Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΈρευνες-ΜελέτεςΟι περισσότεροι επιβάτες κρουαζιέρας δεν είναι εξοικειωμένοι με τις διαδικασίες ασφαλείας
Κρουαζιέρα

Οι περισσότεροι επιβάτες κρουαζιέρας δεν είναι εξοικειωμένοι με τις διαδικασίες ασφαλείας

Περισσότεροι από τους μισούς Βρετανούς που ταξιδεύουν σε κρουαζιέρα παραδέχονται ότι δεν είναι εξοικειωμένοι με τις διαδικασίες ασφαλείας. Μόλις το 1/3 από αυτούς ανέφεραν ότι θα τις ξεχνούσαν ούτως ή άλλως.

Νέα έρευνα από το ανεξάρτητο online ταξιδιωτικό γραφείο κρουαζιέρας BonVoyage.co.uk εξέτασε το πως αισθάνονται οι Βρετανοί που πηγαίνουν σε κρουαζιέρες σχετικά με τις διαδικασίες ασφάλειας επί του σκάφους και αποκάλυψε ότι περισσότεροι από τους μισούς παραδέχονται ότι δεν είναι εξοικειωμένοι με τις διαδικασίες ασφαλείας. Μόλις το 1/3 από αυτούς ανέφεραν ότι θα τις ξεχνούσαν ούτως ή άλλως.

Το BonVoyage.co.uk ρώτησε 1.289 Βρετανούς που ταξιδεύουν σε κρουαζιέρες -καθένας από τους οποίους είχε πάει κρουαζιέρα τουλάχιστον μία φορά κατά τα τελευταία δύο χρόνια- αρχικά αν έχουν εξοικειωθεί με τις διαδικασίες ασφάλειας επί του σκάφους. Μόλις πάνω από μισό (51%) δήλωσε “όχι”. Ωστόσο, όταν ρωτήθηκαν αν είναι εξοικειωμένοι με τις διαδικασίες ασφαλείας κατά την πτήση με αεροσκάφος, η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων (62%0 απάντησε “ναι”.

Στη συνέχεια ζητήθηκε από τους ερωτηθέντες που παραδέχτηκαν ότι δε δίνουν προσοχή στις διαδικασίες ασφάλειας επί του σκάφους σε μια κρουαζιέρα, να εξηγήσουν τους λόγους. Λιγότερο από το 1/3 (32%), δήλωσαν ότι “δε θα θυμούνται τις διαδικασίες ούτως ή άλλως”, ενώ το 1/5 (20%), σκέφτηκε ότι ήταν απλώς “περιττό”.

Ένα επιπλέον 15% εξήγησε ότι βασίζονται σε άλλους ανθρώπους για να τους πουν τι να κάνουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης σε μια κρουαζιέρα, ενώ περισσότερο από το ένα τέταρτο, 27%, παραδέχθηκε ότι αν λάμβανε έλαβε γνώση των διαδικασιών ασφαλείας απλά θα τους ανησυχούσε.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε στους ερωτηθέντες που αρχικά ανέφεραν ότι δεν δίνουν προσοχή στις διαδικασίες ασφαλείας κατά τη διάρκεια μιας κρουαζιέρας μια λίστα με τις διαδικασίες ασφάλειας επί του σκάφους και τους ζητήθηκε να επιλέξουν ποιες νόμιζαν ήταν οι πιο σημαντικές. Οι ερωτηθέντες μπορούσαν να επιλέξουν πολλαπλές απαντήσεις.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι κύριες τέσσερις διαδικασίες ασφαλείας για τους Βρετανούς που ταξιδεύουν με κρουαζιερόπλοια είναι:

  • Άσκηση εγκατάλειψης πλοίου: 36%
  • Που βρίσκεται η πλησιέστερη έξοδος κινδύνου από την καμπίνα: 29%
  • Που φυλάσσονται τα σωσίβια στην καμπίνα: 22%.

Επιπλέον, όταν οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν αν πίστευαν ότι θα πρέπει να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στις διαδικασίες ασφάλειας επί του σκάφους μετά την τραγωδία του Concordia, η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων (61%) απάντησε “ναι”. Η δημοσκόπηση αποκάλυψε επίσης ότι το 94% των επιβατών κρουαζιέρας αισθάνθηκε ικανοποιημένο με το επίπεδο της ασφάλειας στο σκάφος.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024