Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟι Αμερικανοί τουρίστες θα έρθουν στην Ευρώπη παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία
Τάσεις

Οι Αμερικανοί τουρίστες θα έρθουν στην Ευρώπη παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο πόλεμος αύξησε τις ανησυχίες των Αμερικανών για την ασφάλεια των ταξιδιών στην Ευρώπη (58% είτε συμφωνεί είτε συμφωνεί απόλυτα). Το 23% όσων έχουν ταξιδιωτικά σχέδια σκοπεύουν να περιμένουν και να δουν πως θα εξελιχθεί η κατάσταση πριν τα οριστικοποιήσουν, ενώ το 10% είναι πιθανό να καθυστερήσει/αναπρογραμματίσει και το 7% να ακυρώσει.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη της MMGY Travel Intelligence, το 61% των Αμερικανών ταξιδιωτών που σχεδιάζουν να επισκεφθούν την Ευρώπη φέτος σκοπεύουν να το κάνουν παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία. Πιο συγκεκριμένα, την περασμένη εβδομάδα, η MMGY Global σε έρευνά της ερώτησε περισσότερους από 400 ταξιδιώτες αναψυχής που είχαν προγραμματίσει ή σκέφτονταν ένα ταξίδι στην Ευρώπη φέτος. Η έρευνα κατέγραψε το αμερικανικό αίσθημα σχετικά με την εξελισσόμενη ένοπλη σύγκρουση και πως μπορεί να επηρεάσει την ευρωπαϊκή επίσκεψή τους, καθώς και την αντίληψη περί ταξιδιωτικής ασφάλειας διεθνώς.

  • Ενώ η πλειονότητα εκείνων που σχεδιάζουν να επισκεφθούν την Ευρώπη σκοπεύουν όντως να το κάνουν, 1 στους 3 λέει ότι ο πόλεμος θα επηρεάσει τις χώρες που θα επισκεφθούν.
  • Το 23% όσων έχουν ταξιδιωτικά σχέδια σκοπεύουν να περιμένουν και να δουν πως θα εξελιχθεί η κατάσταση πριν τα οριστικοποιήσουν, ενώ το 10% είναι πιθανό να καθυστερήσει/αναπρογραμματίσει και το 7% να ακυρώσει.
  • Σε σχέση με παλιότερη έρευνα, οι ανησυχίες των ταξιδιωτών σχετικά με την πιθανότητα η σύγκρουση να εξαπλωθεί και σε άλλα μέρη της Ευρώπης έχουν μειωθεί (62% σε 54%), ενώ οι ανησυχίες για το αυξανόμενο ταξιδιωτικό κόστος έχουν αυξηθεί (32% σε 38%).
  • Από το σύνολο των ερωτηθέντων, 4 στους 10 (37%) αποδίδουν το αυξανόμενο κόστος των εσωτερικών αεροπορικών ταξιδιών στον πόλεμο στην Ουκρανία.
  • Ο πόλεμος αύξησε επίσης τις ανησυχίες των Αμερικανών για την ασφάλεια των ταξιδιών στην Ευρώπη (58% είτε συμφωνεί είτε συμφωνεί απόλυτα). Για πολλούς, αυξάνει επίσης τις ανησυχίες τους για την ασφάλεια των ταξιδιών όσον αφορά αυτά σε διεθνείς προορισμούς εκτός Ευρώπης (45%) – ακόμη και ταξίδια εντός των ΗΠΑ (27%).
  • Οι Αμερικανοί είναι πιθανότερο να θεωρούν τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης λιγότερο ασφαλείς από τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Μεταξύ όσων έχουν προγραμματίσει ένα ταξίδι, η Πολωνία, η Γερμανία και η Αυστρία είναι οι χώρες (εκτός Ουκρανίας και Ρωσίας) που θεωρούνται λιγότερο ασφαλείς ως αποτέλεσμα του πολέμου.

Ο Chris Davidson, EVP της MMGY Travel Intelligence, δήλωσε σχετικά με τα ευρήματα της έρευνας και καθώς η τουριστική βιομηχανία της Ευρώπης συνεχίζει τη σταδιακή ανάκαμψή της από τον COVID-19, εν μέσω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης: “Ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία αποτελεί ξεκάθαρα ανησυχία για πολλούς ταξιδιώτες, δε φαίνεται ότι θα αποτρέψει τελικά την πλειοψηφία των Αμερικανών από το να επισκεφθούν την Ευρώπη. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για ταξίδια σε προορισμούς της Δυτικής Ευρώπης, που θεωρείται ότι είναι λίγο πιο απομακρυσμένη γεωγραφικά από τη σύγκρουση”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024