Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΈρευνες-ΜελέτεςTaboola: Staycations και τα ελληνικά νησιά οι top προτιμήσεις των Βρετανών αυτό το καλοκαίρι
Τάσεις

Taboola: Staycations και τα ελληνικά νησιά οι top προτιμήσεις των Βρετανών αυτό το καλοκαίρι

tourists

Τα ελληνικά νησιά και οι διακοπές εντός Ην. Βασιλείου αναδεικνύονται ως δημοφιλείς επιλογές για τους Βρετανούς αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με δεδομένα από την Taboola.

Οι διακοπές εντός του Ην. Βασιλείου και τα ελληνικά νησιά αναμένεται να προτιμηθούν ιδιαίτερα από τους Βρετανούς ταξιδιώτες αυτό το καλοκαίρι, με βάση τα πιο πρόσφατα δεδομένα αναγνωσιμότητας από την αμερικανική Taboola, κορυφαία διαφημιστική εταιρεία στην παροχή προτάσεων για τον ανοιχτό ιστό (open web).

Ελληνικά νησιά: Πάνω από 1 εκατ. page views

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Taboola:

 • Τα views άρθρων που σχετίζονται με τις Staycations αυξήθηκαν πάνω από 1.800% τις τελευταίες 45 ημέρες.
 • Τα άρθρα που σχετίζονται με τις παραλίες του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν μακράν τα πιο διαβασμένα από οποιονδήποτε προορισμό, με 17 εκατ. views τον τελευταίο μήνα.
 • Τα άρθρα που σχετίζονται με την Αγγλία ως προορισμό διακοπών διαβάστηκαν περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα τον τελευταίο μήνα.
 • Η επισκεψιμότητα άρθρων για τις πόλεις του Ην. Βασιλείου αυξήθηκε κατά 34% τον τελευταίο μήνα, ενώ η επισκεψιμότητα άρθρων γύρω από οδικά ταξίδια αυξήθηκε επίσης κατά 26%.
 • Σχετικά με ταξίδια στο εξωτερικό, η επισκεψιμότητα άρθρων που σχετίζεται με τα ελληνικά νησιά αυξήθηκε 55% τον τελευταίο μήνα, ταχύτερα από οποιονδήποτε άλλο ξένο προορισμό και δημιουργώντας πάνω από 1 εκατ. page views

Ο Taboola ανέλυσε επίσης τους 10 πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς του Ηνωμένου Βασιλείου (σύμφωνα με την εταιρεία Sykes Holiday Cottages) για να δει ποιοι “διαβάστηκαν” περισσότερο τις τελευταίες εβδομάδες. Αυτοί ήταν:

 1. Devon – 8,5 εκατ. page views
 2. Yorkshire – 6,6 εκατ. page views
 3. Cornwall – 6 εκατ. page views
 4. North Wales – 3,8 εκατ. page views
 5. Northumberland – 1,8 εκατ. page views
 6. Dorset – 958.000 page views
 7. Cumbria – 801.000 page views
 8. Scottish Highlands – 555.000 page views
 9. Isle of Wight – 135.000 page views
 10. Scottish Borders – 50.000 page views
Τα ταξιδιωτικά έξοδα είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για διακοπές

Η ανάλυση της Taboola αποκάλυψε επίσης ότι οι Βρετανοί σχεδιάζουν ήδη τις χειμερινές τους διακοπές, με σημαντική αύξηση του αναγνωστικού κοινού για άρθρα για το Σίδνεϊ και το Μαϊάμι, που αυξήθηκε κατά 15% και 14% αντίστοιχα τις τελευταίες 30 ημέρες.

Το κόστος παραμένει κρίσιμος παράγοντας στον προγραμματισμό των διακοπών, όπως αποδεικνύεται από έρευνα της βρετανικής εταιρείας Asset Management,  Legal and General, η οποία δείχνει ότι τα ταξιδιωτικά έξοδα είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο, με το 42% να το αναφέρει ως τον κύριο αποτρεπτικό παράγοντα για την κράτηση οικογενειακών διακοπών. Επιπλέον, τα άρθρα ειδήσεων που σχετίζονται με τον προϋπολογισμό, την κρίση κόστους ζωής και τις στρατηγικές εξοικονόμησης χρημάτων έχουν 13,8 εκατ. views στο Ηνωμένο Βασίλειο τις τελευταίες 90 ημέρες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

14/06/2024
13/06/2024
12/06/2024
11/06/2024
10/06/2024
07/06/2024