Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΜόνο ένας στους πέντε Βρετανούς εξετάζουν διακοπές σε ‘πορτοκαλί’ χώρες
Τάσεις

Μόνο ένας στους πέντε Βρετανούς εξετάζουν διακοπές σε ‘πορτοκαλί’ χώρες

Η επόμενη αξιολόγηση των κατηγοριών επικινδυνότητας των διεθνών προορισμών από το Ην. Βασίλειο αναμένεται στις 24 Ιουνίου και οι νέες λίστες θα αρχίσουν να ισχύουν από τις 28 του μήνα.

Μόνο ένας στους πέντε Βρετανούς εξετάζουν το ενδεχόμενο να κάνουν διακοπές φέτος το καλοκαίρι σε χώρες που υπάγονται αυτήν τη στιγμή στην “πορτοκαλί” ταξιδιωτική λίστα της Βρετανίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση για λογαριασμό της εταιρείας Prenetics που παρέχει διαγνωστικά τεστ κορωνοϊού. Στις ηλικίες 18-24 ετών το ποσοστό προθυμίας αυξάνεται στο 1/3 των ερωτηθέντων.

Σύμφωνα με άλη μελέτη της Perspectus Global, σχεδόν το 1/4 των Βρετανών έχει ήδη κάνει κράτηση για διακοπές σε μια χώρα που βρίσκεται στην “πορτοκαλί” λίστα. Αυτό σημαίνει όμως ότι θα πρέπει να απομονωθούν στο σπίτι για 10 ημέρες όταν επιστρέψουν και να κάνουν δύο τεστ PCR. Σχεδόν το 40% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι έπρεπε να ξεφύγουν για διακοπές, για χάρη της ψυχικής τους υγείας. Το 27% μάλιστα ανέφερε ότι είχαν εμβολιαστεί πλήρως και δεν είδαν κανένα λόγο να μην πάνε στο εξωτερικό.

Η χαλάρωση των περιορισμών στα διεθνή ταξίδια θα κινδύνευε να καταστρέψει την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην προσπάθεια εμβολιασμού του Ηνωμένου Βασιλείου, προειδοποίησε ο Grant Shapps. Ο βρετανός υπουργός Μεταφορών δήλωσε στο Sky News ότι η Βρετανία πρέπει να περιμένει άλλες χώρες να τη φτάσουν στα ποσοστά εμβολιασμού πριν γίνει το “άνοιγμα”.

“Νομίζω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι συμφωνούν ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί”, είπε. “Είμαι υπουργός Μεταφορών, θέλω να γίνονται μετακινήσεις, και διεθνείς μετακινήσεις, αλλά νομίζω ότι οι περισσότεροι εκτιμούν ότι αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ανοίξουμε προσεκτικά. Αυτό που κανείς μας δε θέλει τώρα είναι να τα καταστρέψουμε όλα με το να ξαναφέρουν κατά λάθος τον κορονοϊό στη χώρα”.

Τέλος, ο επικεφαλής σύμβουλος της κυβέρνησης δρ Jenny Harries, γενικός διευθυντής της Βρετανικής Υπηρεσίας Ασφάλειας Υγείας, πρόσφατα δήλωσε ότι η απόφαση για το “άνοιγμα” της χώρας στις 21 Ιουνίου είναι απόφαση “στην κόψη του ξυραφιού”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024