Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική Πολιτική'Apodixi please!'… Η νέα καμπάνια της ΑΑΔΕ προς τους τουρίστες
Τουρισμός και οικονομία

'Apodixi please!'… Η νέα καμπάνια της ΑΑΔΕ προς τους τουρίστες

Σε κάθε περίπτωση, πριν πληρώσετε, έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε απόδειξη και δεν είστε υποχρεωμένοι να πληρώσετε εάν δεν λάβετε απόδειξη. Είναι τόσο απλό να πείτε στα ελληνικά: 'Apódixi please'!, σημειώνει η ΑΑΔΕ.

“Το παρόν μήνυμα έχει ως στόχο να σας ενημερώσει για τα καταναλωτικά σας δικαιώματα στη χώρα μας. Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, όλα τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, τα μπαρ, τα καφέ, οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων και, γενικά, σχεδόν όλοι οι προμηθευτές αγαθών και υπηρεσιών (με λίγες εξαιρέσεις, όπως οι οδηγοί ταξί και τα περίπτερα) είναι υποχρεωμένοι να δέχονται χρεωστικές, πιστωτικές ή προπληρωμένες κάρτες”, σημειώνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σε σχετική της ανακοίνωση προς τους ξένους επισκέπτες.


Η καμπάνια στο αεροδρόμιο των Χανίων.

“Τα εστιατόρια, τα μπαρ, οι καφετέριες, τα καταστήματα, τα μίνι μάρκετ και γενικά σχεδόν όλοι οι προμηθευτές αγαθών υποχρεούνται να διαθέτουν ηλεκτρονικές ταμειακές μηχανές και δεν επιτρέπεται να εκδίδουν χειρόγραφες ή εκτυπωμένες σε κανονικό χαρτί αποδείξεις”, τονίζεται.

“Οι αποδείξεις θα πρέπει να αναγράφουν πάνω τους τo όνομα, τη διεύθυνση και τον 9ψήφιο αριθμό του ΑΦΜ του επαγγελματία. Επομένως, σε κάθε περίπτωση, πριν πληρώσετε, έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε απόδειξη και δεν είστε υποχρεωμένοι να πληρώσετε εάν δεν λάβετε απόδειξη. Είναι τόσο απλό να πείτε στα ελληνικά: “Apódixi please”!

Και η ανακοίνωση καταλήγει: “Και κάτι τελευταίο: Χρησιμοποιώντας την κάρτα σας για τις πληρωμές σας και ζητώντας απόδειξη, βοηθάτε την Ελληνική Φορολογική Διοίκηση να εισπράττει φόρους που περιλαμβάνονται ήδη στην τιμή που πληρώνετε. Πρακτικά, μας προσφέρετε την ευκαιρία να σας παρέχουμε ακόμα καλύτερες υπηρεσίες την επόμενη φορά που θα έρθετε στη χώρα μας”.

Στην κεντρική φωτογραφία, η καμπάνια στο αεροδρόμιο της Ρόδου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024