Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΟι Βρετανοί τουρίστες δίνουν 'ψήφο εμπιστοσύνης' στην Ελλάδα
Έρευνα

Οι Βρετανοί τουρίστες δίνουν 'ψήφο εμπιστοσύνης' στην Ελλάδα

Έρευνα του βρετανικού ΟΤΑ LoveHolidays αποκαλύπτει ότι η πλειοψηφία των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δε θα τους επηρεάσει η οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Το 21% της ηλιακιακής ομάδας 45-59 ετών δήλωσαν ότι θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα, ειδικά για να υποστηρίξουν την οικονομία της χώρας.

Το αναπτυσσόμενο online ταξιδιωτικό πρακτορείο στο Ηνωμένο Βασίλειο, LoveHolidays, πραγματοποίησε έρευνα σε όλη τη Βρετανία για να μάθει αν τα ταξιδιωτικά σχέδιά τους για το 2016 θα επηρεαστούν από την τρέχουσα οικονομική συγκυρία στην Ελλάδα.

Τα καλά νέα για τον ελληνικό τουρισμό είναι ότι η πλειοψηφία των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δε θα τους επηρεάσει η οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Το 21% της ηλιακιακής ομάδας 45-59 ετών που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα, ειδικά για να υποστηρίξουν την οικονομία της χώρας.

  • Το 71% των Millennials θα προτιμούσαν να ταξιδεύουν με κάποιον αξιόπιστο πάροχο διακοπών, λόγω των ανησυχιών σε θέματα ασφάλειας, σχεδόν το 1/4 περισσότερο στα άτομα ηλικίας 60+.
  • Το 50% των ταξιδιωτών, ηλικίας άνω των 60 ετών θα ταξίδευαν ανεξάρτητα, για την υποστήριξη των τοπικών επιχειρήσεων.
  • Πάνω από το 50% των ερωτηθέντων στην έρευνα πιστεύουν ότι εάν η Ελλάδα βγει από την ΕΕ, αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο στις τιμές των διακοπών.
  • Παρά την οικονομική κατάσταση, το 66% των ερωτηθέντων θεωρούν την Ελλάδα ασφαλή προορισμός διακοπών.

 

Πώς αισθάνεστε, γενικά, για τα ταξίδια σε χώρες με οικονομική κρίση;

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι οι νεότεροι τουρίστες δείχνουν περισσότερη εμπιστοσύνη σε καταξιωμένα ταξιδιωτικά εμπορικά σήματα από ό,τι η παλιότερη γενιά. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία τουρίστες είναι πιθανότερο να ταξιδέψουν ανεξάρτητα, με σκοπό να υποστηρίζουν τις τοπικές επιχειρήσεις.

Κατά τη διάρκεια της ελληνικής οικονομικής κρίσης, θα…

Η έρευνα ρώτησε επίσης τους συμμετέχοντες πως οι τουριστικές επιχειρήσεις θα μπορούσαν να υποστηρίξουν τις τοπικές κοινότητες και να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να ταξιδέψουν στην Ελλάδα. Οι “Millennials” θεωρούν ότι ο καλύτερος τρόπος για αυτό είναι η προσφορά χαμηλών τιμών πτήσεων και ξενοδοχείων hotels, ώστε να ενθαρρυνθούν περισσίτεροι τουρίστες να επισκεφθούν την Ελλάδα. Αντίθετα, δεν πιστεύουν ότι η συνεργασία μεταξύ τουριστικών επιχειρήσεων και τοπικών τουριστικών γραφείων όσο οι παλιότερες γενιές.

Θα έπρεπε οι τουριστικές επιχειρήσεις να συνεργάζονται με τοπικά τουριστικά γραφεία, για να υποστηρίξουν την οικονομία και τον τουρισμό;


Θα έπρεπε οι τουριστικές επιχειρήσεις να προσφέρουν χαμηλότερες τιμές σε πτήσεις και ξενοδοχεία για να βοηθήσουν τις τοπικές κοινότητες και να ενισχύσουν τον τουρισμό;

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το εύρυμα ότι η πλειοψηφία όσων συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν τα τουριστικά τους πλάνα εάν η Ελλάδα εξερχόταν της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αντίθετα, πολλοί το θεωρούν δυνητικο πλεονέκτημα, καθώς θα σήμαινε χαμηλότερες τιμές και λιγότερα πλήθη.

Εάν η Ελλάδα βγει από την ΕΕ, πώς αυτό θα επηρεάσει τα ταξίδια σας στη χώρα;


Τέλος, παρά την αρνητική δημοσιότητα λόγω της ελληνικής οικονομικής κρίσης, η Ελλάδα θεωρείται ασφαλής προορισμός από όλες τις δημογραφικές ομάδες.

Επίπεδα ασφαλείας προορισμών, στο σύνολο των απαντήσεων




Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024