Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΜείωση παρουσίασαν οι επιβάτες των αεροπλάνων που ταξίδεψαν για επαγγελματικούς λόγους το 2002

Μείωση παρουσίασαν οι επιβάτες των αεροπλάνων που ταξίδεψαν για επαγγελματικούς λόγους το 2002

Μείωση της τάξεως του 30% παρουσίασαν οι επιβάτες των αεροπλάνων που ταξίδεψαν για επαγγελματικούς λόγους το 2002, σύμφωνα με την έρευνα Air Travel Survey…

Μείωση της τάξεως του 30% παρουσίασαν οι επιβάτες των αεροπλάνων που ταξίδεψαν για επαγγελματικούς λόγους το 2002, σύμφωνα με την έρευνα Air Travel Survey<...>, της Travel Industry Association of America’s (TIA) που είχε ως στόχο να αναλύσει τους πιθανούς λόγους για την μείωση που παρατηρείται τελευταία στα αεροπορικά ταξίδια.

Η έρευνα, στην οποία χορηγός είναι το Bureau of Transportation Statistics, βασίστηκε σε 4.000 επιβάτες που ταξίδεψαν για επαγγελματικούς λόγους έστω και μια φορά μέσα στο 2002. Το 30% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι έχουν μειώσει τα αεροπορικά ταξίδια τους, ενώ το 21% δήλωσε ότι τα έχουν αυξήσει.

Πάρα την μείωση των αεροπορικών ταξιδιών το 2002, οι προβλέψεις για το 2003 είναι θετικές με το 29% των ερωτηθέντων να δηλώνει ότι θα ταξιδέψει με αεροπλάνο περισσότερες φορές την επόμενη χρονιά, και 55% να δηλώνει ότι θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα.

Περίπου το 80% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι την τελευταία χρονιά η εταιρία τους εφαρμόζει συγκεκριμένη πολιτική για τα ταξίδια, που σύμφωνα με την οποία μειώνονται τα ταξίδια με αεροπλάνο, ή περιορίζονται στις ΗΠΑ, μειώνεται ο αριθμός των υπαλλήλων που ταξιδεύει, και ενθαρρύνονται οι υπάλληλοι να ταξιδεύουν με το αυτοκίνητο παρά με το αεροπλάνο. Ακόμα, σε πολλές περιπτώσεις αναφέρθηκε εκτός από την αριθμητική μείωση των ταξιδιών, μείωση και στη διάρκειας τους, ή ακόμα και αλλαγή στην κατηγορία των ξενοδοχείων που χρησιμοποιούνται.

‘Η ερώτηση είναι αν αλλάζει η γενική εικόνα στα ταξίδια για επαγγελματικούς λόγους ή αν οι αλλαγές που βλέπουμε αυτή τη στιγμή είναι βραχυπρόθεσμες’, τόνισε η Δρας Suzanne Cook αντιπρόεδρος ερευνών της Travel Industry Association of America. ‘Πολλές εταιρίες έμαθαν να κάνουν δουλειές με διαφορετικό τρόπο και έχουν αλλάξει την στρατηγική τους για τα ταξίδια, και μάλιστα πολλές φορές υπολογίζουν τι οικονομικό όφελος θα υπάρξει από κάποιο ταξίδι πριν το κάνουν. Προσωπικά πιστεύω’, τόνισε ‘ότι θα γυρίσουν σύντομα στα αεροπορικά ταξίδια.’

Η ανάπτυξη που γνωρίζει η ηλεκτρονική επικοινωνία έχει δώσει ώθηση στη χρήση της τεχνολογίας ως εναλλακτικού μέσου των επαγγελματικών ταξιδιών. Οι Τηλεσυνεδριάσεις, (teleconference) έχουν χρησιμοποιηθεί από τα στελέχη των εταιριών που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους σε ποσοστό 42% την προηγούμενη χρονιά ως αντικατάσταση κάποιου ταξιδιού. Τα Videoconferencing και webcasting ή webconferencing αντικατέστησαν τα ταξίδια κατά 17% και 15% αντίστοιχα. Η χρήση αυτών των τεχνολογιών αυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των ταξιδιών που πραγματοποιεί το άτομο. Το 25% των ταξιδιωτών που κάνουν πάνω από 8 ταξίδια το χρόνο αντικατέστησαν μερικά από τα ταξίδια τους τα παραπάνω μέσα, ενώ μόλις το 15% των ταξιδιωτών που ταξιδεύουν σπάνια έκαναν χρήση των παραπάνω διευκολύνσεων. Τα δύο τρία όλων των ταξιδιωτών που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους πιστεύουν ότι οι παραπάνω τεχνολογίες είναι περισσότερο ικανοποιητικές από τα ταξίδια όσον αφορά το χρόνο και τα χρήματα, όμως μόνο το 20% πιστεύει ότι είναι και πιο αποτελεσματικές.

Η μείωση των ταξιδιών πιστεύουν οι ερωτηθέντες ότι είναι αποτέλεσμα των όρων που θέτουν οι εταιρίες, της μείωσης του προϋπολογισμού για ταξίδια, της αβέβαιης οικονομίας, και του υψηλού κόστους των ταξιδιών. Οι ταξιδιώτες που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους στρέφονται στο Internet για να βρουν καλύτερες τιμές, ενώ το 50% αυτών έχουν αγοράσει έστω και για μια φορά την περασμένη χρονιά τα εισιτήρια τους οι ίδιοι από το Internet, και όπως δήλωσε το 35% αυτών την επόμενη χρονιά θα το χρησιμοποιήσουν περισσότερο. Επίσης, το ένα τρίτο αυτών που δεν χρησιμοποίησε το Internet την προηγούμενη χρονιά θα το πράξει το 2003.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024