Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΑλ. Αυλωνίτης για την επίσκεψη Κεφαλογιάννη στην Κέρκυρα: “Μηδέν εις το πηλίκον!”
Τουριστική πολιτική

Αλ. Αυλωνίτης για την επίσκεψη Κεφαλογιάννη στην Κέρκυρα: “Μηδέν εις το πηλίκον!”

avlonitis

Ο βουλευτής Κέρκυρας κ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης σχολιάζει τη σύσκεψη με την υπουργό Τουρισμού στην Κέρκυρα, καταγγέλλοντας απραξία και εκλογικές προθέσεις.

“Για να είμαστε ξεκάθαροι: Δε συμμετείχα στην σύσκεψη υπό την υπουργό Τουρισμού κα Κεφαλογιάννη, παρ’ότι ευγενικά προσκλήθηκα από τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, για πολύ συγκεκριμένους λόγους”, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Κέρκυρας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης.

Και συνεχίζει: “Η κα υπουργός. παρ’ότι γνωρίζει καλά τα οξυμένα προβλήματα αρμοδιότητάς της στην Κέρκυρα, μέσα και από τις ερωτήσεις και αναφορές μας στη Βουλή, μέχρι σήμερα ουδέν έπραξε. Ούτε για τη Σχολή Ξεναγών (την οποία αντικατέστησε με ολιγόμηνα σεμινάρια!), ούτε για το ΙΕΚ Τουρισμού Ιονίων Νήσων και την υπηρεσία του ΕΟΤ στην Κέρκυρα που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν σοβαρότατη υποστελέχωση.

Η κάκιστη κατάσταση στο Αχίλλειο, αντικείμενο ενδελεχούς κοινοβουλευτικού ελέγχου από πλευράς μας, ουδόλως επίσης την συγκίνησε, με αποτέλεσμα να παραμένει κλειστό για το κοινό επ’αόριστον. Σήμερα η κα υπουργός θυμήθηκε ότι το Υπουργείο Τουρισμού είναι μεν αναρμόδιο, αλλά “ως επισπεύδον υπουργείο” πρέπει να δράσει για να λυθούν προβλήματα που η Κυβέρνηση που υπηρετεί δημιούργησε!

Η κα υπουργός θα έπρεπε να είχε σπεύσει στην Κέρκυρα για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τα ποικίλα προβλήματα που προανέφερα και μαζί με αυτά, ως ‘επισπεύδουσα’, και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Μαρίνα στην Αλύπα Παλαιοκαστρίτσας, στο Λιμάνι Λευκίμμης, στα έργα πολιτισμού που έχουν άμεσο αντίκτυπο στην τουριστική οικονομία, στους εργαζόμενους στον τουρισμό.

Δεν το έπραξε και ήρθε τώρα, λίγες ημέρες πριν τις ευρωεκλογές, μπερδεύοντας το ρόλο της υπουργού Τουρισμού με εκείνο της κομματικής υπεύθυνης από τη ΝΔ για τα Ιόνια Νησιά, σε μια προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων δήθεν ενδιαφέροντος για την Κέρκυρα.

 Όσο για τα αποτελέσματα της επίσκεψης μηδέν εις το πηλίκον! Ούτε μια δέσμευση, ούτε μια εξαγγελία από πλευράς υπουργού. Σε τέτοιου είδους συσκέψεις λοιπόν, δεν είμαι διατεθειμένος να λάβω μέρος, ούτε να μπω στο “κάδρο” της προεκλογικής φιέστας της κας υπουργού”.

Και ο κ. Αυλωνίτης καταλήγει: “Όταν και αν, αποφασίσει το Υπουργείο Τουρισμού να διοργανώσει μια σύσκεψη εργασίας, σε χρονική περίοδο εκτός εκλογών, με συγκεκριμένη θεματολογία και συμμετοχή και των εργαζομένων στον τουρισμό, δηλώνω πρόθυμος να συνεισφέρω με τις προτάσεις και τις θέσεις μας”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

14/06/2024
13/06/2024
12/06/2024
11/06/2024
10/06/2024
07/06/2024