Τελευταία νέα
HomeΤουριστική ΠολιτικήΑίτημα της Συνομοσπονδίας «ΔΙΑΜΟΝΗ» για Ισότιμη Εκπροσώπηση στην Ειδική Επιτροπή Τουρισμού
Τουριστική Πολιτική

Αίτημα της Συνομοσπονδίας «ΔΙΑΜΟΝΗ» για Ισότιμη Εκπροσώπηση στην Ειδική Επιτροπή Τουρισμού

Η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων «ΔΙΑΜΟΝΗ» ζητά την τροποποίηση του Άρθρου 52 του νομοσχεδίου για ισότιμη εκπροσώπηση στην Ειδική Επιτροπή Τουρισμού με συμμετοχή όλων των τουριστικών επαγγελματιών.

Η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων «ΔΙΑΜΟΝΗ» εξέφρασε επίσημα τις ανησυχίες της προς την Υπουργό Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, και τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κ. Μύρωνα Φλουρή, αναφορικά με τις προτεινόμενες διατάξεις του νέου νομοσχεδίου του Υπουργείου Τουρισμού. Το νομοσχέδιο με τίτλο «Ενίσχυση των Τουριστικών Υποδομών και της Τουριστικής Εκπαίδευσης, Επικαιροποίηση του Πλαισίου Άσκησης του Επαγγέλματος των Ξεναγών και των Χρονομισθωτικών Μισθώσεων, Ρυθμίσεις Τουριστικών Φορέων και Άλλες Διατάξεις για την Ενίσχυση του Τουρισμού», περιέχει προβλέψεις που η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων «ΔΙΑΜΟΝΗ» θεωρεί αυθαίρετες και μεροληπτικές.

Σύμφωνα με το Άρθρο 52 του σχεδίου νόμου, η Ειδική Επιτροπή Τουρισμού θα περιλαμβάνει έναν εκπρόσωπο από την τοπική Ένωση Ξενοδόχων. Η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων «ΔΙΑΜΟΝΗ» υπογραμμίζει ότι αυτό παραβλέπει τις τοπικές Ενώσεις και Συλλόγους Τουριστικών Καταλυμάτων, οι οποίοι εκπροσωπούν πολλαπλάσιες επιχειρήσεις μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων και καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Η Ομοσπονδία τονίζει ότι η συμμετοχή μόνο ξενοδόχων στις Ειδικές Επιτροπές Τουρισμού υποτιμά τους υπόλοιπους επαγγελματίες του κλάδου, όπως εκείνους που δραστηριοποιούνται στη διαμονή, την εστίαση, τη διασκέδαση, τις μεταφορές και άλλες κατηγορίες τουριστικών επιχειρήσεων. Επισημαίνουν πως η νομοθεσία πρέπει να λαμβάνει υπόψη όλες τις κατηγορίες επαγγελματιών και εργαζομένων στον τουριστικό τομέα, εξασφαλίζοντας ισότιμη εκπροσώπηση.

Η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων «ΔΙΑΜΟΝΗ» ζητά την αναθεώρηση του Άρθρου 52 ώστε να συμπεριληφθεί ένας εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στην Ειδική Επιτροπή Τουρισμού, με τον αναπληρωτή του. Υπογραμμίζουν ότι ο νόμος πρέπει να αντιμετωπίζει ισότιμα όλα τα τουριστικά σωματεία και τους πολίτες που αυτά εκπροσωπούν.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε επίσης στις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία – Ενώσεις της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων «ΔΙΑΜΟΝΗ» καθώς και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, προκειμένου να ενισχυθεί η διαφάνεια και η δημόσια συζήτηση γύρω από το ζήτημα.

19/07/2024
18/07/2024
17/07/2024
16/07/2024
15/07/2024
12/07/2024