Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣΕΤΕ: Πολλά προβλήματα επηρεάζουν την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού

ΣΕΤΕ: Πολλά προβλήματα επηρεάζουν την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού

Πολλά από τα δομικά και διαχρονικά προβλήματα που επηρεάζουν την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού, εξακολουθούν να υφίστανται. Αυτό είναι το πρώτο συμπέρασμα της μελέτης με θέμα `Ανάλυση δεικτών ανταγωνιστικότητας σε Μεσογειακούς προορισμούς` που έγινε φέτος το καλοκαίρι με το συντονισμό του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων – ΣΕΤΕ και…

Πολλά από τα δομικά και διαχρονικά προβλήματα που επηρεάζουν την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού, εξακολουθούν να υφίστανται.<...>Αυτό είναι το πρώτο συμπέρασμα της μελέτης με θέμα `Ανάλυση δεικτών ανταγωνιστικότητας σε Μεσογειακούς προορισμούς` που έγινε φέτος το καλοκαίρι με το συντονισμό του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων – ΣΕΤΕ και της εταιρίας συμβούλων THR και σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου, το Turkish Tourism Investors Association, το Egyptian Tourism Federation, το Dubrovnik & Neretva County Tourist Board και το Spanish Confederation of Hotels and Tourism Enterprises.

Η έρευνα διεξήχθη σε τουριστικούς προορισμούς (πόλεις και παραθεριστικούς) στην Ελλάδα, Ισπανία, Τουρκία, Αίγυπτος, Κροατία, Κύπρος, Πορτογαλία. Η έρευνα περιλάμβανε τόσο τουριστικούς επιχειρηματίες, όσο και τουρίστες. Σύμφωνα με τις απαντήσεις των τουριστικών επιχειρηματιών, οι ελληνικοί προορισμοί και επιχειρήσεις έναντι των υπολοίπων, που συμμετείχαν στην έρευνα χαρακτηρίζονται από σχετικά γηρασμένη υποδομή, υψηλό κόστος μισθοδοσίας και έντονη εποχικότητα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι Έλληνες τουριστικοί επιχειρηματίες βαθμολογούν πολύ χαμηλά το επιχειρηματικό περιβάλλον και σημειώνουν την έλλειψη κατάλληλα εκπαιδευμένου προσωπικού. Από την άλλη μεριά, δηλώνουν πολύ ευχαριστημένοι από την υποστήριξη και εξυπηρέτηση που έχουν από τον κλάδο των προμηθευτών. Από την πλευρά των τουριστών, η βαθμολογία τόσο ως προς την γενική ικανοποίηση από τις διακοπές, όσο και ως προς το value for money, είναι ικανοποιητική έως πολύ ικανοποιητική, χωρίς όμως να ξεπερνά τον μέσο όρο της αντίστοιχης βαθμολογίας των ανταγωνιστικών προορισμών που εξετάστηκαν.

Τα συμπεράσματα αυτά μαζί με άλλα θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν στο 4ο Συνέδριο του ΣΕΤΕ που θα γίνει στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, 17 και 18 Οκτωβρίου 2005. Στο Συνέδριο θα παρουσιαστεί επίσης μελέτη με θέμα την ανταγωνιστικότητα στον τουρισμό σε παγκόσμιο επίπεδο από την διεθνή εταιρία συμβούλων Monitor Group. Επίσης, θα αναλυθεί και η περίπτωση επανατοποθέτησης τουριστικού προορισμού στην Πορτογαλία. Τα συμπεράσματα και οι προτάσεις των μελετών θα συζητηθούν μεταξύ 16 διακεκριμένων ομιλητών από 10 χώρες (Αγγλία, Ισπανία, Τουρκία, Αίγυπτος, Κροατία, Κύπρος, Νότια Αφρική, Σουηδία, Γερμανία, Πορτογαλία).

Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου την Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2005 θα κηρύξουν οι κ.κ. Δ. Αβραμόπουλος, Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Α. Λιάσκος, Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, οι οποίοι θα αναφερθούν στις βασικές κατευθύνσεις της τουριστικής πολιτικής της χώρας μας. Την Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου κατά την διάρκεια του επίσημου δείπνου ο Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Δ. Σιούφας θα μιλήσει με θέμα `Η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και ο ρόλος του τουρισμού`.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024