Τελευταία νέα
HomeΤουριστικές ΤάσειςΈρευνες-ΜελέτεςMMGY: Αμερικανικός ενθουσιασμός για διεθνή ταξίδια – Οι νέες τάσεις
Έρευνα

MMGY: Αμερικανικός ενθουσιασμός για διεθνή ταξίδια – Οι νέες τάσεις

MMGY

MMGY Travel Intelligence “Καλοκαιρινή Έκδοση”: 8 στους 10 ενεργούς ταξιδιώτες αναψυχής ενδιαφέρονται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Εμβαθύνοντας σε θέματα όπως το κλασικό αμερικανικό οδικό ταξίδι και η σταθερή άνοδος του τουρισμού κάνναβης, η Ομάδα Travel Intelligence της MMGY κυκλοφόρησε την “Καλοκαιρινή Έκδοση” της γνωστής και ευρείας εμβέλειας ερευνητικής της μελέτης, Portrait of American Travelers. Εξετάζοντας τις εξελισσόμενες συνήθειες, προτιμήσεις και συμπεριφορές των σημερινών καταναλωτών ταξιδιών στις ΗΠΑ, η τριμηνιαία έρευνα διαπίστωσε ότι 8 στους 10 ενεργούς ταξιδιώτες αναψυχής ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν ένα διεθνές ταξίδι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, σηματοδοτώντας πιθανώς μια νέα εποχή ανάπτυξης για τους Αμερικανούς που τολμούν στο εξωτερικο.

Τα βασικά συμπεράσματα
  • Οι ταξιδιωτικές προθέσεις παραμένουν ισχυρές: Σε σύγκριση με πέρυσι, οι ταξιδιωτικές προθέσεις έχουν αυξηθεί σχεδόν σε όλα τα εισοδήματα των νοικοκυριών. Εν τω μεταξύ, οι προθέσεις ταξιδιωτικών δαπανών για το επόμενο έτος έχουν φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγράψει η MMGY από την πανδημία COVID-19. Αυτή η αύξηση μπορεί να αποδοθεί κυρίως σε Boomers και σε εκείνους με εισόδημα νοικοκυριών 100.000 δολ. ή περισσότερο.
  • Οδικά ταξίδια Reign Supreme: Περισσότεροι ταξιδιώτες από ποτέ λένε ότι έκαναν οδικό ταξίδι τους τελευταίους 12 μήνες (64%), σχεδόν διπλασιάζοντας το 33% που απάντησε ότι έκανε κάτι τέτοιο το 2015. Οι νεότερες γενιές και όσοι έχουν παιδιά είναι πιο πιθανό να κάνουν λένα οδικό ταξίδι τους επόμενους 12 μήνες, με κίνητρο τον αυθορμητισμό και την ικανότητα να εξερευνήσουν πολλά μέρη.
  • Hot εγχώριοι προορισμοί: Χαβάη (67%), Φλόριντα (64%), Κολοράντο (59%) και Καλιφόρνια (59%) συνεχίζουν να είναι οι κορυφαίες πολιτείες που προσελκύουν το ενδιαφέρον από ταξιδιώτες αναψυχής, με τη Φλόριντα, το Κολοράντο και την Καλιφόρνια να παρουσιάζουν στατιστικά σημαντικές αυξήσεις χρόνο με τον χρόνο.
  • Τουρισμός Κάνναβης: Περισσότεροι από το 1/3 των ταξιδιωτών ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε μια δραστηριότητα που σχετίζεται με την κάνναβη ενώ βρίσκονται σε διακοπές, με τους μισούς από αυτούς τους ταξιδιώτες να ενδιαφέρονται να επισκεφθούν ένα κατάστημα κάνναβης. Παραδόξως, το 1/4 αυτών των ενδιαφερομένων ταξιδιωτών δεν χρησιμοποιούν κάνναβη τακτικά, αλλά είναι ανοιχτό σε εμπειρίες που σχετίζονται με την κάνναβη ενώ ταξιδεύουν.
  • Διαφορές γενεών: Τέλος, ενώ για άλλες γενιές είτε παρατηρείται αύξηση των ταξιδιωτικών προθέσεων είτε αρχίζουν να ισοσκελίζονται μεταξύ τους, η Gen Z συνεχίζει να μειώνεται σταθερά. Αυτό μπορεί να οφείλεται στην αυξημένη πίεση του πληθωρισμού και του κόστους ταξιδιού στους νεότερους ταξιδιώτες, οι οποίοι έχουν συνολικά λιγότερο διακριτικό εισόδημα.

“Με το ενδιαφέρον και την πρόθεση των ταξιδιωτών να παραμένουν σταθερά το καλοκαίρι, είναι προφανές ότι οι Αμερικανοί σχεδιάζουν με ανυπομονησία τα σχέδιά τους να ταξιδέψουν και να αποδράσουν στο εγγύς μέλλον, παρά -ή εξαιτίας- παγκόσμιων γεγονότων και οικονομικών επιβαρύνσεων”, δήλωσε ο Chris Davidson, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Travel Intelligence. “Αν και είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε έντονο ενδιαφέρον για τα διεθνή εξερχόμενα ταξίδια, γνωρίζουμε επίσης ότι το εθνικό πολιτικό κλίμα και οι παγκόσμιες εντάσεις θα μπορούσαν να μετριάσουν αυτόν τον ενθουσιασμό καθώς προχωρά η χρονιά. Τούτου λεχθέντος, παραμένουμε αρκετά αισιόδοξοι για τη συνολική πρόβλεψη ταξιδιού με βάση αυτά που μας λένε οι καταναλωτές”.

Βίκυ Καραντζαβέλου
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/07/2024
16/07/2024
15/07/2024
12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024