Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠοιους προορισμούς ονειρεύονται οι νεαροί Ασιάτες τουρίστες
Έρευνα

Ποιους προορισμούς ονειρεύονται οι νεαροί Ασιάτες τουρίστες

Η Γαλλία, οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, η Ιαπωνία και η Ιταλία βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων των μελλοντικών τουριστών από την Ασία, σύμφωνα με έρευνα του PATA για τους ονειρικούς προορισμούς, τις ταξιδιωτικές συνήθειες και συμπεριφορές των νεαρών

Η ταχεία ανάπτυξη των οικονομιών της Ασίας και η συνακόλουθη “έκρηξη” στον τουρισμό ‘εχει προσελκύσει τη προσοχή της διεθνούς τουριστικής κοινότητας, καθώς και πολλών άλλων ακόμη. Τα τελευταία χρόνια ο μεγάλος αριθμός των Ασιατών τουριστών, σε συνδυασμό με την αγοραστική τους δύναμη, έχει δημιουργήσει αντίκτυπο πέρα από την περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού, καθώς προορισμοί και σε άλλες περιοχές του πλανήτη συναγωνίζονται ποιος θα κατανοησει καλύτερα τον Ασιάτη τουρίστα, ώστε να προσαρμόσει τα προϊόμντα και τις υπηρεσίες του αναλόγως.

Η έκθεση “Η άνοδος του Νεαρού Ασιάτη Τουρίστα” κυκλοφόρησε από τον Pacific Asia Travel Association (PATA) και εξηγεί πως και γιατί νέοι, κυρίως, άνθρωποι τροφοδοτούν αυτήν την ανάπτυξη, επιθυμώντας να εξερευνήσουν τον κόσμο πέρα από τα σύνορα της χώρας τους. Σύμφωνα με τη στρατηγική του PATA “Next Gen”, η έκθεση έχει ως στόχο να βοηθήσει τους επαγγελματίες της τουριστικής βιομηχανίας σε όλο τον κόσμο για να κατανοήσουν τη σημασία της εμπλοκής τους με τους νέους, τόσο ως καταναλωτών όσο και ως εργαζομένων στον κλάδο των ταξιδιών και του τουρισμού, και να τους βοηθήσει να κατανοήσουν τη δύναμη που έχει ο νεαρός Ασιάτης ταξιδιώτης να διαμορφώσει την παγκόσμια ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία στα χρόνια που έρχονται.

Σχεδόν 3.000 τουρίστες μεταξύ 15-34 ετών συμμετείχαν σε μια διαδικτυακή έρευνα σε 13 χώρες της ΒΑ και Να Ασίας, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, της Κορέας, της Ιαπωνίας, των Φιλιππίνων, της Ταϊλάνδης, του Βιετνάμ, της Ινδονησίας και της Μαλαισίας. Ανάμεσα στα ευρήματα περιλαμβάνονται:

  • Γιατί τα ταξίδια των νέων δε σημαίνει πάντα ότι είναι οικονομικά ταξίδια στην Ασία
  • Τι σημαίνει το άλμα στην τεχνολογία κινητών επικοινωνιών για τους παρόχους ταξιδιών σε όλη την περιοχή
  • Πως οι αεροπορικές εραιρείες χαμηλού κόστους έχουν κεφαλαιοποιηθεί με τόση επιτυχία στην αγορά των νέων σε ολόκληρη την περιοχή
  • Γιατί τα πιο εξελιγμένα τουριστικά γραφεία επιζητούν να προσελκύσουν τόσο φοιτητές όσο τουρίστες αναψυχής
  • Ποιος ασκεί τη μεγαλύτερη επιρροή στις αποφάσεις των νέων Ασιατών για ταξίδια
  • Γιατί είναι σημαντικό η τουριστική βιομηχανία να αρχίσει να προσεγγίζει την επόμενη γενιά των καταναλωτών των προϊόντων της από σήμερα κιόλας.

Ο διευθύνων σύμβουλος του PATA Martin J. Craigs ανέφερε: “Η έκθεση αυτή αναδεικνύει πολύ αποτελεσματικά γιατί κορυφαίοι προορισμοί και τουριστικά προίόντα της Ασίας πρέπει λάβουν υπόψη τους τους νεαρούς καταναλωτές και τις ταξιδιωτικές τους προτιμήσεις. Οι νέοι ταξιδιώτες του σήμερα θα εξελιχθούν πολύ γρήγορα σε business και οικογενειακούς τουρίστες, γι’αυτό είναι σημαντικό να τους δείξουμε εμπιστοσύνη και πίστη σας από ένα πολύ πρώιμο στάδιο. Στον PATA θέλουμε να δώσουμε το παράδειγμα, καλλιεργώντας τα μελλοντικά ταλέντα και τη θέση των νέων στο επίκεντρο των προσπαθειών μας στην ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού -και από αυτό σίγουρα θα έχουμε κέρδος”.

Η έκθεση περιλαμβάνει στοιχεία από τις εταιρείες Aloft Bangkok, Bangkok Vanguards, Bnbhero, Digital Innovation Asia, Flip’n Travels, Korea Tourism Organization, Lagisatu, PhoCusWright, Qunar, South East Asia Backpacker, Taylor’s University, Tourism Australia, TripAdvisor και Trippiece.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024