Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣε πτώση η βρετανική ζήτηση για ελληνικές διακοπές, ανεβαίνει η Τουρκία
Τάσεις

Σε πτώση η βρετανική ζήτηση για ελληνικές διακοπές, ανεβαίνει η Τουρκία

Ορισμένα ελληνικά νησιά, όπως η Κως, η Ρόδος και η Κέρκυρα, τα οποία παραμένουν απαλλαγμένα από τους βρετανικούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς, έχουν επωφεληθεί από τις ταξιδιωτικές οδηγίες του Ηνωμένου Βασιλείου κατά ταξιδιών σε άλλα μέρη της Ελλάδας.

Το κόστος των πακέτων διακοπών για την Ελλάδα μειώθηκε κατά 27% τις τελευταίες δύο εβδομάδες, καθώς έπεσε η ζήτηση στη βρετανική αγορά. Μάλιστα, οι τιμές σε ορισμένους ελληνικούς προορισμούς μειώθηκαν περισσότερο από 40%.

Ενώ η ηπειρωτική Ελλάδα παραμένει εντός των αγγλικών και ουαλικών ταξιδιωτικών “διαδρόμων”, πολλά νησιά προστέθηκαν στη λίστα καραντίνας, με τη Σκωτία να έχει εκδόσει οδηγία εναντίον όλων των ταξιδιών -πλην των πλέον απαραίτητων- στην Ελλάδα και τα νησιά της.

Η ζήτηση για την Πορτογαλία έπεσε επίσης, κατά 57%, καθώς αφαιρέθηκε από τον ταξιδιωτικό “διάδρομο”, σύμφωνα με την ιστοσελίδα σύγκρισης διακοπών  TravelSupermarket. Αντίθετα, η ζήτηση για αποδράσεις στην Πολωνία και την Ιταλία από το Ην. Βασίλειο αυξήθηκε κατά 25% και 18% αντίστοιχα.

Ωστόσο, υπήρξαν χώρες που είδαν αύξηση της ζήτησης, αναφέρει ο ιστότοπος, όπως η Τουρκία, με τις αναζητήσεις για τη χώρα να αυξάνονται απότομα και να αντιπροσωπεύουν το 30% του ενδιαφέροντος για διακοπές στα τέλη του καλοκαιριού (κατά το τελευταίο δεκαπενθήμερο).

Παρά τη συνολική μείωση της ζήτησης για διακοπές στην Ελλάδα, τα νησιά που παραμένουν απαλλαγμένα από τους περιορισμούς καραντίνας έχουν σημειώσει μια αύξηση του ενδιαφέροντος, με τις αναζητήσεις για την Κω να είναι διπλασιασμένες, η Ρόδος να έχει αύξηση 80%, η Κέρκυρα 46% και η Σαρδηνία της Ιταλίας 37%.

Η Emma Coulthurst, από το TravelSupermarket, σχολίασε: “Χωρίς αμφιβολία, η προσθήκη περιορισμών από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου σε ορισμένα ή σε όλα τα μέρη της Ελλάδας είναι ένας λόγος για τη μείωση της ζήτησης για διακοπές στη χώρα Ωστόσο, ορισμένα ελληνικά νησιά, όπως η Κως, η Ρόδος και η Κέρκυρα, τα οποία παραμένουν απαλλαγμένα από τους βρετανικούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς, έχουν επωφεληθεί από τις ταξιδιωτικές οδηγίες του Ηνωμένου Βασιλείου κατά ταξιδιών σε άλλα μέρη της Ελλάδας”.

Η Coulthurst ανέφερε ότι έχει αλλάξει και ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι κάνουν κράτηση για τις διακοπές τους. “Το 2019, ο μέσος χρόνος, μέσω του TravelSupermarket από όσους αναζητούσαν διακοπές και μετά αναχωρούσαν για αυτές ήταν έξι εβδομάδες”, είπε. “Φέτος, ο μέσος όρος έχει μειωθεί σε τέσσερις εβδομάδες. Τις τελευταίες εβδομάδες, έχουμε δει μια σημαντική αύξηση στα άτομα που αναζητούν διακοπές με αναχώρηση εντός μίας εβδομάδας. Οι άνθρωποι εξετάζουν τους μέσους αριθμούς ημερήσιων κρουσμάτων κοραναϊού, επιλέγουν έναν προορισμό και κάνουν κράτηση για να αναχωρήσουν πολύ σύντομα”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

01/03/2024
29/02/2024
28/02/2024
27/02/2024
26/02/2024
23/02/2024