Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΤα κινητά τροφοδοτούν την online κυριαρχία στις ευρωπαϊκές ταξιδιωτικές κρατήσεις
Τεχνολογία

Τα κινητά τροφοδοτούν την online κυριαρχία στις ευρωπαϊκές ταξιδιωτικές κρατήσεις

Το 2016 ήταν η τελευταία χρονιά στην οποία οι offline συναλλαγές αποτέλεσαν την πλειοψηφία στις κρατήσεις ταξιδιών στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τη νέα έρευνα από την Phocuswright, “European Online Travel Overview Twelfth Edition”, τα offline κανάλια διανομής κατείχαν μόλις το 51% των ευρωπαϊκών κρατήσεων για ταξίδια που έγιναν μέσα στο 2016. Όμως, παρά τη σημασία που διατηρούν οι παραδοσιακοί τουριστικοί πράκτορες σε μερικές χώρες, οι Ευρωπαίοι τουρίστες χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο τα διαδικτυακά κανάλια κρατήσεων για τα ταξίδια τους – μάλιστα τα offline κανάλια πρόκειται να μειωθούν ακόμη περισσότερο τα επόμενα χρόνια.

“Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι παραδοσιακοί ταξιδιωτικοί πράκτορες και οι Tour Operators εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν ένα βασικό κανάλι διανομής στην Ευρώπη, ιδιαίτερα σε αγορές όπως η Ιταλία και η Ισπανία”, αναφέρει ο David Juman, Director Research & Editorial στη Phocuswright. “Αλλά γίνεται όλο και πιο δύσκολο γι’αυτούς να μπορέσουν να μείνουν ανταγωνιστικοί, καθώς οι διαδικτυακές πλατφόρμες του βεληνεκούς της Booking.com και της Expedia γίνονται όλο και πιο εκλεπτυσμένες και οι καταναλωτές αναζητούν και αγοράζουν τα ταξίδια τους πιο εύκολα από το κινητό τους τηλέφωνο, στην άνεση του σπιτιού τους”.

Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα, μέχρι το 2020, το μερίδιο των offline ταξιδιωτικών κρατήσεων θα πέσει στο 42%, ενώ ταυτόχρονα οι ΟΤΑ και οι διαδικτυακές πλατφόρμες κρατήσεων θα κερδίσουν σημαντικό μερίδιο της αγοράς. Οι online απευθείας κρατήσεις θα αυξηθούν, καθώς οι προμηθευτές σε όλα τα τμήματα και τις αγορές εντείνουν τις προσπάθειές τους για να προσελκύσουν τους καταναλωτές άμεσα, μέσω προγραμμάτων επιβράβευσης, ισχυρών προσφορών μέσω των κινητών τηλεφώνων, εκπτώσεων και άλλων κινήτρων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024