Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣημαντική άνοδο της ταξιδιωτικής βιομηχανίας προβλέπει για το μέλλον το WTTC
Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδίων και Τουρισμού

Σημαντική άνοδο της ταξιδιωτικής βιομηχανίας προβλέπει για το μέλλον το WTTC

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ITB 2007: Σημαντικά οικονομικά οφέλη εκτιμάται πως θα αποφέρει στο προσεχές μέλλον η παγκόσμια βιομηχανία ταξιδίων και τουρισμού, με έρευνα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού – World Travel & Tourism Council (WTTC) να κάνει λόγο για κέρδη ύψους 7 τρισ. δολαρίων το 2007, τα οποία ενδέχεται να ξεπεράσουν και τα 13 τρισ. δολάρια στο τέλος της ερχόμενης δεκαετίας…

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ITB 2007: Σημαντικά οικονομικά οφέλη εκτιμάται πως θα αποφέρει στο προσεχές μέλλον η παγκόσμια βιομηχανία ταξιδίων και τουρισμού, με έρευνα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ταξιδίων<…>και Τουρισμού – World Travel & Tourism Council (WTTC) να κάνει λόγο για κέρδη ύψους 7 τρισ. δολαρίων το 2007, τα οποία ενδέχεται να ξεπεράσουν και τα 13 τρισ. δολάρια στο τέλος της ερχόμενης δεκαετίας.

Τα αποτελέσματα της έρευνας καταδεικνύουν σημαντική αύξηση της ζήτησης ταξιδίων το 2007, κατά 3,9%. Η πρόβλεψη αυτή επιβεβαιώνει τη σταθερή φάση ανάπτυξης που θα διανύσει στο μέλλον η παγκόσμια βιομηχανία ταξιδίων και τουρισμού, παρουσιάζοντας στο διάστημα 2008-2017 ετήσια αύξηση της τάξης του 4,3%.

Σύμφωνα με τελευταία στοιχεία του WTTC, οι μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου στο χώρο των ταξιδίων και του τουρισμού παραμένουν στη λίστα των 10 μεγαλύτερων και το 2007. Ειδικότερα, στην κορυφή παραμένουν οι Η.Π.Α., ενώ μικρές ανακατατάξεις αναμένονται στο τέλος της ερχόμενης δεκαετίας, με την Κίνα να ανέρχεται από την τρίτη στη δεύτερη θέση, την οποία κατέχει σήμερα η Ιαπωνία. Επίσης, μέχρι το 2017 αναμένεται η είσοδος στη λίστα και της Ρωσίας.

Όσον αφορά τώρα στις χώρες με το μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης στα χρόνια που έρχονται, η έρευνα του WTTC κατατάσσει στις πρώτες θέσεις το Μαυροβούνιο, την Κίνα και την Ινδία, με αντίστοιχους ρυθμούς 10,1%, 9,1% και 7,9%. Να σημειωθεί πως οι χώρες αυτές καταλαμβάνουν τα τελευταία τέσσερα χρόνια τις τρεις πρώτες θέσεις σε λίστες με τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες χώρες στον τομέα των ταξιδίων και του τουρισμού, αυξάνοντας χρόνο με το χρόνο σημαντικά τον ρυθμό ανάπτυξης τους. Από την άλλη, χώρες, όπως η Δημοκρατία του Κονγκό και η Τσαντ, κατέχουν θέσεις στη λίστα των 10 ταχύτερα ανατπυσσόμενων, εξαιτίας μιας ξαφνικής ανόδου της οικονομίας τους από δραστηριότητες στον τομέα των ταξιδίων και του τουρισμού. Τέλος, στη λίστα εμφανίζονται επίσης η Κροατία, η Ρουμανία και η Ναμίμπια.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024