Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤο 2019 άλλη μια 'δυνατή' χρονιά για τον εξερχόμενο ασιατικό τουρισμό
Τάσεις

Το 2019 άλλη μια 'δυνατή' χρονιά για τον εξερχόμενο ασιατικό τουρισμό

Τα ασιατικά εξερχόμενα ταξίδια αυξήθηκαν κατά 8%, με τις μεγαλύτερες αυξήσεις να καταγράφονται στην Κίνα. Τα ταξίδια στην πόλη, το πλέον προτιμώμενο είδος διακοπών των Ασιάτων, αυξήθηκαν κατά επιπλέον 10% το α' οκτάμηνο του 2018. Ακόμα μεγαλύτερες αυξήσεις (+15%) είχαν οι διακοπές 'Ήλιος & Θάλασσα'.

Μετά από τους μέτριους ρυθμούς αύξησης του 5% το 2017, η Ασία φτάνει το +8% το α’ οκτάμηνο του 2018. Ένας βασικός μοχλός ανάπτυξης είναι τα ταξίδια εντός Ασίας, με αύξηση 10%. Οι προοπτικές για το 2019 παραμένουν θετικές, αλλά υποδηλώνουν μια επιβράδυνση της ανάπτυξης σε σύγκριση με το 2018 μέχρι στιγμής. Αυτά είναι μερικά από τα βασικά αποτελέσματα της πρώτης ανάλυσης τάσεων του World Travel Monitor, που διεξήχθη από την IPK International και ανατέθηκε από την ITB Berlin.

Τα εξερχόμενα ταξίδια από την Ασία αυξήθηκαν κατά 8% το διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου 2018 σύμφωνα με τα στοιχεία του World Travel Monitor. “Η Ασία παρουσιάζει για άλλη μια φορά πολύ ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης μετά από τις μάλλον μέτριες αυξήσεις του 2017. Βασικός παράγοντας για την ανάπτυξη είναι η Κίνα, με 13% περισσότερα εξερχόμενα ταξίδια σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο”, δήλωσε ο Rolf Freitag, διευθύνων σύμβουλος της IPK International.

Αύξηση των Sun & Beach διακοπών, μείωση των περιηγητικών ταξιδιών
Όπως και στον υπόλοιπο κόσμο, οι διακοπές αποτελούν τον βασικό παράγοντα για την αύξηση των εξερχόμενων ταξιδιών και αυξήθηκαν κατά 10% στην Ασία το το α’ οκτάμηνο του 2018. Τα επιχειρηματικά ταξίδια και τα ταξίδια-επισκέψεις σε οικογένειες και συγγενείς κινήθηκαν σαφώς σε χαμηλά επίπεδα, με ρυθμούς ανάπτυξης 2% το καθένα.

Τα ταξίδια στην πόλη, το πλέον προτιμώμενο είδος διακοπών των Ασιάτων με μερίδιο αγοράς περίπου το 1/3 του συνόλου, αυξήθηκαν κατά επιπλέον 10% τους πρώτους οκτώ μήνες του 2018. Ακόμα μεγαλύτερες αυξήσεις σημειώθηκαν για τις διακοπές “Ήλιος & Θάλασσα”, το δεύτερο σημαντικότερο τμήμα για τα ασιατικά εξερχόμενα ταξίδια, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 15%. Ωστόσο, οι περιηγητικές διακοπές μειώθηκαν κατά 2%. Η μέση διάρκεια των ασιατικών εξερχόμενων ταξιδιών ήταν 5,6 νύχτες, μια μικρή μείωση σε σύγκριση με το 2017. Ένας λόγος γι’αυτήν την εξέλιξη ήταν η μετατόπιση από τις περιηγητικές διακοπές, οι οποίες τείνουν να είναι μεγαλύτερες σε διάρκεια, σε περισσότερα ταξίδια στην πόλη και διακοπές “Ήλιος & Θάλασσα”. Η μέση τουριστική δαπάνη, με περίπου 1.650 ευρώ ανά ταξίδι, παρέμεινε σταθερή.

Όσον αφορά στις ιστοσελίδες κρατήσεων, η κράτηση μέσω του Διαδικτύου παραμένει ο πιο δημοφιλής τρόπος και αυξήθηκε επιπλέον κατά 11%. Ωστόσο, τα ταξιδιωτικά γραφεία κατάφεραν επίσης μια αύξηση κατά 5%, μετά από μειώσεις την ίδια περίοδο πρόπερσι. Επιπλέον, αυξήθηκαν σημαντικά οι απευθείας κρατήσεις ξενοδοχείων και μεταφορέων, με αποτέλεσμα τη συνολική αύξηση των προκαταβολών κατά 9%.

Πιο αργή η ανάπτυξη το 2019
Η πρόβλεψη για τα ασιατικά εξερχόμενα ταξίδια το 2019 είναι θετική και με αύξηση 6% σε σχέση με τις παγκόσμιες προβλέψεις. Σε σύγκριση με τις έως τώρα μέχρι τώρα εξελίξεις του 2018, αναμένεται βραδύτερος ρυθμός ανάπτυξης τους επόμενους δώδεκα μήνες. Ένας από τους λόγους γι’αυτό είναι η στασιμότητα της ιαπωνικής αγοράς.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024