Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤρομοκρατία και οι αναταραχές στο Παρίσι πλήττουν σοβαρά την τουριστική του εικόνα
Προορισμός

Τρομοκρατία και οι αναταραχές στο Παρίσι πλήττουν σοβαρά την τουριστική του εικόνα

Μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015, οι κρατήσεις στην πόλη μειώθηκαν αισθητά για το υπολειπόμενο τρίμηνο του έτους, με τα αποτελέσματα των συμβάντων αυτών να πλήττουν και την οικονομία του πρώτου τριμήνου του νέου έτους.

Συνεχή μείωση παρουσιάζει η τουριστική κίνηση στο Παρίσι με την πληρότητα των ξενοδοχείων της πόλης να έχει μειωθεί κατά 11 μονάδες, από το 81.4% τον Απρίλιο του 2015 στο 70,4% τον αντίστοιχο μήνα του 2016. Τον Μάρτιο επίσης οι κρατήσεις των ξένων επισκεπτών έπεσαν κατά 22% στην πρωτεύουσα σε συσχετισμό με το 2015, σύμφωνα με δημοσίευμα της Le Figaro. Τέλος, οι χθεσινές και προχθεσινές διαμαρτυρίες πιστεύεται ότι θα επιδράσουν αρνητικά στην επισκεψιμότητα του Παρισιού.

Στοιχεία από το Booking.com, δείχνουν πως πράγματι έπεσε η δημοτικότητα του Παρισιού ως τουριστικό θέρετρο αυτόν τον καιρό. Από την 1η Ιουνίου έως την 31η Αυγούστου του περασμένου έτους, το Παρίσι ήταν ο κορυφαίος σε κρατήσεις προορισμός παγκοσμίως για Αμερικανούς ταξιδιώτες. Κατά την ίδια χρονική περίοδο αυτού του έτους, η πόλη έχει πέσει στην τρίτη θέση, όπως αναφέρει το Priceline Group.

Στον τομέα των ξενοδοχείων, η νωθρότητα στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες αντισταθμίστηκε από τη ζήτηση που είχαν άλλες χώρες όπως η Ισπανία και η Γερμανία, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία μεγάλων ξενοδοχειακών αλυσίδων. Μάλιστα, υπολογίζεται ότι τα γαλλικά ξενοδοχεία έχουν απώλειες 270 εκατ. ευρώ από ακυρώσεις κρατήσεων μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο.

Στοιχεία από τον ταξιδιωτικό πάροχο Forwardkeys δείχνουν ότι οι διεθνείς αφίξεις στην Ευρώπη μεταξύ 14 Απριλίου και 31 Αυγούστου θα είναι 5% χαμηλότερες κατά την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους, με βάση κρατήσεις αεροπορικών εταιρειών.

Όπως ισχυρίζεται ο Tom Jenkins στο CNBC, διευθύνων σύμβουλος της European Tour Operators Association, πολλές αεροπορικές κρατήσεις τόσο στο Λονδίνο όσο και στο Παρίσι φυσικά, έχουν ακυρωθεί, λόγω της αφύπνισης του κόσμου μετά το τρομοκρατικό επεισόδιο στις Βρυξέλλες.

Παρά το γεγονός ότι το μεγαλύτερο πλήγμα θα υποστούν οι Βρυξέλλες, όπου οι αφίξεις φαίνεται να έχουν μειωθεί κατά 24%, μεγάλα ευρωπαϊκά κέντρα θα έχουν αντίστοιχη πτώση επισκεψιμότητας. Επίσης, η Ιταλία και η Γαλλία, αμφότεροι προορισμοί μεγάλης απήχησης έχουν υποφέρει έμμεσα ή άμεσα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι οι Βρυξέλλες προσπαθούν να “ανακάμψουν” από τα τρομοκρατικά επεισόδια, ο αριθμός των επιβατών που ταξιδεύουν μέσω του Βελγίου έχει μειωθεί δραματικά, κατά 13,5% μέσα στο Μάρτιο.

Ενώ αρκετοί επιχειρηματίες ανέφεραν πως οι κρατήσεις υπέστησαν ένα μεγάλο πλήγμα μετά τις επιθέσεις τόσο στο Παρίσι όσο και στις Βρυξέλλες, οι περισσότεροι υποστηρίζουν πως πλέον η οικονομία αρχίζει σιγά σιγά να ανακάμπτει.
Ένα ακόμη περιστατικό που έχει προκαλέσει αναταραχές στην Γαλλία είναι οι συγκρούσεις των αστυνομικών αρχών της χώρας με κουκουλοφόρους, όταν οι τελευταίοι διέκοψαν βιαίως την ειρηνική διαδήλωση των Γάλλων για τα εργασιακά τους δικαιώματα. Πιο συγκεκριμένα, διεξήχθησαν συμπλοκές ανάμεσα στους κουκουλοφόρους, οι οποίοι πέταξαν αντικείμενα και πέτρες στους αστυνομικούς, και οι τελευταίοι απάντησαν με δακρυγόνα.

Όλα αυτά θα μπορούσαν εν τέλει να συμβάλλουν στην ήδη πτωτική πορεία του τουρισμού στην Γαλλία όπως αναφέρεται και παραπάνω, λόγω του ενδεχόμενου φόβου των επισκεπτών για αντίστοιχα περιστατικά.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024