Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΒρυξέλλες: Μαζικό 'κύμα' ακυρώσεων στη 'σκιά' του lockdown
Τάσεις

Βρυξέλλες: Μαζικό 'κύμα' ακυρώσεων στη 'σκιά' του lockdown

Οι αεροπορικές κρατήσεις για Βρυξέλλες έχιυν καταρρεύσει υπό τη 'σκιά' των πρόσφατων επιθέσεων στο Παρίσι και τα μέτρα ασφαλείας στην πρωτεύουσα του Βελγίου, με την αστυνομία να συνεχίζει αναναητά υπόπτους.

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία της εταιρείας ταξιδιωτικών αναλύσεων ForwardKeys, οι καθαρές κρατήσεις, στις οποίες υπολογίζονται τόσο οι καθημνερινές κρατήσεις όσο και οι ακυρώσεις, καταδεικνύουν μείωση 159% από την αρχή της εβδομάδας, όταν ξεκίνησαν τα μέτρα ασφαλείας. την προογούμενη εβδομάδα, αμέσως δηλαδή μετα΄τις επιθέσεις στο Παρίσι, οι κρατήσεις ήταν μειωμένες κατά 23%.

Ο Olivier Jager, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της ForwardKeys, η οποία και καταγράφει τα μελλοντικά ττατξιδιωτιά μοτίβα αναλύοντας 15 εκατ. συναλλαγές κρατήσεων καθημνερινά, εξηγεί: “Εάν είναι κρατήσεις βρίσκονται σε πτώση κατά 100%, αυτό δείχνει ότι δεν έγιναν καθόλου καθαρές κρατήσεις. Μείωση 159%  σημαίνει επιπρόσθετα ότι όχι μόνο δεν έγιναν νέες κρατήσεις, αλλά και ότι υπήρξαν ακυρώσεις ίσες σε ποσοστό με 59% στον αριθμό των κρατήσεων που πραγματοποιήθηκαν την ίδια μέρα πέρυσι”.

Ερευνώντας τις τουριστικές αγορές εξερχόμενου τουρισμού για Βρυξέλλες, το Ην. Βασίλειο είχε μείωση -191%, η Ιταλία -206,5% και η Αυστρία -236%, χώρες οι οποίες ποσοστιαία επλήγησαν περισσότερο, αλλά και κάθε αγορά εξερχόμενου τουρισμού είχε διαδικτυακά καθαρές ακυρώσεις από την έναρξη της εφαρμογής των μέτρων ασφαλείας.

Ανάλυση ανά τύπο ταξιδιού αποκαλύπτει ότι τα επιχειρηματικά ταξίδια επηρεάστηκαν πολύ περισσότερο από τη νέα καστάσταη στις Βρυξέλλες από ό,τι τα ταξίδια αναψυχής, με τις κρατήσεις να πέφτουν κατά 195%, σε σύγκριση με μείωση -106% στα ταξίδια αναψυχής.

Κάτι που είναι ελπιδοφόρο παρ’όλα αυτά, είναι ότι ανάλυση για τις μελλοντικές κρατήσεις δείχνει ότι αυτές όσες αφορούν σε επαγγελματικά ταξίδια το διάστημα 7-4 Δεκεμβρίου2015 εξελίσσονται καλύτερα από την προηγούμενη χρονιά, πράγμα που σημαίνει ότι ένα σημαντικό ποσοστό επαγγελματικών ταξιδιών στις Βρυξέλλες στην πραγματικότητα απλά αναβλήθηκαν για αργότερα, παρά ακυρώθηκαν.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024