Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΣτην τρίτη θέση της λίστας των επιχειρηματικών αποζημιώσεων βρίσκονται τα αεροπορικά ατυχήματα
Έρευνα

Στην τρίτη θέση της λίστας των επιχειρηματικών αποζημιώσεων βρίσκονται τα αεροπορικά ατυχήματα

Από τα ατυχήματα που έχουν καταγραφεί και αφορούν μεγάλες αξιώσεις το 37% των αποζημιώσεων αφορούν σε συντριβή αεροπλάνων, το 22% σε ατυχήματα στο διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης, το 15% σε χειρισμούς που αφορούν στην προσγείωση και το 12% σε μηχανικές βλάβες.

Το 2014 “σημαδεύτηκε” από σειρά αεροπορικών δυστυχημάτων, αεροπλάνων που χάθηκαν, πτήσεων που συνετρίβησαν για άγνωστους λόγους και αεροσκάφη, τα οποία έθεσαν στον έλεγχο τους τρομοκρατικές οργανώσεις. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Allianz για τις μεγαλύτερες καταστροφές στις επιχειρηματικές ασφαλίσεις και όπως δημοσιεύει το insuranceworld.gr, τα αεροπορικά δυστυχήματα αποτελούν σε παγκόσμιο επίπεδο την τρίτη αιτία για την οποία οι ασφαλιστικές εταιρείες κατέβαλαν μεγάλες αποζημιώσεις.

Από τα ατυχήματα που έχουν καταγραφεί και αφορούν μεγάλες αξιώσεις το 37% των αποζημιώσεων αφορούν σε συντριβή αεροπλάνων, το 22% σε ατυχήματα στο διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης, το 15% σε χειρισμούς που αφορούν στην προσγείωση και το 12% σε μηχανικές βλάβες. Επίσης περίπου 1 στα 4 ατυχήματα οφείλονται σε συντριβή αεροσκάφους και ένα στα πέντε σε χειρισμούς για την προσγείωση.

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, παρά τα ατυχήματα που καταγράφησαν τον τελευταίο χρόνο, τα μέτρα ασφαλείας στις αερομεταφορές έχουν βελτιωθεί και αν και οι στόλοι των εταιρειών έχουν μεγαλώσει κατά πολύ τα δυστυχήματα έχουν περιοριστεί σε σχέση με το παρελθόν.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024