Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςThe Wedding Price Index: Οι 100 πιο δημοφιλείς προορισμοί στον κόσμο
Γαμήλιο ταξίδι

The Wedding Price Index: Οι 100 πιο δημοφιλείς προορισμοί στον κόσμο

Ο πιο ακριβός προορισμός για τέλεση γάμου στην Ευρώπη είναι το Ποζιτάνο στην Ιταλία. Η πρώτη ελληνική παρουσία μεταξύ των 100 πιο δημοφιλών προορισμών είναι η Σαντορίνη στην 36η θέση.

Καθώς το 2022 αναμένεται να είναι χρονιά ρεκόρ για τους γάμους, ο δείκτης Wedding Price Index της γερμανικής πλατφόρμας αναζήτησης καταλυμάτω  Holidu συγκρίνει το σύνολο των εξόδων που αφορούν την διεξαγωγή ενός γάμου σε δημοφιλείς προορισμούς σε όλο τον κόσμο.

Μετά από δύο χρόνια με αναταραχές από την πανδημία, κατά τα οποία ο κλάδος υπέστη τεράστια ζημία σε όλο τον κόσμο – έχασε 124 δισ. δολ. μόνο το 2020 – το 2022 αναμένεται να είναι μια χρονιά με μεγάλη ζήτηση, καθώς η άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών επαναφέρει τους γαμήλιους προορισμούς στο προσκήνιο. Ωστόσο, ο υψηλός πληθωρισμός και η άνοδος του κόστους διαβίωσης δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στις τιμές και τις δαπάνες, και με αυτό κατά νου, η Holidu εντόπισε που κοστίζει περισσότερο και που λιγότερο η διοργάνωση ενός γάμου. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Magmatic Research.

Στην 36η θέση μεταξύ των 100 πιο δημοφιλών προορισμών για τη διαξαγωγή ενός γάμου βρίσκεται η Σαντορίνη, η Κέρκυρα στην 45η θέση, ενώ την 62η και την 63η θέση καταλαμβάνουν οι Σπέτσες και η Αθήνα αντίστοιχα. Τέλος, η Μύκονος κατάτασσεται 77η.

Για τη διεξαγωγή της μελέτης, εξετάστηκαν πρώτα εκατοντάδες προορισμούς από όλο τον κόσμο που φημίζονται ως τα καλύτερα μέρη για να πει κανείς το “ναι”, προτού επιλεχθούν πάνω από 100 από τις πιο σημαντικές τοποθεσίες γάμου και οι υπολογισμoί βασίστηκαν σε έναν γάμο με 100 καλεσμένους για να είναι και οι τιμές σε κάθε προορισμό συγκρίσιμες.

Για κάθε τοποθεσία, προσδιορίστηκε το κόστος ενοικίασης των πιο περιζήτητων χώρων πριν υπολογιστεί η μέση τιμή. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι επειδή οι μεγάλες πόλεις διαθέτουν πολλούς χώρους, η μέση τιμή μπορεί συχνά να είναι χαμηλότερη από τις μικρότερες τοποθεσίες με λιγότερες επιλογές, παρά το γεγονός ότι οι μεγάλες πόλεις φιλοξενούν πολλούς από τους πιο ακριβούς χώρους. Στη συνέχεια, τα έξοδα του γάμου χωρίστηκαν σε δύο κατηγορίες που περιλαμβάνουν σε μεγάλο βαθμό το κόστος του γάμου: έξοδα για το ζευγάρι, που περιλαμβάνουν τον χώρο, τη διακόσμηση, τον φωτογράφο, το φαγητό, την τούρτα και τα ποτά- και έξοδα των καλεσμένων, που περιλαμβάνουν τη διαμονή καθώς και τα έξοδα ταξιδιού από τη χώρα τους στον προορισμό της διεξαγωγής του γάμου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024