Τελευταία νέα
HomeΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΚαθοριστικός ο Ρόλος των Γυναικών της Κίνας στο Μέλλον των Ταξιδιών
Έρευνες

Καθοριστικός ο Ρόλος των Γυναικών της Κίνας στο Μέλλον των Ταξιδιών

μέλλον του ταξιδιού

Οι Κινέζες ταξιδιώτισσες, με αυξανόμενη οικονομική ανεξαρτησία, διαμορφώνουν το μέλλον του τουρισμού μέσω εξειδικευμένων προορισμών, αυτονομίας και έμφασης στην ευεξία και τις μοναδικές εμπειρίες.

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της ILTM, που παρουσιάστηκε στην ILTM Asia Pacific Opening Forum στο Ritz-Carlton, Millenia Singapore, οι γυναίκες της Κίνας διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των τουριστικών αποφάσεων και στο μέλλον των ταξιδιών. Μια γνωστή κινέζικη παροιμία λέει ότι “οι γυναίκες κρατούν τον μισό ουρανό”, γεγονός που αποδεικνύεται και στον τομέα των ταξιδιών, όπου οι γυναίκες λαμβάνουν το 80% των αποφάσεων και αντιπροσωπεύουν το 60% των Κινέζων τουριστών το περασμένο έτος.

Με την Κίνα να ανακτά τη θέση της ως η χώρα με τις μεγαλύτερες δαπάνες σε διεθνή ταξίδια το 2023, όχι μόνο η εξερχόμενη τουριστική κίνηση της χώρας επανήλθε, αλλά προχωρά με ταχείς ρυθμούς. Οι Κινέζες τουρίστριες διαμορφώνουν καθοριστικά το μέλλον του τουρισμού, καθιστώντας σαφές ότι οι αλλαγές στις ταξιδιωτικές συμπεριφορές και στάσεις που παρατηρούνται παγκοσμίως ισχύουν και για αυτές.

Η παραδοσιακή εικόνα της πλούσιας Κινέζας τουρίστριας που ψωνίζει σε πολυτελή καταστήματα στο Παρίσι ή απολαμβάνει γεύματα με την πολυμελή οικογένειά της έχει μεταβληθεί. Παρά τις παραδοσιακές αξίες και την επιθυμία να συνδυάσουν τα ταξίδια με τις οικογενειακές ευθύνες, οι περισσότερες Κινέζες αξιοποιούν την οικονομική και κοινωνική τους επιρροή για να χρησιμοποιήσουν τα ταξίδια ως μέσο αυτοανακάλυψης, πολιτιστικής εμβάθυνσης και προσωπικής ανάπτυξης.

Παρόλο που η σημασία των Κινέζων γυναικών ταξιδιωτών αυξάνεται, εξακολουθεί να υπάρχει έλλειψη μελετών που να εστιάζουν ειδικά στη συμπεριφορά αυτού του δημογραφικού στο εξωτερικό και στο μέλλον των ταξιδιών. Αυτή η έρευνα φιλοδοξεί να αναδείξει τις κυρίαρχες και αναδυόμενες τάσεις που απευθύνονται σε αυτή τη δυναμική και απαιτητική αγορά, παρουσιάζοντας αρχέτυπα που αποτυπώνουν τις αξίες, τις στάσεις και τις συμπεριφορές αυτού του ολοένα και πιο ποικιλόμορφου κοινού.

Κύριες Διαπιστώσεις

Η Αλλαγή της Έννοιας της Πολυτέλειας: Η πολυτέλεια δεν αφορά πλέον την απόκτηση υλικών αγαθών, αλλά έχει μετατοπιστεί προς την αυτοεκπλήρωση και την προσωπική ικανοποίηση. Τα ταξίδια ταιριάζουν άριστα σε αυτή τη νέα αφήγηση της πολυτέλειας, προσφέροντας εμπειρίες που φέρνουν χαρά και αίσθηση επίτευξης.

Ταξίδια για Εμπλουτισμό, όχι Διαφυγή: Αν και οι παραδοσιακές οικογενειακές αξίες και οι κοινωνικές προσδοκίες παραμένουν, οι πολυτελείς γυναίκες ταξιδιώτες της Κίνας αντιπροσωπεύουν μια γενιά που επιδιώκει να εμπνευστεί, να ενδυναμωθεί και να μεταμορφωθεί μέσα από τα ταξίδια. Τα ταξίδια αποτελούν ευκαιρία για διεύρυνση οριζόντων, απόκτηση νέων δεξιοτήτων και εξέλιξη ως άτομα.

3. Ανάγκη για Εξειδίκευση: Οι Κινέζες ταξιδιώτισσες αποτελούν πλέον πρωτοπόρους στα ταξίδια, με το 90% να προσελκύεται από εξειδικευμένους προορισμούς που φημίζονται για τη φυσική τους ομορφιά. Δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για εξερεύνηση προορισμών πριν γίνουν ευρέως γνωστοί και είναι πρόθυμες να επενδύσουν σε μοναδικές τοπικές εμπειρίες.

4. Αυτονομία στα Ταξίδια: Παρά την ισχυρή επιθυμία για οικογενειακά ταξίδια, παρατηρείται επίσης σημαντική αύξηση στα σόλο ταξίδια, ανεξαρτήτως οικογενειακής κατάστασης. Για κάποιες, τα σόλο ταξίδια είναι μέσο ενίσχυσης της ανεξαρτησίας και αυτοενδυνάμωσης.

5. Ανεξάρτητες Αποφάσεις: Η αυξανόμενη οικονομική ανεξαρτησία των Κινέζων γυναικών τις ενδυναμώνει να λαμβάνουν ανεξάρτητες αποφάσεις για τα ταξίδια τους, δίνοντας μεγαλύτερη βαρύτητα στις προσωπικές τους προτιμήσεις.

6. Ξενοδοχεία Πέρα από τα Αστέρια: Οι Κινέζες ταξιδιώτισσες είναι διατεθειμένες να επενδύσουν περισσότερα σε καταλύματα που προσφέρουν μοναδικές και αξέχαστες εμπειρίες, συνεργασίες με γνωστές μάρκες μόδας και πολιτιστικά στοιχεία που ενισχύουν τη σύνδεσή τους με τον προορισμό.

7. Ευεξία και Ευημερία: Η ευεξία συνεχίζει να αποτελεί σημαντικό κίνητρο για ταξίδια, με έμφαση σε μια ολιστική προσέγγιση που συνδυάζει σωματική και ψυχική υγεία.

8. Τεχνολογική Άνεση: Για τους ταξιδιώτες με περιορισμένο χρόνο, η ευκολία είναι η απόλυτη πολυτέλεια. Στην τεχνολογικά ανεπτυγμένη Κίνα, οι ταξιδιώτες αναζητούν βελτιωμένη ενσωμάτωση της τεχνολογίας για να διευκολύνουν τον προγραμματισμό ταξιδιών και να αναβαθμίσουν την εμπειρία τους.

Η έρευνα της ILTM αποδεικνύει ότι οι Κινέζες ταξιδιώτισσες δεν ακολουθούν απλώς τις τάσεις, αλλά τις διαμορφώνουν, επαναπροσδιορίζοντας τις ταξιδιωτικές εμπειρίες και ανοίγοντας νέους ορίζοντες στον τομέα του τουρισμού.

Ετικέτες
16/07/2024
15/07/2024
12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024
09/07/2024