Τελευταία νέα
HomeΤουριστικές ΤάσειςWego: Οι top ευρωπαϊκοί προορισμοί για τους Σαουδάραβες το φετινό καλοκαίρι, απούσα η Ελλάδα
Τάσεις

Wego: Οι top ευρωπαϊκοί προορισμοί για τους Σαουδάραβες το φετινό καλοκαίρι, απούσα η Ελλάδα

wego

Οι χώρες με τις περισσότερες αναζητήσεις στην πλατφόρμα της Wego είναι: Ην. Βασίλειο, Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Αζερμπαϊτζάν, Πολωνία και Αυστρία.

Η Wego, κορυφαία ταξιδιωτική εφαρμογή -και διαδικτυακή ταξιδιωτική πλατφόρμα- στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική (MENA), αποκάλυψε τους κορυφαίους καλοκαιρινούς ευρωπαϊκούς προορισμούς που προτιμούν οι Σαουδάραβες ταξιδιώτες φέτος.

Το καλοκαίρι είναι μια από τις περιόδους αιχμής ταξιδιού για τους Σαουδάραβες ταξιδιώτες. Τα στοιχεία της Wego δείχνουν ότι οι τελευταίοι δίνουν προτεραιότητα στην άνεση, με τα ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων να αποτελούν το συνδυασμένο μερίδιο 66,66% όλων των ευρωπαϊκών κρατήσεων ξενοδοχείων. Αυτή η προτίμηση σε 4άστερα και 5άστερα ξενοδοχεία παραμένει σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητη από πέρυσι.

Το Ην. Βασίλειο λαμβάνει τις περισσότερες καλοκαιρινές ευρωπαϊκές κρατήσεις ταξιδιών από τη Σαουδική Αραβία, που αποτελούν το 18,38% όλων των κρατήσεων προς την Ευρώπη. Ακολουθεί πολύ πιο πίσω η Γεωργία, με μερίδιο 14,97% των συνολικών κρατήσεων στην Ευρώπη.

Ο Mamoun Hmedan, Chief Business Officer της Wego, δήλωσε: “Οι αναζητήσεις για ταξίδια στην Ευρώπη από τη Σαουδική Αραβία κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών έχουν υπερδιπλασιαστεί σε σύγκριση με την ίδια περίοδο ταξιδιού κατά τους προηγούμενους μήνες του 2024. Καθώς η καλοκαιρινή ταξιδιωτική περίοδος είναι ακόμα σε πλήρη εξέλιξη, αυτή τη φορά μπορεί να είναι μια κούρσα μεταξύ του Ην. Βασιλείου και της Γεωργίας για τα μερίδια κρατήσεων από τη Σαουδική Αραβία”.

Το περασμένο καλοκαίρι, το Ην. Βασίλειο και η Γεωργία ήταν ισόπαλες για τη θέση των πιο περιζήτητων καλοκαιρινών ευρωπαϊκών προορισμών από τη Σαουδική Αραβία στο Wego, με διαφορά περίπου 1% στους αριθμούς κρατήσεων.

Η λίστα της Wego με τους πιο αναζητημένους ευρωπαϊκούς καλοκαιρινούς προορισμούς από τη Σαουδική Αραβία φέτος περιλαμβάνει έναν συνδυασμό από γνωστά “hotspots”, όπως η Ιταλία, η Γερμανία και η Ισπανία, μαζί με χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Αζερμπαϊτζάν, η Πολωνία και η Αυστρία συγκαταλέγονται στις χώρες που τυγχάνουν μεγάλου ενδιαφέροντος. Η Ελλάδα είναι απούσα από τις χώρες που προτιμώνται από τους πολίτες της Σαουδικής Αραβίας.

Ορισμένες από αυτές τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης είναι σχετικά φιλικές προς τον προϋπολογισμό και προσφέρουν βολικές ρυθμίσεις έκδοσης βίζας για τους κατόχους διαβατηρίων της Σαουδικής Αραβίας, γεγονός που εξηγεί τη δημοτικότητά τους στους Σαουδάραβες ταξιδιώτες.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

22/07/2024
19/07/2024
18/07/2024
17/07/2024
16/07/2024
15/07/2024