Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΈρευνες-ΜελέτεςΤο ελληνικό διαβατήριο στην 7η θέση του Passport Index
Έρευνα

Το ελληνικό διαβατήριο στην 7η θέση του Passport Index

Σε πολύ καλή θέση (στην 7η διεθνώς) κατατάσσεται το ελληνικό διαβατήριο, από πλευράς ισχύος, με πρώτη τη Γερμανία. Οι κάτοχοι ελληνικού διαβατηρίου μπορούν να ταξιδέψουν σε 153 χώρες χωρίς να απαιτείται έκδοση βίζας. Η Κύπρος βρίσκεται στην 13η θέση.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Passport Index, η Ελλάδα καταλαμβάνει την 7η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, καθώς οι κάτοχοι ελληνικού διαβατηρίου μπορούν να ταξιδέψουν σε 152 χώρες χωρίς να απαιτείται έκδοση βίζας. Η ετήσια έκθεση του Passport Index δείχνει τη δυναμική που έχουν τα διαβατήρια των χωρών με βάση το σε πόσες χώρες μπορούν να ταξιδέψουν οι κάτοχοί τους χωρίς να έχουν ανάγκη βίζα.

Τα στοιχεία που συγκεντρώνει σε ετήσια βάση το Passport Index προέρχονται τόσο από τις αρχές κάθε χώρας όσο και από έναν συγκεκριμένο δείκτη μέτρησης ασφάλειας.

Πρώτη στη σχετική λίστα για το 2016 βρίσκεται η Γερμανία, με τους Γερμανούς να μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς βίζα σε 158 χώρες, στη 2η θέση είναι το σουηδικό διαβατήριο με 157 χώρες, στην 3η θέση ισοβαθμούν οι Φινλανδία, Ελβετία, Γαλλία, Ισπανία, Νότιος Κορέα, και Ηνωμένο Βασίλειο, στην 4η θέση βρίσκονται οι Σιγκαπούρη, Δανία, Ιταλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Μαλαισία, Νορβηγία, Ιαπωνία και ΗΠΑ, ενώ στην 5η θέση βρίσκονται η Αυστρία, το Λουξεμβούργο και η Πορτογαλία. Στην έκτη θέση βρίσκεται η Ιρλανδία, ο Καναδάς και η Νέα Ζηλανδία.

Στην έβδομη θέση βρίσκεται η Ελλάδα, που ισοβαθμεί με την Αυστραλία.

Η Κύπρος βρίσκεται στη 13η θέση της κατάταξης, καθώς οι Κύπριοι υπήκοοι μπορούν να ταξιδέψουν σε 146 χώρες χωρίς να απαιτείται έκδοση βίζας.

Στην τελευταία θέση της κατάταξης (95η) βρίσκεται το διαβατήριο του Αφγανιστάν, με τους Αφγανούς κατόχους να μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς βίζα σε μόλις 24 χώρες του κόσμου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024