Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟι δαπάνες των επαγγελματικών ταξιδιών θα φτάσουν στα 2/3 των προ COVID επιπέδων το 2022
MICE

Οι δαπάνες των επαγγελματικών ταξιδιών θα φτάσουν στα 2/3 των προ COVID επιπέδων το 2022

Αν και τα επαγγελματικά ταξίδια αντιπροσώπευαν μόνο το 21,4% των διεθνών ταξιδιών το 2019, ήταν υπεύθυνα για τις υψηλότερες δαπάνες σε πολλούς προορισμούς, καθιστώντας τα απαραίτητα για την ανάκαμψη ολόκληρου του ταξιδιωτικού τομέα και για τους πολλούς ενδιαφερόμενούς του.

Οι δαπάνες για τα επαγγελματικά ταξίδια αναμένεται να φτάσουν τα 2/3 των επιπέδων πριν από την πανδημία έως το 2022, αποκαλύπτει νέα μελέτη του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC), με τίτλο “Adapting to Endemic Covid-19: The Outlook for Business Travel”.

Tα επαγγελματικά ταξίδια επηρεάστηκαν δυσανάλογα από τον COVID-19 και άργησαν να επανεκκινήσουν. Δεδομένου ότι τα επαγγελματικά ταξίδια είναι ζωτικής σημασίας για πολλούς τομείς της παγκόσμιας οικονομίας, είναι σημαντικό όλοι οι ενδιαφερόμενοι να ενώσουν τις δυνάμεις τους ώστε να βρεθούν λύσεις για την ανάκαμψή τους.

Σύμφωνα με τη νέα μελέτη, την ήπια αύξηση για επαγγελματικά ταξίδια (με τις παγκόσμιες σχετικές δαπάνες να εμφανίζουν άνοδο κατά 26% φέτος), θα ακολουθήσει περαιτέρω αύξηση 34% το 2022.

Παρ’όλα αυτά, η αύξηση αυτή έρχεται στον απόηχο της κατάρρευσης κατά 61% των δαπανών για επαγγελματικά ταξίδια το 2020, μετά την επιβολή εκτεταμένων ταξιδιωτικών περιορισμών με σημαντικές διαφορές ανά περιοχή του κόσμου. Για να επιταχυνθεί η ανάκαμψη των επαγγελματικών ταξιδιών, η μελέτη συνιστά στις επιχειρήσεις να προσαρμόσουν τα μοντέλα εσόδων τους, να επεκτείνουν τη γεωγραφική τους εστίαση και να βελτιώσουν τις ψηφιακές τους υπηρεσίες.

Η κοινή πρόκληση της αποκατάστασης των επαγγελματικών ταξιδιών θα εξαρτηθεί επίσης από τη συνεχή συνεργασία και τις συμφωνίες μεταξύ του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, καθώς και την καλλιέργεια νέων σχέσεων.

Η Julia Simpson, διευθύνουσα σύμβουλος και πρόεδρος του WTTC, δήλωσε: “Τα επαγγελματικά ταξίδια αρχίζουν να επανέρχονται. Αναμένουμε να δούμε τα 2/3 ξανά μέχρι το τέλος του 2022. Ο κλάδος έχει πληγεί σοβαρά, αλλά η έρευνά μας δείχνει περιθώρια αισιοδοξίας, με τις περιοχές της Ασίας-Ειρηνικού και της Μέσης Ανατολής να βρίσκονται πρώτες στην επανεκκίνηση”.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτό το έτος και το 2022, τα δεδομένα του WTTC δείχνουν ποιες περιοχές σε όλο τον κόσμο οδηγούν στην ανάκαμψη των επαγγελματικών ταξιδιών, με επικεφαλής τη Μέση Ανατολή:

  • Μέση Ανατολή: Οι επιχειρηματικές δαπάνες αναμένεται να αυξηθούν κατά 49% φέτος, υψηλότερες από τις δαπάνες αναψυχής στο 36%, ακολουθούμενες από αύξηση 32% το επόμενο έτος
  • Ασία-Ειρηνικός: Οι επιχειρηματικές δαπάνες αναμένεται να αυξηθούν κατά 32% φέτος και 41% το 2020
  • Ευρώπη: Αναμένεται αύξηση κατά 36% φέτος, υψηλότερη από τις δαπάνες αναψυχής στο 26%, ακολουθούμενη από άνοδο 28% το επόμενο έτος
  • Αφρική: Οι δαπάνες αναμένεται να αυξηθούν κατά 36% φέτος, ελαφρώς υψηλότερες από τις δαπάνες αναψυχής στο 35%, ακολουθούμενες από αύξηση 23% το 2022
  • Αμερική: Οι επιχειρηματικές δαπάνες αναμένεται να αυξηθούν κατά 14% φέτος και κατά 35% το 2022.

