Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΈρευνες-ΜελέτεςΚυρίαρχοι οι άντρες στα επαγγελματικά ταξίδια

Κυρίαρχοι οι άντρες στα επαγγελματικά ταξίδια

Κυρίαρχοι φαίνεται να είναι στο χώρο των επαγγελματικών ταξιδίων οι άντρες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας, που πραγματοποίησε η Barclaycard Business, και η οποία κατέδειξε πως οι άντρες ταξιδεύουν σε διπλάσια απόσταση…

Κυρίαρχοι φαίνεται να είναι στο χώρο των επαγγελματικών ταξιδίων οι άντρες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας, που πραγματοποίησε η Barclaycard Business,<...>και η οποία κατέδειξε πως οι άντρες ταξιδεύουν σε διπλάσια απόσταση, συγκριτικά με τις γυναίκες για επαγγελματικούς λόγους.

Συγκεκριμένα, οι γυναίκες κατά μέσο όρο διανύουν 335 μίλια την εβδομάδα για επαγγελματικούς λόγους, ενώ οι άντρες συνάδελφοι τους 662 μίλια. Επίσης, οι γυναίκες ταξιδεύουν λιγότερες μέρες την εβδομάδα (2,2 μέρες), σε αντίθεση με τους άντρες (2,5 μέρες), ενώ πραγματοποιούν και λιγότερες διανυκτερεύσεις το μήνα (3,8 βραδιές οι γυναίκες έναντι 4,3 των αντρών).

Τα στοιχεία αυτά οφείλονται στο γεγονός πως οι γυναίκες κατέχουν στην Βρετανία λιγότερες διευθυντικές θέσεις, καθώς το ποσοστό τους ανέρχεται σε περίπου 30% της αγοράς. Ωστόσο, σύμφωνα με την έρευνα της Barclaycard Business για τα επόμενα 10 χρόνια, το ποσοστό αυτό αναμένεται να αλλάξει, καθώς οι γυναίκες που θα κατέχουν στην Βρετανία διευθυντικές θέσεις θα ανέλθει το 2015 στο 50%.

Αφού το ποσοστό των γυναικών, που θα κατέχουν διευθυντικές θέσεις θα αυξηθεί, συνεπώς οι γυναίκες θα πραγματοποιούν περισσότερα επαγγελματικά ταξίδια, καλύπτοντας τον ίδιο αριθμό μιλίων, με αυτόν των αντρών συναδέλφων τους.

Όπως σχολίασε ο κ. Tim Carlier της Barclaycard Business: “Οι γυναίκες σε διευθυντικές θέσεις καταλαμβάνουν τις τελευταίες δεκαετίες το 12%, αλλά το ποσοστό αυτό εκτιμάται πως θα ανέλθει στο 50% μέχρι το 2015. Οι παροχείς επαγγελματικών ταξιδίων θα πρέπει συνεπώς να προετοιμαστούν για να καλύψουν τις διαφορετικές απαιτήσεις των γυναικών”.

Ακόμη, η έρευνα, μεταξύ άλλων, βρήκε σημαντικές διαφορές μεταξύ των δύο φύλων, όσον αφορά στις ανάγκες και προτιμήσεις τους, όταν ταξιδεύουν. Συγκεκριμένα:


  • Όταν ρωτήθηκαν για το προτιμότερο μέσο πραγματοποίησης των επαγγελματικών ταξιδίων, μόνο 32% των γυναικών απάντησαν με αμάξι (σε αντίθεση με το 38% των αντρών), ενώ 39% επέλεξε το τρένο (σε αντίθεση με το 30% των αντρών).
  • Περίπου το ένα τρίτο των γυναικών (32%) δήλωσε ότι πιο ξεκάθαρα κίνητρα θα τους ενθάρρυνε να χρησιμοποιήσουν το σιδηροδρομικό δίκτυο πιο συχνά (σε αντίθεση με το 28% των αντρών).
  • Το 16% των γυναικών, που ταξιδεύουν με τρένο, ταξιδεύουν σε first class ή business, σε αντίθεση με το 23% των αντρών, που χρησιμοποιούν το τρένο για τα επαγγελματικά τους ταξίδια.
  • Ο συνηθέστερος τρόπος πραγματοποίησης check-in για τις γυναίκες στο αεροδρόμιο είναι στα kiosk (28%), σε αντίθεση με το 24% των αντρών. Οι άντρες προτιμούν τα παραδοσιακά check-in desks (29%), σε αντίθεση με το 25% των γυναικών.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
21/02/2024
20/02/2024
19/02/2024
16/02/2024
15/02/2024
14/02/2024