Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΜεγάλα τα τουριστικά οφέλη της Γερμανίας από το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου
ITB Berlin - IPK International

Μεγάλα τα τουριστικά οφέλη της Γερμανίας από το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου

Μπορεί το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου να κράτησε τους περισσότερους Γερμανούς στη πατρίδα τους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά σίγουρα οφέλησε σημαντικά τον εισερχόμενο τουρισμό της χώρας, καθώςοι αφίξεις ξένων […]

Μπορεί το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου να κράτησε τους περισσότερους Γερμανούς στη πατρίδα τους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά σίγουρα οφέλησε σημαντικά τον εισερχόμενο τουρισμό της χώρας, καθώς<...>οι αφίξεις ξένων επισκεπτών εκτοξεύτηκαν στα ύψη, κάνοντας παράλληλα γνωστή τη Γερμανία σε όλο το κόσμο.

Στο διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου 2006 οι τουριστικές αφίξεις στην Γερμανία αυξήθηκαν κατά 9%, ενώ οι διανυκτερεύσεις κατά 10%. Κατά τη διάρκεια δε Ιουλίου και Αυγούστου οι αριθμοί τουριστικών αφίξεων από κάποιες αγορές εμφάνισαν εκπληκτική άνοδο. Αρκεί να αναφερθεί πως οι αφίξεις από την Πορτογαλία αυξήθηκαν κατά 110%, από τη Βραζιλία κατά 256% και από την Κεντρική Αμερική/Καραϊβική κατά 405%.

Αν και η Γερμανία δεν είναι από τις πιο δυναμικές χώρες – πηγές εξερχόμενου τουρισμού, η διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου μικρή επίδραση φάνηκε να είχε στα σχέδια αποδράσεων των Γερμανών, αφού η ζήτηση ταξιδίων κατά το πρώτο 8μηνο του 2006 εμφάνισε μείωση της τάξης του 2%, ενώ μετά το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου η ζήτηση ταξιδίων αυξήθηκε και πάλι, όπως επεσήμαναν ειδικοί στο πρόσφατο Pisa Forum, το ετήσιο συνέδριο ειδικών στο χώρο του τουρισμού, που διοργανώθηκε από την IPK International και πραγματοποιήθηκε με τη χορηγία της ITB Berlin.

Από τους πέντε δημοφιλέστερους προορισμούς των Γερμανών στο διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου του 2006 μόνο η Ισπανία εμφάνισε αύξηση στις αφίξεις Γερμανών τουριστών. Οι υπόλοιποι προορισμοί – Αυστρία, Ιταλία, Γαλλία και Τουρκία – εμφάνισαν μειωμένες αφίξεις, με την Τουρκία να παρουσιάζει τις μεγαλύτερες απώλειες. Όσον αφορά στις τάσεις των Γερμανών τουριστών, ενδεικτικό της μεταβαλλόμενης αλλαγής των τουριστικών τους συνηθειών είναι η στροφή για αναζήτηση πληροφοριών και κρατήσεων στο internet και η ολοένα μεγαλύτερη προτίμηση τους σε αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024