Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓρ. Τάσιος: 'Ενισχύουμε τις προσπάθειές μας για την όσο πιο γρήγορη έναρξη της σεζόν'
Ξενοδοχία

Γρ. Τάσιος: 'Ενισχύουμε τις προσπάθειές μας για την όσο πιο γρήγορη έναρξη της σεζόν'

Προσπάθεια ενίσχυσης των ροών από μεγάλες αγορές που βρίσκονται στην πρώτη εξάδα των αφίξεων στην Ελλάδα, ώστε να καλυφθούν απώλειες που αναμένονται από τη ρωσική κυρίως, αλλά και την ουκρανική αγορά.

Στις πρωτόγνωρες συνθήκες, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, μέσα στις οποίες οι επιχειρήσεις θα κληθούν να επανεκκινήσουν τη δραστηριότητά τους κατά την έναρξη της θερινής τουριστικής περιόδου, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) κ. Γρηγόρης Τάσιος, στην εισαγωγική τοποθέτησή του στο webinar που διοργάνωσε η ΠΟΞ, με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΒΙT στο Μιλάνο (10–12 Απριλίου 2022).

“Θεσμικά είμαστε υποχρεωμένοι να προετοιμαστούμε για τη σεζόν. Μετά από δύο χρονιές πανδημίας με απώλειες, θέλουμε να αξιοποιήσουμε όλα τα θετικά μηνύματα στο πεδίο της ζήτησης. Είναι σαν να ξεκινάμε από το μηδέν”, είπε χαρακτηριστικά. Δίνοντας το λόγο στη δημοσιογράφο κα Ελένη Σαρικώστα – επίσημη αντιπρόσωπο της τουριστικής έκθεσης στην ελληνική αγορά, ο κ. Τάσιος τόνισε: “H ΠΟΞ συμμετέχει στη μεγάλη προσπάθεια των ανθρώπων του κλάδου, ενίσχυσης των ροών από μεγάλες αγορές που βρίσκονται στην πρώτη εξάδα των αφίξεων στην Ελλάδα, ώστε να καλυφθούν απώλειες που αναμένονται από τη ρωσική κυρίως, αλλά και την ουκρανική αγορά. Ευχόμαστε να επανέλθει η ειρήνη στην περιοχή. Όσο πιο γρήγορα ξεκινήσει η σεζόν, τόσο το καλύτερο για την οικονομία. Κάνουμε τα πάντα για την ανάκαμψη του τουρισμού”.

“Τα μηνύματα από την ιταλική αγορά είναι ενθαρρυντικά όσον αφορά στην Ελλάδα, τόσο σε αναζήτηση όσο και σε κρατήσεις για την ερχόμενη τουριστική περίοδο. Οι Ιταλοί ‘ξανάρχονται’ το 2022, όπως αποδεικνύεται από την αύξηση των απευθείας αεροπορικών πτήσεων από 14 ιταλικές πόλεις που θα συνδέονται με ελληνικούς προορισμούς, από τον Μάρτιο μέχρι τον Οκτώβριο του 2022”, ανέφερε η κα Σαρικώστα, ενημερώνοντας εκπροσώπους ξενοδοχειακών ενώσεων και επιχειρήσεων. Σύμφωνα με την ίδια, “η ουκρανική κρίση δεν δημιούργησε αρνητική διάθεση, αντιθέτως, η χαλάρωση των υγειονομικών περιορισμών και η αποκλιμάκωση της πανδημίας, σε συνδυασμό με τον ενθουσιασμό των Ιταλών, άνοιξε την όρεξή τους για τα ταξίδια και ειδικότερα σε χώρες της Μεσογείου και λιγότερο σε πιο μακρινούς εξωτικούς προορισμούς”.

Το ξεκίνημα της νέας τουριστικής σεζόν στην Ιταλία θα γίνει επίσημα με τη διοργάνωση της πιο ιστορικής έκθεσης τουρισμού για τη χώρα, την ΒΙΤ. Tour Operators, ταξιδιωτικά πρακτορεία, αεροπορικές εταιρείες και δημοσιογράφοι προγραμματίζουν να βρεθούν στο Μιλάνο για να συζητήσουν και να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις: “πράσινα” ξενοδοχεία, βιωσιμότητα, εναλλακτικός τουρισμός, βιωματικές εμπειρίες, γαστρονομικός τουρισμός, Β2Β συναντήσεις κ.ά. Πιο συγκεκριμένα, θα δημιουργηθεί ένα ελληνικό κεντρικό περίπτερο με τις ελληνικές συμμετοχές, το οποίο θα βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του Pavillion World. Σύμφωνα με την κα Σαρικώστα έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους τα Ιόνια Νησιά (ΠΕΔΙN), η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής, ενώ ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει και άλλες περιφέρειες της Ελλάδας, όπως και δήμοι, αλλά και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024