Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΣτα 15 δισ. δολ. τα καθαρά κέρδη των αερομεταφορών το 2010
Ενωση Διεθνών Αερομεταφορών

Στα 15 δισ. δολ. τα καθαρά κέρδη των αερομεταφορών το 2010

Στέλεχος της Ένωσης Διεθνών Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ), στο πλαίσιο του συνεδρίου της στο Αμάν της Ιορδανίας προέβλεψε καθαρά κέρδη ύψους 15 δισ. δολ. για φέτος, αναθεωρώντας το ποσό προς τα άνω (από προβλέψεις για καθαρά κέρδη 8,9 δισ. δολ)…

Στέλεχος της Ένωσης Διεθνών Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ), στο πλαίσιο του συνεδρίου της στο Αμάν της Ιορδανίας προέβλεψε καθαρά κέρδη ύψους 15 δισ. δολ. για<...> φέτος, αναθεωρώντας το ποσό προς τα άνω (από προβλέψεις για καθαρά κέρδη 8,9 δισ. δολ).

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο περιφερειακός διευθυντής της ΙΑΤΑ γιά τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, Μάχντι Σάμπρι, απέδωσε την αύξηση που προβλέπεται πλέον στη σαφέστατη τόνωση των εισοδημάτων της ΙΑΤΑ από τα δρομολόγιά της από και προς την Aπω Ανατολή, το γ` φετινό τρίμηνο, αλλά και από προς την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

“Εξαλείφθηκε πια η επίπτωση, που η διεθνής οικονομική κρίση είχε στον κλάδο των αερομεταφορών”, τόνισε, μιλώντας στο ιορδανικό πρακτορείο ειδήσεων Petra ο αξιωματούχος. Ο ίδιος εξήγησε ότι τα μεγέθη του κλάδου γυρίζουν πια στην προ κρίσης εποχή, κατά την οποία όμως οι αερομεταφορές είχαν γνωρίσει μείωση πτήσεων και εμπορικής αξίας τους σε ποσοστό τουλάχιστον -3%.

Όμως, ο κ. Σάμπρι προϊδέασε ότι εάν παραταθούν τα περιοριστικά οικονομικά μέτρα στην ΕΕ, για να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους στην ευρωζώνη, τότε θα πληγούν εκ νέου οι αερομεταφορές.

Ειδικά για τις αραβικούς αερομεταφορείς, φέτος προβλέπονται καθαρά κέρδη 700 εκατ. δολ., από 400 εκατ. δολ. ζημιές πέρυσι. Παραδείγματος χάρη, στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική καταγράφονται αυξήσεις επιβατικής κι εμπορικής κίνησης 18,6% και 30% αντιστοίχως, φέτος συγκριτικά με πέρυσι, οπότε αυτές είχαν ανάπτυξη 8,5% και 24%.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024