Η μελέτη περιγράφει λεπτομερώς πως οι παγκόσμιες δαπάνες που σχετίζονται με τα ταξίδια μειώθηκαν σημαντικά από το 2019 έως το 2020, ως αποτέλεσμα του COVID-19 και των συνεχιζόμενων περιορισμών στη διεθνή κινητικότητα. Πέρυσι, ο τομέας Ταξιδιών και Τουρισμού υπέστη απώλειες σχεδόν 4,5 τρισ. δολ. και περισσότεροι από 62 εκατ. άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους. Οι δαπάνες των επισκεπτών εσωτερικού τουρισμού μειώθηκαν κατά 45%, ενώ οι δαπάνες των διεθνών επισκεπτών μειώθηκαν κατά 69,4%.

Η μελέτη του WTTC δείχνει επίσης σημαντικές αλλαγές τους τελευταίους 18 μήνες, ιδιαίτερα στη ζήτηση, την προσφορά και στο συνολικό περιβάλλον λειτουργίας που επηρεάζουν τα επαγγελματικά ταξίδια.

Η ζήτηση για επαγγελματικά ταξίδια έχει καθυστερήσει να ανακάμψει σε σχέση με τα ταξίδια αναψυχής και οι εταιρικές πολιτικές εξακολουθούν να επηρεάζουν τη ζήτηση των επαγγελματικών ταξιδιών σύμφωνα με τους εθνικούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Η πανδημία του COVID-19 υπήρξε επίσης καταλύτης για την αλλαγή, οδηγώντας τη μετάβαση στην ψηφιακή τεχνολογία και αλλάζοντας έτσι την προμήθεια για πιθανά επαγγελματικά ταξίδια, καθώς τα υβριδικά γεγονότα γίνονται η “νέα κανονικότητα”. Το λειτουργικό περιβάλλον έχει επίσης γίνει πιο αδιαφανές, με μεγαλύτερη ανάγκη για σαφήνεια σχετικά με τους κανονισμούς που είναι απαραίτητοι για να επιτραπούν ανεμπόδιστα τα διεθνή ταξίδια.

Η ανάλυση δείχνει ότι το 2019 οι περισσότερες μεγάλες χώρες εξαρτήθηκαν από τα επαγγελματικά ταξίδια για το 20% του τουρισμού τους, το 75-85% του οποίου ήταν εγχώριος.

Αν και τα επαγγελματικά ταξίδια αντιπροσώπευαν μόνο το 21,4% των διεθνών ταξιδιών το 2019, ήταν υπεύθυνα για τις υψηλότερες δαπάνες σε πολλούς προορισμούς, καθιστώντας τα απαραίτητα για την ανάκαμψη ολόκληρου του ταξιδιωτικού τομέα και για τους πολλούς ενδιαφερόμενούς του.

Τα επαγγελματικά ταξίδια είναι ένα σημαντικό μέρος της προσφοράς υπηρεσιών για τις αεροπορικές εταιρείες και τα ξενοδοχεία high-end και είναι απαραίτητα για τη δημιουργία μεγάλου μέρους των εσόδων τους.

Πριν από την πανδημία, τα επαγγελματικά ταξίδια αντιπροσώπευαν περίπου το 70% όλων των παγκόσμιων εσόδων για τις ξενοδοχειακές αλυσίδες high-end, ενώ ποσοστό 55-75% των κερδών των αεροπορικών εταιρειών προέρχονταν από επαγγελματίες ταξιδιώτες, οι οποίοι αποτελούσαν περίπου το 12% των επιβατών.

Το WTTC πιστεύει ότι ενώ τα επαγγελματικά ταξίδια θα επιστρέψουν, η άνιση ανάκαμψή τους θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στον παγκόσμιο τομέα Ταξιδιών και Τουρισμού, καθιστώντας τις συνεργασίες ιδιωτικού και δημόσιου τομέα ακόμη πιο σημαντικές τους επόμενους μήνες και χρόνια.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024