Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΜεγάλο το πλήγμα στα ξενοδοχεία του Παρισιού από την τρομοκρατία
Ξενοδοχία

Μεγάλο το πλήγμα στα ξενοδοχεία του Παρισιού από την τρομοκρατία

Αυτή είναι η γενική τουριστική τάση για το Παρίσι: οι οικογένειες μένουν μακριά και οι επισκέπτες διαμένουν για μικρότερο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη από την ForwardKeys, οι κρατήσεις για το Παρίσι είναι μειωμένες κατά 28% από ό,τι την ίδια περίοδο πέρυσι.

Τα παριζιάνικα ξενοδοχεία αντιμετωπίζουν μια σκληρή πρόκληση, προσπαθώντας να προσελκύσουν τους τουρίστες πίσω στη γαλλική πρωτεύουσα, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Νοεμβρίου.

Οι τελευταίες εκτιμήσεις από αγοραστή χονδρικής δωματίων ξενοδοχείων, το οποίο γεμίζει 250.000 κρεβάτια το χρόνο στο Παρίσι, δείχνουν ότι οι κρατήσεις έχουν μειωθεί αυτή τη συνήθως γεμάτη τουρίστες περίοδο. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη από την ForwardKeys, η οποία εξετάζει τα δεδομένα πτήσεων, οι κρατήσεις για το Παρίσι είναι μειωμένες κατά 28% από ό,τι την ίδια περίοδο πέρυσι. Ο τομέας της αναψυχής είναι αυτός που επλήγη περισσότερο, καθώς οι ταξιδιώτες για επαγγελματικούς λόγους  συνεχίζουν να έρχονται.

Ο κλάδος είχε ήδη πληγεί και νωρίτερα αυτόν το χρόνο, μετά την επίθεση στο Charlie Hebdo τον περασμένο Ιανουάριο. Τα ξενοδοχεία, μετά από εκείνο το χτύπημα, είχαν αρχίσει να ανακάμπτουν τον Ιούνιο. Αυτή τη φορά όμως ο αντίκτυπος ήταν πολύ μεγαλύτερος.

Τα ξενοδοχεία διστάζουν να μειώσουν τις τιμές τους, αλλά προσφέρουν μια σειρά από προωθητικές ενέργειες. Αυτές περιλαμβάνουν αναβαθμίσεις δωματίου, μείωση της ελάχιστης διάρκειας παραμονής, εκτπώσεις ύψους 25-30% για μία ή δύο διανυκτερεύσεις και ειδικά κουπόνια για δείπνο την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Τα ξενοδοχεία με διεθνή πελατεία από την Κίνα, την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ υποφέρουν καθώς οι τουρίστες μεγάλων αποστάσεων μένουν μακριά από την πόλη. Εκείνοι που κινούνται με την εγχώρια αγορά πηγαίνουν καλύτερα.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι τα ξενοδοχεία θα περιμένουν μέχρι μετά την περίοδο των διακοπών, τον Ιανουάριο, πριν αποφασίσουν για τις μελλοντικές στρατηγικές τους στο θέμα των τιμών.

Το Συμβούλιο Τουρισμού του Παρισιού προσπαθεί να καθησυχάσει τους πολίτες ότι η πόλη είναι ασφαλής και οι Παριζιάνοι εξακολουθούν να βγαίνουν έξω, σε μπαρ, εστιατόρια και συναυλίες, ίσως καθησυχασμένοι από τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας και αποφασισμένοι να μην ηττηθούν από τις επιθέσεις.

Ο αντίκτυπος στις Βρυξέλλες ήταν επίσης σημαντικός, ως αποτέλεσμα του lock-down που ακολούθησε τις επιθέσεις στο Παρίσι. Ωστόσο, ο αντίκτυπος αυτός είχε βραχύβια διάρκεια, δεδομένου ότι οι Βρυξέλλες δεν επλήγησαν από άμεση επίθεση και τα ξενοδοχεία της ήταν πρόσφατα γεμάτα με πολιτικούς και επιχειρηματίες. Και καθώς η πόλη είναι πρωτίστως επιχειρηματικός και πολιτικός προορισμός, οι προσφορές των ξενοπδοχείων των Βρυξελλών περιορίζονται στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024