Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοίαΑλ.Αυλωνίτης: Να ανακληθούν άμεσα οι αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων στη γραμμή Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα
Ακτοπλοϊα

Αλ.Αυλωνίτης: Να ανακληθούν άμεσα οι αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων στη γραμμή Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα

Η αύξηση ύψους μέχρι και 50% στο κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων της γραμμής Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας είναι δυσβάστακτη για την τσέπη των καταναλωτών και θα επιδράσει αρνητικά στη δυνατότητα για ταξίδι.

Ο Βουλευτής Νομού Κέρκυρας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης ανέφερε ότι δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές οι νέες αυξήσεις και μάλιστα σημαντικότατες ως προς το ύψος τους στα εισιτήρια της ακτοπλοϊκής γραμμής Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας διότι είναι κραυγαλέο και άδικο, όταν ήδη βάλλονται από την ακρίβεια οι πενιχρές οικονομικές δυνατότητες των συνανθρώπων μας.

Σύμφωνα με τον κ. Αυλωνίτη, “η ενέργεια αυτή φαίνεται να μην συνυπολογίζει τη μεγάλη μερίδα του λαού μας που αναβάλει τις διακοπές του εξαιτίας των ακριβών εισιτηρίων στις θαλάσσιες μεταφορές. Για αυτό και μια αύξηση της τάξεως του 50% και πλέον είναι μια άγρια αντιλαϊκή επιλογή.

Όπως η τιμολογιακή αυτή πολιτική δεν μπορεί να δικαιολογηθεί κοινωνικά όταν εκφεύγει ενός λογικού πλαισίου αυξήσεων εξαιτίας της έκρηξης των τιμών στα καύσιμα, άλλο τόσο δεν δικαιολογείται ούτε η ανυπαρξία της κυβέρνησης στην προστασία του λαού από την αισχροκέρδεια και στην οποία οφείλεται να προστεθεί η ουσιαστική απροθυμία αξιοποίησης του κοινωνικού μέτρου του μεταφορικού ισοδύναμου, αλλά ούτε όμως και τα ακτοπλοϊκά συμφέροντα που μονομερώς και συνεχώς ζητούν από τους πολίτες να πληρώνουν το μάρμαρο.

Την ίδια ώρα απουσιάζει εξόφθαλμα μία πρακτική κοινωνική πολιτική τιμολόγησης για τους οικονομικά ευάλωτους συμπολίτες μας, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τους ανέργους.

Οι καιροί απαιτούν λελογισμένες τιμές στο βαθμό εξυπηρέτησης του συμφέροντος πολιτών, ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων αλλά και του ίδιου του κράτους”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/06/2023
01/06/2023
31/05/2023
30/05/2023
29/05/2023
26/05/2023