Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςSkyscanner: Πότε να κλείσει κανείς φθηνά αεροπορικά για Ελλάδα ή εξωτερικό τα Χριστούγεννα
Τάσεις

Skyscanner: Πότε να κλείσει κανείς φθηνά αεροπορικά για Ελλάδα ή εξωτερικό τα Χριστούγεννα

Ποια είναι η φθηνότερη εβδομάδα να κλείσει κανείς αεροπορικά για τα Χριστούγεννα, ποιος είναι ο φθηνότερος μήνας, πότε κερδίζει τη μεγαλύτερη έκπτωση, ποιες ημερομηνίες πρέπει να αποφεύγει, ποιοι είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί σε Ελλάδα κι εξωτερικό, πότε είναι καλύτερα να κλείσει αεροπορικά για Γερμανία, Αγγλία, Ιταλία, ΗΠΑ κ.ά. παρουσιάζονται, μεταξύ άλλων, στον οδηγό της Skyscanner.

Η Skyscanner, – η μηχανή ανεύρεσης αεροπορικών εισιτηρίων που κατέχει ηγετική θέση στον τομέα των ταξιδίων παγκοσμίως και χρησιμοποιούν κάθε μήνα περισσότεροι από 60 εκατ. χρήστες από όλο τον κόσμο- εστιάζει στον Έλληνα ταξιδιώτη και παρουσιάζει τις συνήθειες, αλλά και τις προτιμήσεις του, όταν αναζητά και όταν κλείνει αεροπορικά εισιτήρια την περίοδο των Χριστουγέννων.
 
Βάσει των αποκλειστικών στοιχείων που έχει στη διάθεσή της η Skyscanner παρουσιάζει για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό τους καλύτερους τρόπους για να βρίσκει φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για κάθε προορισμό στην Ελλάδα ή το εξωτερικό την περίοδο των Χριστουγέννων.

Ποια είναι η φθηνότερη εβδομάδα να κλείσει κανείς αεροπορικά για τα Χριστούγεννα, ποιος είναι ο φθηνότερος μήνας, πότε κερδίζει τη μεγαλύτερη έκπτωση, ποιες ημερομηνίες πρέπει να αποφεύγει, ποιοι είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί σε Ελλάδα κι εξωτερικό, πότε είναι καλύτερα να κλείσει αεροπορικά για Γερμανία, Αγγλία, Ιταλία, ΗΠΑ κ.ά. παρουσιάζονται, μεταξύ άλλων, στον οδηγό της Skyscanner.

Ποιος είναι ο φθηνότερος μήνας για αεροπορικά εσωτερικού
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Skyscannerο Αύγουστος είναι ο φθηνότερος μήνας να κλείσει κάποιος τα αεροπορικά του εισιτήρια για πτήσεις εντός Ελλάδας για την εβδομάδα των Χριστουγέννων, μια και η έκπτωση αγγίζει τα -29%, με μέση τιμή τα 109 ευρώ. Ακολουθεί ο Σεπτέμβριος με μέση τιμή τα 127 ευρώ και τα αεροπορικά να είναι φθηνότερα κατά -17%. Ο Οκτώβριος παρουσιάζει μείωση τιμής κατά -10% με μέση τιμή τα 139 ευρώ, ενώ ο Νοέμβριος πέφτει μόλις στο -1% έκπτωση και τη μέση τιμή να ανεβαίνει στα 153 ευρώ. Το Δεκέμβριο οι τιμές αυξάνονται κατά +20% και η μέση τιμή ανεβαίνει στα 185 ευρώ.

Ο φθηνότερος μήνας για αεροπορικά εξωτερικού
Για πτήσεις σε προορισμούς του εξωτερικού ο φθηνότερος μήνας είναι ο Σεπτέμβριος και όχι ο Αύγουστος, όπως θα περίμενε κανείς. Τον Αύγουστο οι τιμές των αεροπορικών είναι μειωμένες κατά -15% με μέση τιμή τα 273 ευρώ, ενώ το Σεπτέμβριο η μείωση φτάνει το -16% και μέση τιμή τα 270 ευρώ. Ο Οκτώβριος παρουσιάζει μόλις -5% μείωση στην τιμή, ενώ ο Νοέμβριος δεν ενδείκνυται, μια και τα αεροπορικά έχουν ήδη ανέβει σε μια μέση τιμή τα 359 ευρώ και οι τιμές παρουσιάζουν αύξηση κατά +12%. Ο Δεκέμβριος είναι “τσουχτερός”, με την τιμή να σκαρφαλώνει στα 406 ευρώ κατά μέσο όρο και όλες οι τιμές να παρουσιάζουν αύξηση κατά +26%.

