Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςTravel Plan: Αύξηση ρεκόρ 55% της τουριστικής κίνησης από τις χώρες του Αραβικού Κόλπου
Τάσεις

Travel Plan: Αύξηση ρεκόρ 55% της τουριστικής κίνησης από τις χώρες του Αραβικού Κόλπου

Τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσιάζουν το Ντουμπάι και το δρομολόγιο Άμπου Ντάμπι – Μύκονος, Σαντορίνη, Κρήτη και Αθήνα οι πιο δημοφιλείς προορισμοί. Η Αθήνα φαίνεται μάλιστα ότι επανακάμπτει ως βασικός πόλος έλξης για τουρίστες από τις αραβικές χώρες.

Αύξηση-ρεκόρ 55% κατέγραψε η τουριστική κίνηση κατά τους θερινούς μήνες από τις χώρες του Αραβικού Κόλπου (GCC) προς την Ελλάδα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ελληνικού ταξιδιωτικού οργανισμού Travel Plan. Βάσει των ίδιων στοιχείων, από τη σημαντική αύξηση επωφελούνται κυρίως προορισμοί, όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Κρήτη, αλλά και η Αθήνα, που επανακάμπτει ως βασικός πόλος έλξης για τουρίστες από τις αραβικές χώρες.

Ειδικότερα, τη μεγαλύτερη αύξηση κατέγραψε η τουριστική κίνηση από το Ντουμπάι με 70% και από το Άμπου Ντάμπι με αύξηση 60%, γεγονός που αποδίδεται κυρίως στην κατάργηση της θεώρησης (visa) για είσοδο στην Ελλάδα από επισκέπτες που προέρχονται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Μάλιστα, η Travel Plan εξυπηρετεί άμεσα ένα σημαντικό αριθμό επισκεπτών από τις περιοχές του Αραβικού Κόλπου μέσα από τη θυγατρική της στο Ντουμπάι, την Greece Travel Plan DMCC, ενώ έχει προχωρήσει και σε στρατηγικές συνεργασίες με τα κορυφαία ταξιδιωτικά γραφεία της Σαουδικής Αραβίας, του Ομάν, του Μπαχρέιν, του Κουβέιτ, του Κατάρ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Στόχος είναι η περαιτέρω ενίσχυση της αυξητικής τάσης που παρουσιάζει ο εισερχόμενος τουρισμός από τις χώρες του Αραβικού Κόλπου, μέσα από την παροχή ολοκληρωμένων τουριστικών πακέτων με εξειδικευμένες και VIP υπηρεσίες.

Οι παραπάνω πρωτοβουλίες εντάσσονται σε ένα εκτεταμένο αναπτυξιακό πλάνο που υλοποιεί το τελευταίο διάστημα η εταιρεία και, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τη διείσδυση σε νέες, δυναμικές αγορές, την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού, που πλέον απαριθμεί περισσότερους από 100 εξειδικευμένους εργαζόμενους, καθώς και ένα ολοκληρωμένο και υπερσύγχρονο ηλεκτρονικό σύστημα κρατήσεων.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024