Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςMabrian: Οι Ρώσοι τουρίστες ρίχνουν αρνητική ψήφο σε Ελλάδα και Ιταλία
Τάσεις

Mabrian: Οι Ρώσοι τουρίστες ρίχνουν αρνητική ψήφο σε Ελλάδα και Ιταλία

Οι Ρώσοι προτιμούν προορισμούς στη Μέση Ανατολή και την Ασία, όπως η Τουρκία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Ταϊλάνδη.

Ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο αγκάθι στην τουριστική βιομηχανία της Ευρώπης. Γεγονός που οδηγεί τους Ρώσους τουρίστες προς την αγορά της Ασίας.

Σύμφωνα με την Mabrian, το 2022 οι Ρώσοι τουρίστες προτίμησαν τις επισκέψεις Μέση Ανατολή και συγκεκριμένα στην Τουρκία, απορρίπτοντας τις Μεσογειακές χώρες (Ιταλία, Ελλάδα).

Πρόκειται για μία συγκριτική έρευνα ανάμεσα σε 700 προορισμούς παγκοσμίους, η οποία βασίζεται στη ζήτηση των καταλυμάτων και στη μέση τιμή των δωματίων, τα οποία επέλεξαν για τις διακοπές τους οι Ρώσοι τουρίστες.

Για να διεξαγάγει με επιτυχία την έρευνα, η Mabrian χρησιμοποίησε την πλατφόρμα Travel Intelligence, αναλύοντας από την μία περισσότερες από 2 εκατομμύρια κριτικές που δημοσιεύτηκαν από Ρώσους και από την άλλη όλες τις τιμές των ξενοδοχειων, που παρείχαν οι κύριοι OTAs (Booking, Expedia και TripAdvisor) τα δύο πανδημικά χρόνια.

Τελικώς, αναδείχθηκε πως οι Ρώσοι προτιμούν προορισμούς στη Μέση Ανατολή και την Ασία, όπως η Τουρκία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Ταϊλάνδη. Όσον αφορά τον τουρισμό πιο κοντινής απόστασης, την καρδιά των Ρώσων έχει κατακτήσει η Γεωργία, η Αρμενία και το Καζακστάν.

Εν τω μεταξύ, οι κλασικοί ευρωπαϊκοί τουριστικοί προορισμοί, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Ελλάδας, είχαν τον πιο σημαντικό αρνητικό αντίκτυπο με βάση την τρέχουσα κατάσταση, παρουσιάζοντας δραστική μείωση της παρουσίας Ρώσων τουριστών που συνήθιζαν να σύχναζαν σε αυτούς τους προορισμούς το 2019. Από όλες τις χώρες που επηρεάστηκαν, η Ιταλία ήταν ο προορισμός που έχει πληγεί περισσότερο σε σύγκριση με το 2019.

Τα αίτια των Ρώσων τουριστών για να αποφύγουν τους ευρωπαϊκούς προορισμούς οφείλονται κυρίως στις κυρώσεις από πλευρές τις ΕΕ, αλλά και στην υποβάθμιση του ρουβλιού.

«Ως μια από τις μεγαλύτερες αγορές για διεθνή τουρισμό τα τελευταία 20 χρόνια, η ρωσική αγορά διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην παγκόσμια ταξιδιωτική βιομηχανία και τον τελευταίο καιρό έχει γίνει Είναι απαραίτητο για τους προορισμούς και τις εταιρείες να κατανοήσουν τις εξελισσόμενες τάσεις και προτιμήσεις τους», δήλωσε ο Carlos Cendra, Διευθυντής Μάρκετινγκ και Πωλήσεων στη Mabrian και συνέχισε:

«Η μελέτη μας δείχνει ότι η ρωσική ταξιδιωτική αγορά έχει επηρεαστεί βαθιά από την τρέχουσα κατάσταση. Παρατηρούμε πολύ λιγότερους αριθμητικά ταξιδιώτες, οι οποίοι στρέφονται προς την εξερεύνηση νέων προοριμσών στη Μέση Ανατολή, την Ασία και τις γειτονικές χώρες».

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024