Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠτώση 10% στην τουριστική κίνηση στην Ευρώπη
Στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού του ΟΗΕ

Πτώση 10% στην τουριστική κίνηση στην Ευρώπη

Πτώση 10% στις αφίξεις τουριστών από το εξωτερικό στην Ευρώπη για τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2009 διαπιστώνει ο UNWTO (Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού του ΟΗΕ). Η Ευρώπη έχει πληγεί περισσότερο από άλλες περιοχές του πλανήτη και προσελκύει τους μισούς…

Πτώση 10% στις αφίξεις τουριστών από το εξωτερικό στην Ευρώπη για τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2009 διαπιστώνει ο UNWTO<...> (Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού του ΟΗΕ). Η Ευρώπη έχει πληγεί περισσότερο από άλλες περιοχές του πλανήτη και προσελκύει τους μισούς ταξιδιώτες παγκοσμίως. Όπως αναφέρει το Associated Press:

Γαλλία: Ο νούμερο ένα τουριστικός προορισμός παγκοσμίως, αναφέρει ότι ο αριθμός των ξένων επισκεπτών παρουσίασε μείωση 4% έως τον Ιούνιο σε σχέση με το 2008. Το ποσοστό αυτό μπορεί να φτάσει το 30% εάν η πτώση συνεχίστηκε τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Ωστόσο, οι γαλλικές αρχές επισημαίνουν ότι η μείωση θα ισοσκελιστεί από την εσωτερική ζήτηση. Ο τουρισμός στη Γαλλία αποφέρει το 6% του ΑΕΠ της χώρας.

Ισπανία: Η Ισπανία είναι ο τρίτος μεγαλύτερος τουριστικός προορισμός του κόσμου, ενώ ο τουριστικός τομέας αντιπροσωπεύει το 11% του ΑΕΠ της χώρας, ενώ δύο εκατομμύρια άτομα απασχολούνται στον κλάδο αυτό. σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία οι αφίξεις τουριστών στην Ισπανία στο πρώτο μισό της χρονιάς παρουσίασε μείωση 11,4% σε σχέση με το 2008, φτάνοντας τους 24 εκατομμύρια άτομα.

Ιταλία: Οι ιταλικές πόλεις είναι άδειες, ενώ οι παραλίες και οι αυτοκινητόδρομοι είναι ασφυκτικά γεμάτοι καθώς 18,3 εκατομμύρια τουρίστες έχουν ξεκινήσει τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην Ιταλία. Επιπλέον, 7,7 εκατομμύρια Ιταλοί επέλεξαν να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό. Το ιταλικό υπουργείο τουρισμού επισημαίνει ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αναμένεται αύξηση κατά 11% της τουριστικής κίνησης τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό. Ο τουρισμός αντιπροσωπεύει το 11% του ΑΕΠ της Ιταλίας.

Ελλάδα: Η κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι του κλάδου αναφέρουν ότι οι αφίξεις τουριστών μειώθηκαν κατά 10% τους δύο πρώτους μήνες του έτους σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2008. Η τουριστική κίνηση αναμένεται να διατηρηθεί σταθερή σε αυτά τα επίπεδα για το υπόλοιπο της χρονιάς. Εν τω μεταξύ, ορισμένα νησιά όπως η Ρόδος και σε μικρότερο βαθμό η Κρήτη, αντιμετωπίζουν την πτώση με πακέτα χαμηλού κόστους.

Βρετανία: Η υποτίμηση της λίρας ήταν θείο δώρο για την τουριστική βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ μειώθηκε ο αριθμός των Βρετανών που ταξίδεψαν στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τα στοιχεία από το γραφείο τουρισμού του Λονδίνου, οι επισκέπτες από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία και τις σκανδιναβικές χώρες παρουσίασαν σημαντική άνοδο τους πρώτους τρεις μήνες του 2009.

Γερμανία: Οι Γερμανοί δείχνουν κάποιους ενδοιασμούς στον προγραμματισμό των αδειών τους και δείχνουν προτίμηση στα πακέτα της `τελευταίας στιγμής”. Στο Βερολίνο οι αρχές διαπιστώνουν αύξηση της τουριστικής κίνησης κατά 1,3% την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου, με τους τουρίστες να φτάνουν τα 3 εκατομμύρια, εκ των οποίων τα 2/3 ήταν Γερμανοί.

Κροατία: Ο υπουργός Τουρισμού της χώρας ανακοίνωσε ότι οι αφίξεις στη μικρή βαλκανική χώρα παρουσίασαν πτώση της τάξεως του 8%. Η Κροατία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό, ο οποίος συνεισφέρει το 15% της οικονομίας.

Ολλανδία: Σύμφωνα με δημοσκόπηση το 67% των Ολλανδών θα κάνει φέτος διακοπές, έναντι 70,3% το 2008. περίπου 4,1 εκατομμύρια Ολλανδοί θα ταξιδέψουν για διακοπές στο εξωτερικό, ενώ 3,9 θα προτιμήσουν διακοπές στην Ολλανδία.

Σουηδία: Ο τουρισμός παρουσίασε άνοδο 7% με τις διανυκτερεύσεις να αγγίζουν τα 3,1 εκατομμύρια σε ξενοδοχεία και καταλύματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιουνίου τα 2/3 ήταν Σουηδοί, φτάνοντας τα 2,2 εκατομμύρια και παρουσιάζοντας παράλληλα 5% αύξηση σε σχέση με το 2008. Οι διανυκτερεύσεις από το εξωτερικό αυξήθηκαν κατά 11%.

Ελβετία: Σύμφωνα με την Ένωση Ελβετών Ξενοδόχων οι διανυκτερεύσεις παρουσίασαν πτώση της τάξεως του 7,4% στο πρώτο εξάμηνο του 2009.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024