Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςTop 10 spenders σε διεθνή ταξίδια
Τουριστικές δαπάνες

Top 10 spenders σε διεθνή ταξίδια

Οι τουριστικές αγορές έχουν αλλάξει δραματικά την τελευταία δεκαετία.

Η Κίνα, ξεπερνώντας τη Ρωσία και άλλες αναδυόμενες αγορές πέρασε στην πρώτη θέση, όσον αφορά τις τουριστικές δαπάνες. Οι δαπάνες της Κίνας για ταξίδια στο εξωτερικό έφθασαν 102 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

1. Κίνα (102.000 εκατομμύρια δολάρια)

Οι στατιστικές δείχνουν συνεχώς την Κίνα στην πρώτη γραμμή ως μία από τις ταχύτατα αναπτυσσόμενες αγορές του τουρισμού στον κόσμο. Αυτό αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στη μείωση των ταξιδιωτικών περιορισμών, στην ενίσχυση της αστικοποίησης, και την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος. Αυτοί είναι μερικοί από τους βασικούς παράγοντες που οδήγησαν στη δυναμική αύξηση του αριθμού των κινέζων ταξιδιωτών που κάνουν διεθνή ταξίδια. Από το 2000 έως το 2012, ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί από 10.000.000 σε 83.000.000 και ερευνητές προβλέπουν περαιτέρω αύξηση τα επόμενα χρόνια. Ως εκ τούτου, τα χρήματα που δαπανώνται από τους Κινέζους τουρίστες στο εξωτερικό έχει αυξηθεί σημαντικά. Εκτιμάται ότι οι Κινέζοι τουρίστες ξοδεύουν περίπου 102 δισ. ευρώ το 2012, ένα άλμα 40% από το 2011, όταν ανήλθε σε 73.000.000.000 US$.

2. Γερμανία (83.800 εκατομμύρια δολάρια)

Ως οικονομική δύναμη στην Ευρώπη, οι Γερμανοί ξοδεύουν κοντά στα $ 83.800 εκατομμύρια ετησίως στον τομέα του τουρισμού. Ακριβώς όπως και πολλοί άλλοι Ευρωπαίοι, οι Γερμανοί έχουν προσαρμόστεί σε έναν επιδεικτικό τρόπο ζωής και υψηλό βιοτικό επίπεδο. Είναι πλέον μία από τους κορυφαίους στον κόσμο από την άποψη της διάθεσης χρημάτων σε διεθνείς μετακινήσεις. Χρόνο με το χρόνο, ο αριθμός των Γερμανών που περνούν τα σύνορα αυξάνεται. Το 2012 δεν υπήρξε καμία μεταβολή στην κορυφή των προορισμών για εξερχόμενες διακοπές των Γερμανών: Η Αυστρία πήρε πάλι την πρώτη θέση (17% μερίδιο αγοράς), ακολουθούμενη από την Ισπανία (16%) και την Ιταλία (13%).

3. Η.Π.Α. (83.700 εκατομμύρια δολάρια)

Οι ΗΠΑ είναι γνωστό ότι είναι μία από τις μεγαλύτερες spenders όταν πρόκειται για διεθνή ταξίδια. Το 2012, 57,7 εκατ. ταξιδιώτες των ΗΠΑ (+3% το 2011) πήγε για διακοπές. Περίπου το ένα τρίτο των αμερικανικών ταξιδιώτες επισκέφτηκε το Μεξικό. Ο άλλος προορισμός των Αμερικανών ήταν ο Καναδάς που δέχθηκε σχεδόν 12 εκατομμύρια ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ το περασμένο έτος. Εκτός από αυτές τις δύο χώρες, οι ευρωπαϊκές χώρες αντιπροσωπεύουν την τρίτη πιο δημοφιλή ταξιδιωτικό προορισμό για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες με περίπου 11 εκατομμύρια ταξιδιώτες (+4% το 2011).

4. Ηνωμένο Βασίλειο (52.300 εκατομμύρια δολάρια)

Οι Βρετανοί πολίτες θεωρούν τα ταξίδια και τον τουρισμό πως είναι κάτι πολύ σημαντικό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θεωρείται πως είναι επί του παρόντος ένα από τα μεγαλύτερα spenders στο διεθνή τουρισμό. Οι δαπάνες για τον τουρισμό από το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν αυξηθεί εκθετικά με αύξηση κατά 4% το 2012. Δικαίως έτσι, η Βρετανία ήταν σε θέση να διατηρήσει μια από τις κορυφαίες θέσεις ως μία από τις σημαντικότερες αγορές προέλευσης.

