Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΟι Σκανδιναβοί παραμένουν η πιο σημαντική αγορά για το Νομό Χανίων
Έρευνα

Οι Σκανδιναβοί παραμένουν η πιο σημαντική αγορά για το Νομό Χανίων

Οι διεθνείς αφίξεις στον αερολιμένα Χανίων αυξήθηκαν κατά 19%, το 80% αυτής της αύξησης οφείλεται στους επισκέπτες από μη σκανδιναβικές χώρες που χρησιμοποίησαν την Ryanair.

Με αφορμή την ημερίδα που συνδιοργάνωσε  την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων με το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (Μ.Α.Ι.Χ.), το Εργαστήριο Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (Τμήμα Δυτικής Κρήτης), το Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων (ΕΒΕΧ) και το Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ – ΚΑΜ, παρουσίαστηκαν τα συμπεράσματα της έρευνας “Προοπτικές και Δυνατότητες του Τουρισμού στο Ν. Χανίων. Φυσιογνωμία, κύρια χαρακτηριστικά και επιλογές των αλλοδαπών επισκεπτών – Διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος μέσω των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους (έρευνα στον αερολιμένα Χανίων)”.

Τα κύρια χαρακτηριστικά των αποτελεσμάτων της έρευνας είναι:

  • Οι Σκανδιναβοί παραμένουν η πιο σημαντική αγορά για το Νομό Χανίων φτάνοντας περίπου τους 448.000 επισκέπτες το 2013 (1% ανεβασμένο ποσοστό σε σχέση με το 2012). Οι Νορβηγοί επισκέπτες παραμένουν στις πρώτες θέσεις και μάλιστα κατά πλειοψηφία με οικογενειακά εισοδήματα άνω των 80.000 ευρώ.
  • Οι διεθνείς αφίξεις στον αερολιμένα Χανίων αυξήθηκαν κατά 19%, το 80% αυτής της αύξησης οφείλεται στους επισκέπτες από μη Σκανδιναβικές χώρες που χρησιμοποίησαν την Ryanair.
  • Οι επισκέπτες που ταξίδεψαν με Ryanair έμειναν περίπου 10 μέρες στο Νομό Χανίων αφήνοντας (με συντηρητικούς υπολογισμούς) περίπου 100 εκατ. ευρώ στα διάφορα καταλύματα και περίπου 200 εκατ. ευρώ στην ευρύτερη τοπική οικονομία (εστιατόρια, ταβέρνες, εμπορικά καταστήματα,  μεταφορές, καφετέριες κ.λπ.), χρησιμοποιώντας πολλαπλασιαστή  2,0.
  • Το οικογενειακό εισόδημα των επισκεπτών που χρησιμοποίησαν Ryanair σίγουρα δε χαρακτηρίζεται χαμηλό, ενώ οι περισσότεροι επισκέπτες δήλωσαν ιδιώτες στο επάγγελμα.

Η έρευνα  πραγματοποιήθηκε στο Αεροδρόμιο των Χανίων τους μήνες Ιούνιο – Σεπτέμβριο σε επιβάτες τακτικών charter flights και της Ryanair. Σύνολο 4.000 ερωτηματολογίων συμπληρώθηκαν  και δόθηκαν προσωπικές συνεντεύξεις από 20 διαφορετικές χώρες προέλευσης επιβατών. Το ερωτηματολόγιο ήταν μεταφρασμένο σε 9 γλώσσες.

Προοπτικές και Δυνατότητες του Τουρισμού στο Ν. Χανίων.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024