Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΟι κάτοικοι του Κάβου Κέρκυρας δεν επιθυμούν (πλέον) τους ταραξίες Βρετανούς τουρίστες
Προορισμός

Οι κάτοικοι του Κάβου Κέρκυρας δεν επιθυμούν (πλέον) τους ταραξίες Βρετανούς τουρίστες

Οι κάτοικοι του Κάβου δεν είναι κατά του τουρισμού, ελπίζουν όμως σε επιστροφή σε έναν παλαιότερο και πιο ήσυχο τύπο τουρίστα, όπως Βρετανούς που έχουν χρήματα να ξοδέψουν και με διαφορετικές αντιλήψεις στο θέμα 'nightlife'.

Απεσταλμένος της ιστοσελίδας της βρετανικής εφημερίδας “Daily Mail” στον Κάβο της Κέρκυρας παρουσιάζει ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο οι κάτοικοι του γνωστού θέρετρου προσπαθούν να απαλλάξουν την περιοχή τους από τους νεαρούς Βρετανούς τουρίστες που της έχουν προσδώσει κακή φήμη τις τελευταίες δεκαετίες.

“Πλαστικά ποτήρια μπύρας, πεταμένο fast food και σκόρπιες κηλίδες εμετού καλύπτουν τον κεντρικό δρόμο με τα έντονα φωτισμένα μπαρ και κλαμπ να παίζουν μουσική σε υψηλά ντεσιμπέλ. Ομάδες ανδρών γυμνοί από τη μέση και πάνω και κοριτσιών με ελάχιστα ρούχα περιφέρονται σε αναζήτηση του επόμενου ποτού. Άλλοι έχουν σωριαστεί στην άκρη του δρόμου, σε ημικωματώδη κατάσταση”, γράφει  χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος.

Το δημοσίευμα αναφέρει ωστοσο ότι τα πράγματα αλλάζουν  και οι ντόπιοι έχουν ενωθεί, δημιουργώντας τον Πολιτιστικό Σύνδεσμο Κάβου, αντιδρώντας στις εικόνες με τους μεθυσμένους νεαρούς Βρετανούς.

Ο δημοσιογράφος γράφει ότι οι κάτοικοι του Κάβου δεν είναι κατά του τουρισμού, ελπίζουν όμως σε επιστροφή σε έναν παλαιότερο και πιο ήσυχο τύπο τουρίστα, όπως Βρετανούς που έχουν χρήματα να ξοδέψουν και με διαφορετικές αντιλήψεις στο θέμα “nightlife”. Ο Κάβος συγκέντρωνε 10.000 τουρίστες κάποια περίοδο, αλλά τώρα ο αριθμός έχει μειωθεί στις 7.000 στο αποκορύφωμα της τουριστικής σεζόν, με την αναλογία να αυξάνεται υπέρ των νεαρών. Επίσης, η τουριστική περίοδος περιορίζεται πλέον στον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ενώ κάποτε ξεκινούσε τον Ιούνιο.

Τα μπαρ προσφέρουν δυνατούς συνδυασμούς ποτών σε χαμηλές τιμές, καθώς και ότι μπορεί κανείς να βρει φιάλες με το επικίνδυνο αέριο γέλιου το οποίο εισπνέεται από μπαλόνια με ένα ευρώ, έστω και αν η αστυνομία τα έχει απαγορεύσει. “Υπάρχει π.χ. το Black Death, ένα κοκτέιλ 250ml καθαρής αλκόλης και το Headerfucker, μισού λίτρου οινοπνεματωδών ποτών που περιέχει το ισχυρό αψέντι. Η νόμιμη ηλικία εδώ ίναι τα 17”.

Μιλώντας στη Daily Μail ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συνδέσμου Κάβου κ. Βαγγέλης Ασπιώτης λέει ότι στον Κάβο δε γίνονται φυσιολογικές διακοπές. “Τα παιδιά αυτά απλώς χαζεύουν στο Internet από κινητά τους, χρησιμοποιούν μπαλόνια με αέριο γέλιου και μεθούν. Νιώθουμε ντροπή για την πόλη μας”.

Ο κ. Ασπιώτης κατονομάζει τα τουριστικά γραφεία ως υπεύθυνα για αυτήν την “κουλτούρα του ποτού” στις διακοπές των νέων Βρετανών. Πέρυσι ο Πολιτιστικός Σύνδεσμος Κάβου κατέθεσε επώνυμη καταγγελία κατά της Thomas Cook, της TUI και της Olympic, κατηγορώντας τες ότι βλάπτουν την επιχειρηματική δραστηριότητα. “Υπό την επήρεια αλκοόλ, (οι τουρίστες) διαπληκτίζονται μεταξύ τους, καθώς και με όποιον τυχαίνει να περνάει, προκαλούν ζημιές στα καταστήματα, τα δωμάτια των ξενοδοχείων, τα αυτοκίνητα και τα λεωφορεία, γδύνονται και κάνουν δημόσια απρεπείς πράξεις που προσβάλουν τη δημόσια αιδώ, τη νοημοσύνη και την αξιοπρέπειά μας”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024