλον τον κόσμο, το κλίμα στην ξενοδοχειακή βιομηχανία συνεχίζει να επιβαρύνεται και η εκτίμηση είναι ότι η παραγωγικότητα του κλάδου θα συνεχίσει να είναι κατώτερη των προσδοκιών “


H2 2012 GHMSS

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024