5. Ρωσική Ομοσπονδία (42.800 εκατομμύρια δολάρια)

Δεν είναι μυστικό ότι η Ρωσία είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στον κόσμο. Μετά από τη σοβιετική εποχή, η Ρωσία έχει γνωρίσει μεγάλη αύξηση στον τουρισμό – τόσο στον εγχώριο όσο και στον διεθνή. Κατά το έτος 2012, η χώρα είδε να αυξάνονται οι τουριστικές της δαπάνες σε σχεδόν 43 δισεκατομμύρια αμερικανικά δολάρια (+32% για το 2012). Το ποσοστό αυτό ωθεί τη Ρωσία να γίνει μια από τις κορυφαίες χώρες όσον αφορά τις δαπάνες του διεθνούς τουρισμού.

6. Γαλλία (38.100 εκατομμύρια δολάρια)

Μέχρι σήμερα, η Γαλλία παραμένει μία από τις πιο συχνά επισκέψιμες χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι οι Γάλλοι δεν ταξιδεύουν σε άλλες χώρες, καθώς οι Γάλλοι πολίτες που ταξιδεύουν στο εξωτερικό ξοδεύουν πολλά χρήματα. Παρ ‘όλα αυτά, υπήρξε μια απότομη πτώση – λίγο κάτω από το 6% – στις διεθνείς δαπάνες για τον τουρισμό.

7. Καναδάς (35.200 εκατομμύρια δολάρια)

Μια συζήτηση των κορυφαίων spenders τουρισμός δεν μπορεί να είναι πλήρης χωρίς να αναφέρει τον Καναδά. Στους Καναδούς περισσότερο από ποτέ τους αρέσει τώρα να ταξιδεύουν. Ερχόμενοι από τη βελτίωση της οικονομίας, οι περισσότεροι από τους πολίτες μπορούν πλέον να αντέξουν οικονομικά να ταξιδεύουν στο εξωτερικό και ξοδεύουν τα χρήματά τους. Αυτό έχει βάλει τον Καναδά στην πρώτη γραμμή των χωρών με μία σταθερή και ισχυρή δαπάνη για τον τουρισμό. Κατά τα τελευταία δύο χρόνια, η δαπάνη έχει αυξηθεί κατά 20% φθάνοντας τα 35.200 εκατομμύρια δολάρια.

8. Ιαπωνία (28.100 εκατομμύρια δολάρια)

Στην Ιαπωνία οι δαπάνες για το διεθνή τουρισμό και τα ταξίδια έχουν φτάσει στο επιβλητικό ποσό των 28.100 εκατομμύρια δολαριών. Ως ηγετική οικονομική δύναμη, η χώρα γνώρισε μια απότομη αύξηση των εξερχόμενων ταξιδιών. Παρά τις υφιστάμενες διαφορές με την Κίνα και τους πολυάριθμους σεισμούς, η Ιαπωνία παραμένει μια δύναμη που πρέπει να υπολογίζεται, όταν πρόκειται για τον διεθνή τουρισμό και τα ταξίδια. Οι Ιάπωνες πολίτες ως επί το πλείστον δηλώνουν ότι η κρίση δεν θα επηρεάσει τα σχέδια ταξιδιού τους αυτό το έτος – ένα σταθερό 21% σχεδιάζει να ταξιδέψει στο εξωτερικό και ένα αμετάβλητο περίπου 54% θα ταξιδέψουν στο εσωτερικό. Συνολικά, οι εμπειρογνώμονες προβλέπουν αύξηση 3% για την ιαπωνική αγοράεξερχόμενου τουρισμού κατά το τρέχον έτος.

9. Αυστραλία (27.6000 εκατομμύρια δολάρια)

Η Αυστραλία είναι γνωστή για την άγρια ζωή και τα μεγάλα τουριστικά αξιοθέατα. Επίσης, οι Αυστραλοί είναι μεταξύ των κορυφαίων διεθνών spender, όταν πρόκειται για τον τουρισμό. Με την ισχυρή οικονομία, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το μέλλον του αυστραλιανού εξερχόμενου τουρισμού είναι φωτεινό. Η οικονομική δραστηριότητα αναμένεται να αυξηθεί κατά περίπου τρία τοις εκατό κατά τα επόμενα δύο χρόνια, η εμπιστοσύνη των καταναλωτών είναι θετική. Το ποσοστό ανεργίας αναμένεται να παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα.

10. Ιταλία (26.200 εκατομμύρια δολάρια)

Οι Ιταλοί επίσης θεωρούνται πως είναι από τους μεγαλύτερους spenders τουρισμού στον κόσμο. Ωστόσο, ενώ στις ευρωπαϊκές χώρες, όπως το Βέλγιο, την Αυστρία, τη Σουηδία και τις Κάτω Χώρες δημιουργείται μια σταθερή αύξηση των εξερχόμενων ταξιδιών το 2012, η Ιταλία έδειξε ελαφρά μείωση από την άποψη δαπανών για τον διεθνή τουρισμό.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024