H φθηνότερη εβδομάδα για αεροπορικά εσωτερικού
Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Skyscanner αν κάποιος προνοήσει και κλείσει αεροπορικά 16 εβδομάδες πριν την εβδομάδα των Χριστουγέννων θα εξοικονομήσει -36% φθηνότερα αεροπορικά. Εως και εφτά εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα μπορεί να εξασφαλίσει -10% μείωση στην τιμή των αεροπορικών, ενώ όσο πλησιάζουμε την γιορτινή εβδομάδα, οι τιμές αυξάνονται σημαντικά. Έτσι δυο εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα θα βρει τα αεροπορικά αυξημένα κατά +17% και μια εβδομάδα μόλις πριν η αύξηση στις τιμές ανέρχεται στα +23%. Την ίδια εβδομάδα των Χριστουγέννων οι τιμές στις πτήσεις του εσωτερικού είναι αυξημένες κατά +53%.

Η φθηνότερη εδομάδα για αεροπορικά εξωτερικού
Ανάλογα διαμορφώνονται και οι τιμές στα αεροπορικά για τους διεθνείς προορισμούς. Ωστόσο, η καλύτερη εβδομάδα για να βρει κανείς τα φθηνότερα αεροπορικά είναι η 14η πριν τα Χριστούγεννα και όχι νωρίτερα, με μείωση τιμής που φθάνει το -17%, ενώ 8 εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα θα πετύχει μόλις -2% έκπτωση. Μια εβδομάδα πριν την εορταστική εβδομάδα θα πληρώσει εως και +32% επιπλέον, ενώ την εβδομάδα των Χριστουγέννων θα πρέπει να προετοιμαστεί για ένα επιπλέον +38% στην τιμή του εισιτηρίου του.

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί σε Ελλάδα και εξωτερικό για τα Χριστούγεννα
1. Αθήνα
2. Θεσσαλονίκη
3. Κρήτη
4. Κέρκυρα
5. Ρόδος
6. Σαντορίνη
7. Κως
8. Αλεξανδρούπολη
9. Μυτιλήνη
10. Χίος

Οι 10 πιο δημοφιλείς προορισμοί του εξωτερικού για τα Χριστούγεννα
1. Λονδίνο
2. Νέα Υόρκη
3. Ρώμη
4. Άμστερνταμ
5. Βιέννη
6. Παρίσι
7. Πράγα
8. Μόναχο
9. Βερολίνο
10. Στοκχόλμη

Οι φθηνότεροι διεθνείς προορισμοί από την Ελλάδα τα Χριστούγεννα
1. Μπάντεν, Γερμανία
2. Σόφια, Βουλγαρία
3. Κίεβο, Ουκρανία
4. Λούγκα, Μάλτα
5. Άιντχοβεν, Ολλανδία
6. Βερολίνο, Γερμανία
7. Νάπολι, Ιταλία
8. Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
9. Τελ Αβίβ, Ισραήλ
10. Βουκουρέστι, Ρουμανία

Ποια μέρα είναι φθηνότερα τα ταξίδια για τα Χριστούγεννα από την Ελλάδα
Σύμφωνα με τις μετρήσεις και τα στοιχεία της Skyscanner η φθηνότερη μέρα για να ταξιδέψει κάποιος από την Ελλάδα είναι η παραμονή των Χριστουγέννων. Αντίθετα, οι πιο ακριβές πτήσεις πραγματοποιούνται περίπου μια εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα, δηλαδή από 16-17 Δεκεμβρίου, ενώ οι φθηνότερες πτήσεις είναι αυτές που γίνονται Παραμονή Χριστουγέννων, αλλά και μόλις λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα. Παραδόξως, οι Έλληνες φαίνεται να αναζητούν περισσότερο πτήσεις την εβδομάδα των Χριστουγέννων και μια εβδομάδα μετά, οπότε και παρουσιάζεται η μεγαλύτερη αύξηση αναζήτησης αεροπορικών,

Ποια είναι η φθηνότερη περίοδος για αεροπορικά από Ελλάδα για Γερμανία, Ολλανδία, Ιταλία, Ην. Βασίλειο και ΗΠΑ
Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Skyscanner σε ταξιδιώτες που έκλεισαν αεροπορικά από Ελλάδα για το εξωτερικό και συγκεκριμένα για τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, τα στοιχεία έχουν ως εξής: Για τη Γερμανία, ο  μέσος όρος τιμής στα αεροπορικά εισιτήρια για τη Γερμανία διαμορφώνεται στα 147 ευρώ. Οι φθηνότεροι μήνες για να κλείσετε αεροπορικά για Γερμανία φαίνεται να είναι ο Αύγουστος, ο Σεπτέμβριος, ο Οκτώβριος ως μέσα Νοεμβρίου. Για την Ιταλία, οι φθηνότεροι μήνες είναι ο Σεπτέμβριος, ο Οκτώβριος και η δεύτερη εβδομάδα Νοεμβρίου, ενώ για το Ηνωμένο Βασίλειο οι φθηνότεροι περίοδοι είναι η τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου. Για τις ΗΠΑ, φθηνότερα αεροπορικά βρίσκει κανείς την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, αλλά και μέσα Οκτωβρίου και Νοεμβρίου.

*Τα παραπάνω στοιχεία βασίζονται στις αναζητήσεις και στην κράτηση αεροπορικών εισιτηρίων για το έτος 2017 και την περίοδο των Χριστουγέννων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

12/06/2024
11/06/2024
10/06/2024
07/06/2024
06/06/2024
05/06/2024