Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟ φόβος της τρομοκρατίας δεν πτοεί τους τουρίστες του Ην. Βασιλείου
Προορισμός

Ο φόβος της τρομοκρατίας δεν πτοεί τους τουρίστες του Ην. Βασιλείου

Καταγράφηκαν 30,2 εκατ. επισκέψεις στο Ηνωμένο Βασίλειο από το εξωτερικό κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους. Τα τελευταία στοιχεία του VisitBritain έδειξαν ότι οι αριθμοί αυξήθηκαν κατά 7% από την ίδια περίοδο το 2016 και προβλέπεται να φθάσουν τα 39,9 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του 2017.

Παρά τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις, το Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσε ρεκόρ στις τουριστικές αφίξεις το 2017, όπως δήλωσαν εκπρόσωποι της τουριστικής βιομηχανίας, αν και επηρεάστηκε ο εσωτερικός, οικογενειακός τουρισμός.

Λιγότεροι Βρετανοί, ιδιαίτερα νεαρές οικογένειες, επισκέφθηκαν το Λονδίνο, αλλά υπήρξε μια τεράστια εισροηή από ξένους επισκέπτες, ανέφεραν οι ειδικοί του τουρισμού.

Τέσσερις τρομοκρατικές επιθέσεις έχουν γίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο, τρεις από αυτές στην πρωτεύουσα, όπου και σκοτώθηκαν περισσότεροι από 30 άνθρωποι.

Σύμφωνα με τον Bernard Donoghue, διευθυντή του συνδέσμου Association of Leading Visitor Attractions (Alva), μεταξύ του Μαΐου και της δεύτερης εβδομάδας του Σεπτεμβρίου 2017, σε σύγκριση με το 2016, τα αξιοθέατα του κεντρικού Λονδίνου σημείωσαν μείωση κατά μέσο όρο περίπου 17%. Ο Donoghue δήλωσε ότι οι νεαρές οικογένειες ήταν η κυριότερη ηλικιακή ομάδα που απέφυγε τη βασική “ζώνη” της πρωτεύουσας. Ειδικά οι γονείς κάτω των 35 ετών, με παιδιά ηλικίας περίπου επτά ετών, αντέδρασαν σημαντικά στις επιθέσεις.

“Αυτή ήταν η πρώτη τους εμπειρία εγχώριας τρομοκρατίας, ενώ κάποια άλλοι από εμάς, μεγαλύτεροι σε ηλικία, πιθανόν αντέδρασαν πιο ήρεμα και διατήρησαν την ψυχραιμία τους. Οι περισσότεροι από αυτούς δε μεγάλωσαν στη ‘σκιά’ της εποχής του IRA”.

Ο κόσμος επισκέφθηκε μέρη όπως το Μπαθ, το Μπρίστολ ή η Οξφόρδη.

Ο Donoghue πρόσθεσε επίσης ότι το 2017 υπήρξε έτος-ρεκόρ για τους επισκέπτες στο Ηνωμένο Βασίλειο γενικά και το Λονδίνο ειδικότερα. Αναμένεται ότι η ανάπτυξη θα συνεχιστεί και μέσα στο 2018. Μάλιστα λέγεται ότι καταγράφηκαν 30,2 εκατ. επισκέψεις στο Ηνωμένο Βασίλειο από το εξωτερικό κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους.

Τα τελευταία στοιχεία του VisitBritain έδειξαν ότι οι αριθμοί αυξήθηκαν κατά 7% από την ίδια περίοδο το 2016 και προβλέπεται να φθάσουν τα 39,9 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του 2017.

Ο Donoghue δήλωσε επίσης ότι ο τρόπος με τον οποίο οι βρετανικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης αντιμετώπισαν τις επιθέσεις, η έλλειψη υστερικών αναφορών στον Τύπο και η αδύναμη λίρα, ήταν παράγοντες που συνέβαλαν στην αύξηση των επισκεπτών από τις ΗΠΑ κατά 14%.

Η έρευνα της Alva έδειξε ότι το κοινό θεώρησε τις μπάρες ασφαλείας και τις έρευνες σε τσάντες σε δημοφιλή σημεία “πραγματικά καθησυχαστικές” -ωστόσο δεν ήταν το ίδιο πριν από πέντε χρόνια.

Ο Tom Jenkins, διευθύνων σύμβουλος του European Tourism Association (ETOA), δήλωσε ότι το κοινό εξορθολόγιζε τα γεγονότα των επιθέσεων, συνειδητοποιώντας ότι θα μπορούσαν να συμβούν οπουδήποτε.

“Η τρομοκρατία έφερε μεγάλη αναστάτσωη στη (βρετανική) τουριστική βιομηχανία. Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και του 1990 σημειώθηκαν μαζικές ακυρώσεις, μια πραγματική αποτυχία σε τεράστια κλίμακα”, πρόσθεσε ο Jenkins.

Υπάρχει, όμως, βαθμιαία μείωση της ανησυχίας των επισκεπτών και συνακόλουθη αύξηση των ανησυχιών της κυβέρνησης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024