Τελευταία νέα
HomeΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςTour de France 2024 και τουρισμός: Πόσα εκατομμύρια ευρώ εισρέουν σε Γαλλία – Ιταλία
Έρευνα

Tour de France 2024 και τουρισμός: Πόσα εκατομμύρια ευρώ εισρέουν σε Γαλλία – Ιταλία

TdF

Ρεκόρ προσέλευσης στο Tour de France 2024 και οικονομική ώθηση 901 εκατ. δολ.

Ο Tour de France (Tour de France) χρειάζεται ελάχιστη έως καθόλου εισαγωγή. Γνωστός ως ένας από τους πιο διάσημους και εξαντλητικούς αγώνες ποδηλασίας παγκοσμίως, αυτό το εμβληματικό αθλητικό γεγονός ξεκίνησε το 1903 και εκτυλίσσεται σε διάστημα τριών εβδομάδων στη Γαλλία και περιστασιακά στις γειτονικές της χώρες.

Το 2024, ο Γύρος της Γαλλίας θα ξεκινήσει στη Φλωρεντία της Ιταλίας, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που ξεκινά ο αγώνας σε αυτή τη χώρα. Αυτή η 111η έκδοση θα καλύψει 3.492 χλμ. Για πρώτη φορά, η γραμμή τερματισμού θα είναι στη Νίκαια, παρακάμπτοντας το Παρίσι — λόγω της προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024.

TdF

Ξεκινώντας στις 29 Ιουνίου, ο Γύρος της Γαλλίας θα διαρκέσει 23 ημέρες, συμπεριλαμβανομένων δύο ημερών ανάπαυσης. Οι αναβάτες θα αντιμετωπίσουν δύο μεμονωμένες χρονομετρήσεις, τέσσερις τερματισμούς στην κορυφή βουνού και, για πρώτη φορά, δύσκολα τμήματα δρόμου με χαλίκι. Ο αγώνας θα ολοκληρωθεί στη Νίκαια στις 21 Ιουλίου.

Φυσικά, ο αγώνας προσελκύει κορυφαίους ποδηλάτες από όλο τον κόσμο, όλοι διεκδικώντας την περίφημη κίτρινη φανέλα που απονεμήθηκε στον γενικό ηγέτη. Αλλά προσελκύει και λάτρεις της ποδηλασίας από όλο τον κόσμο.

Ο Γύρος της Γαλλίας και ο τουρισμός

Φυσικά, ο αγώνας προσελκύει κορυφαίους ποδηλάτες από όλο τον κόσμο, όλοι διεκδικώντας την περίφημη κίτρινη φανέλα που απονεμήθηκε στον γενικό ηγέτη. Αλλά προσελκύει και λάτρεις της ποδηλασίας από όλο τον κόσμο. Ο Γύρος της Γαλλίας είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα εκδήλωσης που προσελκύει μεγάλα πλήθη. Ως ένας από τους πιο διάσημους αγώνες ποδηλασίας στον κόσμο, προσελκύει λάτρεις των σπορ που επιθυμούν να δουν αθλητές της ελίτ να αγωνίζονται.

TdF

Ειδικά στις τελετές έναρξης και λήξης του Tour de France, οι λάτρεις της ποδηλασίας ενθουσιάζονται από την ατμόσφαιρα, γνωρίζουν τους αναβάτες και παρακολουθούν την αρχή και το τέλος αυτού του εμβληματικού αγώνα.

Η διαδρομή του αγώνα μέσα από τη γραφική ιταλική και γαλλική ύπαιθρο, γοητευτικά χωριά και εμβληματικά ορόσημα βοηθά επίσης. Οι παρευρισκόμενοι μπορούν να απολαύσουν γραφικές τοποθεσίες, πολιτιστικές παραστάσεις και να αποκτήσουν αποκλειστικές γνώσεις για τον αγώνα, κάνοντας αυτές τις εκδηλώσεις αξέχαστες για κάθε λάτρη της ποδηλασίας.

chart

Ρεκόρ προσέλευσης και οικονομική ώθηση 901 εκατ. δολ.

Κατά τη διάρκεια του Tour de France, αναμένονται 12 εκατ. θεατές, σύμφωνα με την PredictHQ. Αυτή η εμβληματική ποδηλατική διοργάνωση όχι μόνο “αιχμαλωτίζει” εκατομμύρια, αλλά αποφέρει επίσης σημαντικά οικονομικά οφέλη, με συνολική προβλεπόμενη δαπάνη 901 εκατ. δολ. Μόνο το “Grand Depart” αναμένεται να προσελκύσει περίπου 730.000 θεατές και να αποφέρει 54 εκατ. δολ. σε οικονομική δραστηριότητα, ενώ οι δύο τελευταίες φάσεις πρόκειται να προσελκύσουν 2 εκατ. θεατές και συνολική δαπάνη 198 εκατ. δολ. Αυτά τα στοιχεία υπογραμμίζουν την τεράστια δημοτικότητα του Tour de France και τον σημαντικό αντίκτυπό του στις τοπικές οικονομίες. Η ικανότητα της διοργάνωσης να προσελκύει τόσο μεγάλα πλήθη και να οδηγεί σε σημαντικές δαπάνες αντικατοπτρίζει την κατάστασή της ως κορυφαίου αθλητικού θεάματος με ευρείας εμβέλειας εφέ.chartΚύρια ευρήματα

  • Η Φλωρεντία, το σημείο εκκίνησης της περιοδείας, και η Νίκαια, ο τελικός της προορισμός, διαθέτουν τις υψηλότερες τιμές ξενοδοχείων μεταξύ των ημερομηνιών που αναλύονται στα Διαδικτυακά Ταξιδιωτικά Γραφεία (OTAs).
  • Κάθε ιταλική πόλη που επισκέφθηκε ο Γύρος της Γαλλίας κατά τη διάρκεια της περιοδείας βιώνει μια απότομη αύξηση των τιμών – με μία εξαίρεση
  • Οι μεγαλύτερες αυξήσεις σημειώνονται στις βραχυχρόνιες μισθώσεις
  • Στη Φλωρεντία, το πιο δημοφιλές σημείο ενδιαφέροντος (POI), δεν είναι και το πιο επισκέψιμο
  • Όλα τα αγαπημένα αξιοθέατα της Νίκαιας αποτελούνται από υπαίθριες τοποθεσίες

chart

16/07/2024
15/07/2024
12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024
09/07/2024