Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΜειώσεις ξενοδοχειακών τιμών στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις
Ξενοδοχειακές τιμές

Μειώσεις ξενοδοχειακών τιμών στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις

Τα ξενοδοχεία της Αθήνας, παρότι διατήρησαν τις τιμές τους σταθερές συγκριτικά με τον Δεκέμβριο του 2015, φαίνεται να τις αύξησαν κατά 10,8% συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2015, με τη μέση τιμή ωστόσο να διατηρείται χαμηλά σε σχέση με άλλες πόλεις και πιο συγκεκριμένα στα 82 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών τιμών της trivago.gr, trivago Hotel Price Index (tHPI) για τον  Ιανουάριο 2016, για διεθνείς και εθνικούς προορισμούς, μεταξύ των πόλεων που μείωσαν τις τιμές, τόσο συγκριτικά με πέρυσι, όσο και σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, φαίνεται να είναι το Παρίσι, η Ρώμη, η Βιέννη, η Κωνσταντινούπολη και το Μόναχο.

Μειώσεις σε μηνιαία βάση, αυξήσεις σε ετήσια
Παρατηρώντας την πορεία των ξενοδοχειακών τιμών στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις, συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα διακρίνονται κυρίως μειώσεις με τις μεγαλύτερες να παρατηρούνται στη Δρέσδη (25,5%), στο Μάντσεστερ (22%), στο Λονδίνο (19,5%), στην Πράγα (18,3%) και στη Βιέννη (17,6%). Η πιο ακριβή πόλη για το μήνα αυτό παραμένει το Μονακό, με μέση τιμή διανυκτέρευσης στα 252 ευρώ, αποτελώντας και μία από τις λίγες πόλεις που εμφάνισαν αύξηση, αφού τον προηγούμενο μήνα η αντίστοιχη τιμή ήταν στα 239 ευρώ. Η Αθήνα είναι μια από τις πόλεις που δεν παρουσίασαν καμία απολύτως μεταβολή στις τιμές σε μηνιαία βάση, όπως η Βουδαπέστη και η Σόφια.

Σε ετήσια βάση, ωστόσο, οι τιμές παίρνουν αντίθετη πορεία από την πτωτική που έχουν συγκρίνοντας κάθε μήνα με τον προηγούμενο. Μεταξύ των τιμών του περυσινού και του φετινού Ιανουαρίου, παρατηρούνται κυρίως αυξήσεις στις ξενοδοχειακές τιμές της Ευρώπης με το υψηλότερο ποσοστό μεταβολής να εμφανίζεται στις τιμές του Πόρτο, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 21,1%. Τα ξενοδοχεία της Αθήνας, παρότι διατήρησαν τις τιμές τους σταθερές συγκριτικά με τον Δεκέμβριο του 2015, φαίνεται να τις αύξησαν κατά 10,8% συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2015, με τη μέση τιμή ωστόσο να διατηρείται χαμηλά σε σχέση με άλλες πόλεις και πιο συγκεκριμένα στα 82 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Τέλος, μεταξύ των πόλεων που μείωσαν τις τιμές, τόσο συγκριτικά με πέρυσι, όσο και σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, φαίνεται να είναι το Παρίσι, η Ρώμη, η Βιέννη, η Κωνσταντινούπολη και το Μόναχο.

Σταθερότητα στις ξενοδοχειακές τιμές της Αθήνας, γενικότερες αυξήσεις στους περισσότερους χειμερινούς προορισμούς
Με τη μέση τιμή των ξενοδοχείων της Ελλάδας να διαμορφώνεται στα 90 ευρώ για τον Ιανουάριο, υψηλότερα κατά 5 τοις εκατό από τον περασμένο μήνα και 14% συγκριτικά με τον Ιανουάριο του προηγούμενου έτους, είναι εμφανές ότι έχουν πραγματοποιηθεί ενδιαφέρουσες μεταβολές σε πληθώρα ελληνικών προορισμών.

Οι περισσότερες πόλεις φαίνεται να έχουν αυξήσει τις ξενοδοχειακές τιμές τους, συγκριτικά με τον προηγούμενο χρόνο, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα. Οι χειμερινοί προορισμοί παρουσιάζονται επίσης ακριβότεροι, με λίγες εξαιρέσεις, όπως η Καστοριά, η Καβάλα και η Αράχοβα.

Στον παρακάτω πίνακα φαίνονται οι κυριότερες μεταβολές στις μέσες ξενοδοχειακές τιμές ελληνικών προορισμών για τον Ιανουάριο:

*Οι μέσες τιμές προκύπτουν από τη βάση δεδομένων της trivago έπειτα από τη σύγκριση τιμών από περισσότερα από 200 διαφορετικά online booking sites.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024