Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΈρευνες-ΜελέτεςΗ συμβολή της αρχιτεκτονικής στην ανάδειξη ενός ξενοδοχείου και μιας περιοχής

Η συμβολή της αρχιτεκτονικής στην ανάδειξη ενός ξενοδοχείου και μιας περιοχής

Πρόθυμοι να ακολουθήσουν τις νέες τάσεις στην αρχιτεκτονική εμφανίζονται οι περισσότεροι Έλληνες ξενοδόχοι, έχοντας ως απώτερο πάντα στόχονα καταστεί ο χώρος τους πόλος έλξης πελατών – τουριστών. Βέβαια, βασική προϋπόθεση […]

Πρόθυμοι να ακολουθήσουν τις νέες τάσεις στην αρχιτεκτονική εμφανίζονται οι περισσότεροι Έλληνες ξενοδόχοι, έχοντας ως απώτερο πάντα στόχο<…>να καταστεί ο χώρος τους πόλος έλξης πελατών – τουριστών. Βέβαια, βασική προϋπόθεση για την αλλαγή του ξενοδοχειακού τοπίου στην Ελλάδα αποτελεί η σωστή και πολύπλευρη ενημέρωση, τόσο των ξενοδόχων, όσο και των Ελλήνων αρχιτεκτόνων, προκειμένου το αποτέλεσμα του εγχειρήματος να είναι επιτυχές και τελικώς ένα ξενοδοχείο να καταστεί από μόνο του αξιοθέατο για τους τουρίστες, οι οποίοι στη συνέχεια θα θελήσουν να το επισκεφτούν ή και να εμπνευστούν από το design του για την διακόσμηση του σπιτιού τους.

Ο κλάδος άλλωστε της αρχιτεκτονικής είναι πολύμορφος και η Ελλάδα είναι μια χώρα, που δίνει απεριόριστες δυνατότητες στους αρχιτέκτονες να εκφραστούν και να εκφράσουν κάθε απαίτηση, ή ιδιαιτερότητα μιας επιχείρησης φιλοξενίας. Ανάλογα με την τοποθεσία της εκάστοτε ξενοδοχειακής μονάδας και τις κατάλληλες αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν, τότε αυτόματα η προβολή της μονάδας, αλλά και της περιοχής γενικότερα διευρύνεται, με προφανή πλεονεκτήματα για όλους.

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζουν από την πλευρά τους, ορισμένοι Έλληνες αρχιτέκτονες, δεν θα έπρεπε να μιλάμε για τάσεις στον σχεδιασμό ξενοδοχείων, αλλά για τάσεις της αγοράς, καθώς παγκοσμίως παρατηρείται το φαινόμενο να ανατίθεται ο σχεδιασμός μεγάλων ξενοδοχείων σε κορυφαίους διεθνώς αρχιτέκτονες και designers, οι οποίοι επαναλαμβάνουν σχεδιαστικά πρότυπα, τα οποία είναι ήδη γνωστά από προηγούμενα έργα τους. Τάση της αγοράς λοιπόν είναι να επενδύει σε αρχιτέκτονες με αναγνωρίσιμο αρχιτεκτονικό ύφος. Παράλληλα, όμως αξίζει να σημειωθεί ότι με την ανάθεση του σχεδιασμού ενός ξενοδοχείου σε έναν αρχιτέκτονα επιδιώκεται και η διατήρηση της αυθεντικότητας και της ιδιαιτερότητας του χώρου, στα πλαίσια της παγκοσμιοποιημένης εποχής που ζούμε σήμερα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024