Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜικρή αριθμητική πτώση στις αφίξεις μεγάλη στο τουριστικό συνάλλαγμα

Μικρή αριθμητική πτώση στις αφίξεις μεγάλη στο τουριστικό συνάλλαγμα

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του ΕΟΤ, Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, η μείωση της τουριστικής κίνησης που αφορά τις αφίξεις αλλοδαπών στα σύνορα της τρέχουσας χρονιάς θα φθάσει στο

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του ΕΟΤ, Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, η μείωση της τουριστικής κίνησης που<...> αφορά τις αφίξεις αλλοδαπών στα σύνορα της τρέχουσας χρονιάς θα φθάσει στο 2 – 3%, με πιθανότερο το 2,5%.

Από την άλλη πλευρά όμως, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, το τουριστικό συνάλλαγμα μειώθηκε κατά 7,3% στο οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2002. Επίσης, η ανακοίνωση της Τραπέζης της Ελλάδος αναφέρει ότι η υποχώρηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων συνδέεται σε σημαντικό βαθμό με τις συνθήκες που επικρατούν στις οικονομίες των χωρών προέλευσης των τουριστών.

Η αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας στον τουριστικό τομέα απαιτεί κατάλληλη πολιτική τιμών, βελτίωση της τουριστικής υποδομής και αποτελεσματική προβολή του ελληνικού τουρισμού.

Η εκτίμηση του ΕΟΤ για την μικρή μείωση στις αφίξεις των αλλοδαπών βασίζεται σε έρευνες, και στοιχεία από τους tour operators για τις βασικές αγορές του ελληνικού τουρισμού, που περιλαμβάνονται στις εκθέσεις των Γραφείων ΕΟΤ Εξωτερικού.

Ο ΕΟΤ αποδίδει τη μείωση στην οικονομική κατάσταση, στην άνοδο των τιμών λόγω ευρώ (ιδίως όσον αφορά συμπληρωματικές τουριστικές υπηρεσίες), αλλά και στον πόλεμο στο Ιράκ και στο σύνδρομο της άτυπης πνευμονίας, που επέδρασαν δυσμενώς στο διεθνή τουρισμό κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024