Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΓρ. Τάσιος: 'Ελπίζουμε η φετινή Ανάσταση να φέρει και τις πρώτες αφίξεις στη χώρα μας'
Τάσεις

Γρ. Τάσιος: 'Ελπίζουμε η φετινή Ανάσταση να φέρει και τις πρώτες αφίξεις στη χώρα μας'

'Πρέπει να είμαστε η πρώτη επιλογή για τους τουρίστες το φετινό καλοκαίρι και αυτό θα εξαρτηθεί από το εάν θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε πράσινη τη χώρα μας στον χάρτη της Ευρώπης με τα επιδημιολογικά στοιχεία', είπε ο προέδρος της ΠΟΞ στην έναρξη της έκθεσης Virtual Greek Panorama.

Η εικόνα αυτή τη στιγμή δεν είναι η καλύτερη όσον αφορά την τουριστική κίνηση του καλοκαιριού, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) κ. Γρηγόρη Τάσιο, ο οποίος απηύθυνε σήμερα το πρωί χαιρετισμό στην έκθεση “Virtual Greek Panorama“.

Όπως είπε, ακόμα και τα περυσινά vouchers που μετατίθενται για φέτος “γίνονται προβληματικά για την περίοδο του Μαΐου” και αυτό έχει να κάνει με τα άσχημα επιδημιολογικά δεδομένα στην Ευρώπη και την αραιή συχνότητα των εμβολιασμών κατά της πανδημίας COVID-19. Αντίθετα, ο γρήγορος εμβολιασμός σε Μεγάλη Βρετανία και Ισραήλ ανοίγει μια ‘χαραμάδα αισιοδοξίας’ ότι μπορεί ένα σημαντικό τμήμα των δύο πληθυσμών να έχει αποκτήσει την πολυπόθητη ανοσία και έτσι να μπορεί να ξεκινήσει τα ταξίδια.

“Πρέπει να είμαστε η πρώτη επιλογή για τους τουρίστες το φετινό καλοκαίρι και αυτό θα εξαρτηθεί από το εάν θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε ‘πράσινη’ τη χώρα μας στον χάρτη της Ευρώπης με τα επιδημιολογικά στοιχεία. Είναι ακόμα νωρίς να κάνουμε προβλέψεις, ωστόσο ευελπιστούμε πως είτε η Ανάσταση των Καθολικών (4 Απριλίου) είτε των Ορθοδόξων (2 Μαΐου) μπορεί να φέρει τις πρώτες αφίξεις στη χώρα μας και να μας δώσει την ώθηση για μια καλύτερη χρονιά, αν και πολλοί από εμάς μιλάμε από τώρα για το 2022″, ανέφερε.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

30/05/2023
29/05/2023
26/05/2023
25/05/2023
24/05/2023
23/05/2023